Jämför BLANCOLÅN

Då det kommer till ett blancolån så är likheterna slående med ett privatlån. Faktum är att många långivare håller på att fasa ut och ersätta blancolånet med privatlån och det gör att många idag likställer dessa båda lånetyper. Det finns emellertid skillnader om man ser det rent traditionellt.

Jämför Blancolån

Jämför blancolån och lån utan säkerhet med låg ränta. Hitta lån med bra villkor.

  Ett Blancolån är ett lån som går att ta utan någon säkerhet, detta medan ett privatlån ofta måste involvera en sådan - fastighet, bil, båt och så vidare. Därmed så är också räntan högre om du som låntagare är i behov av ett blancolån än vad fallet är vid ett privatlån. Ett blancolån som tas utan säkerhet innebär också att långivaren kan sälja exempelvis en båt om du som långivare inte längre sköter dina avbetalningar.

  Som vi sa ovan dock: många långivare erbjuder samma villkor vid privatlån som vid blancolån och det innebär att de även ger ett sådant lån utan säkerhet. Taket för blancolån brukar sättas någonstans mellan 500.000 - 600.000 kronor. Ett golv finns också och det brukar variera mellan långivarna - räkna emellertid med att lägsta möjliga belopp ligger någonstans mellan en tusenlapp och 10.000 kronor.

  Jämför blancolån

  Långivare Min. lån Max. lån Min. ränta Max. ränta Ålder Anmärkning Info
  Bynk 5.000 kr 300.000 kr 2.95% 33.20% 18 år+ Accepteras Mer info
  Advisa 5.000 kr 600.000 kr 2.95% 33.20% 18 år+ Accepteras Mer info
  Lendo 10.000 kr 600.000 kr 2.95% 25.74% 18 år+ Accepteras Mer info
  Consector 10.000 kr 600.000 kr 2.90% 18.95% 18 år+ Nej Mer info
  Zmarta 1.000 kr 600.000 kr 2.95% 29.90% 18 år+ Accepteras Mer info
  Freedom Finance 5.000 kr 600.000 kr 2.95% 29.90% 18 år+ Accepteras Mer info
  Axo Finans 5.000 kr 600.000 kr 2.95% 26.00% 18 år+ Nej Mer info
  Bank Norwegian 5.000 kr 600.000 kr 6.99% 22.99% 23 år+ Nej Mer info

  Till vad använder man ett blancolån?

  I och med att ett blancolån kan tas utan säkerhet så innebär det också att de lånade pengarna kan användas till i stort sett vad som helst. Det händer att man tar ett blancolån för att köpa en bil - i så fall för att täcka kontantinsatsen - för att renovera, resa eller för att ha råd med den kontantinsats som idag krävs för att köpa en bostad. Det står ofta låntagaren fritt att välja till vad man vill använda ett blancolån till, något som emellertid inte innebär att alla får sin låneansökan beviljad.

  Kan jag ansöka om ett blancolån utan UC?

  Som låntagare så kommer man att kontrolleras av långivaren. I synnerhet om det handlar om ett större belopp. Kontrollen är en självklarhet och den sker i syfte att säkerställa att pengarna kommer att kunna betalas tillbaka. Ingen långivare vill hamna i den positionen att man inte får det utlånade beloppet tillbaka. I en kontroll så kollar man inkomst, man ser över skulder, man ser om det finns anmärkningar eller skulder hos exempelvis Kronofogden och allt detta ligger sedan till grund i den samlade bedömningen kring huruvida du som eventuell låntagare bedöms som lämplig.

  Till sin hjälp i detta så använder många långivare sig av UC - Upplysningscentralen - och det är Sveriges största upplysningsföretag. Vänder man sig till UC för en kreditupplysning så får långivaren svart på vitt om det finns några anmärkningar hos den sökande. Det innebär dock inte att alla vänder sig till denna större aktör - faktum är att fler och fler långivare istället använder sig av mindre aktörer i samband med en kreditupplysning. Således går det att få ett blancolån utan UC - men det kommer ändå att ske en kreditupplysning utav något annat företag som exempelvis Bisnode, Creditsafe eller Solitude.

  Har du en betalningsanmärkning så är det inte lika med ett avslag på en ansökan om ett blancolån. Det ger dig emellertid sämre villkor där exempelvis en högre ränta kan komma att krävas. Stor vikt kommer även att fästas vid att du har ett fast arbete, att betalningsanmärkningen ligger minst sex månader tillbaka i tiden samt att du i övrigt bedöms som en person med vilja att betala för dig är viktigt. Naturligtvis så ska dina skulder och ärenden hos Kronofogden vara reglerade också. Den punkten är lagstadgad i Konsumentkreditlagen.

  Tänk på att ett låneskydd kan vara bra att teckna i samband med att blancolån. Det är en försäkring som går att lösa hos de flesta försäkringsbolag och den ger dig en trygghet om du skulle få svårigheter att betala av ditt lån.

  Bästa räntan för Blancolån

  Räntan kommer att bli högre om du tar ett blancolån - något som beror på att du inte lämnar något i säkerhet. Det finns dock stora skillnader mellan olika långivare och deras villkor i samband med en ansökan. Här ska emellertid tilläggas att räntan sätts individuellt och att det således finns skillnader mellan vad du eventuellt skulle få betala kontra om en bekant till dig skulle ansöka om att ta ett blancolån på samma summa.

  Vi tänkte här nedan jämföra villkoren hos tre långivare av Blancolån och ge dig en bild av vilken ränta som är bäst och vad som gäller i övrigt för ett blancolån. Tänk dock på att alltid söka efter dagsfärska uppgifter innan du börjar söka om blancolån.

  • Advisa

   Hos Advisa är det minsta möjliga beloppet du kan låna 5000 kronor och som mest kan du beviljas ett blancolån på 600.000 kronor. Lägsta räntan ligger på 2.95 % och max på 33.20 %. Du måste vara över 18 år och anmärkningar accepteras. > Besök Advisa

  • Lendo

   Här kan du låna som mest 500.000 kronor och lägsta beloppet är 5000 kronor. Högsta möjliga ränta ligger på 29.95 % och lägsta på 2.95 %. Även här accepteras anmärkningar och du måste vara över 18 år. > Besök Lendo

  • Consector

   Lägsta belopp ligger på 10.000 kronor och högsta på 500.000 kronor. Du ska vara över 18 år gammal och sakna betalningsanmärkningar för ett blancolån hos Consector. Räntan som du erbjuds kommer att ligga mellan lägsta 2.90- till högsta 18.95 %. > Besök Consector


  Vanliga frågor om blancolån


  Dom flesta långivarna har ett tak på hur mycket du får låna. Taket ligger på uppemot  600 000 kr, men hur mycket du får låna är individuellt och bestäms av långivaren.

  Ja det finns långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Det är dock risk för att du får betala en högra ränta på lånet.

  Ja det finns ett tak på räntesatsen. Från September 2018 så begränsas räntesatsen, räntan får nu vara max 40 procent högre än referensräntan.

  En normal ränta på blancolån ligger någonstans mellan 3-25%. Dock så är det individuell räntesättning som gäller vid denna typ av lån. Du kan jämföra räntor på blancolån här: Jämför blancolån

  Ett blancolån är ett lån utan någon säkerhet. Blancolån har oftast en högre ränta än lån med säkerhet och är vanliga vid t ex. inköp av bil.

  Load More