Redaktionell policy

I vår policy för redaktionellt innehåll kan du ta del av vilka krav vi har på det material som publiceras på Konsumentguiden.se och på andra eventuella plattformar där vi finns representerade. Syftet med denna information är att ge dig som användare en förståelse för vilket innehåll vi publicerar, vem som är ansvarig utgivare, anledningen till publiceringen och vilka tillämpningar vi använder oss av.

Tester och jämförelser sedan starten år 2005

På Konsumentguiden strävar vi efter att hjälpa privatpersoner och företag runt om i Sverige att förbättra sin ekonomi. Detta försöker vi möjliggöra genom att erbjuda prisjämförelser för att spara pengar eller att tillhandahålla tester och innehåll som kan hjälpa dig att fatta kloka beslut om din privatekonomi.

Vi tar vårt ansvar på största allvar när vi ger råd och förslag som kan påverka dig och din ekonomi. Vi uppskattar det förtroende som våra besökare och användare ger oss samt den hjälp och expertis de bidragit med genom åren, främst via den populära Konsumentpanelen där tusentals produkttester recencerats.

Innehåll på Konsumentguiden.se

Innehållet på Konsumentguiden.se kan bestå av artiklar, bilder, applikationer och videor. Vi publicerar också innehåll på andra plattformar, till exempel genom pressreleaser. Dessutom dyker vi upp i media där vi delar med oss av guider, tester, jämförelser, applikationer eller konsumentråd.

Målet med vårt innehåll är att förmedla kunskap och information gällande hushållens frågor om privatekonomi för att hjälpa dem fatta kloka beslut om sin ekonomi. På Konsumentguiden.se har vi ett brett innehåll inom ett flertal områden. Här hittar du alltifrån tester, prisjämförelsetjänster, recensioner till konsumentråd och nyheter.

Vår redaktionella integritet är avgörande för oss och vi tar den på absolut största allvar. Det betyder att ingen utomstående part kan påverka eller köpa Konsumentguidens redaktionella innehåll. De ämnen som avhandlas och publiceras på webbplatsen är utvalda utifrån de konsumentmarknader som innan köp anses vara mest problematiska enligt Konsumentverket. Allt innehåll som publiceras är helt kostnadsfritt för dig att ta del av.

Allt innehåll som publiceras på Konsumentguiden.se och på andra plattformar är skrivet av personal på Konsumentguiden eller av experter som är knutna till oss. Dessa personer har omfattande kunskaper om privatekonomiska frågor. Innan innehållet publiceras, granskas det slutligen av våra experter inom privatekonomi.

De experter som ingår i panelen är noggrant utvalda av oss, och vi ställer mycket höga krav på vilka som kan vara med. Endast personer med erkänd expertis inom respektive privatekonomiskt område blir anlitade som experter på Konsumentguiden.

Hittat något fel?

Ibland blir det fel, trots att vi är noggranna med att korrekturläsa och granska vårt material. Vi betraktar självklart detta som ett misslyckande, men du kan vara säker på att vi gör allt vi kan för att rätta till det så snabbt som möjligt. Vi uppskattar feedback och förbättringsförslag gällande vårt innehåll så att vi kan bli bättre. Du hittar våra kontaktuppgifter längst ned på denna sida. Det går även att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Om Konsumentguiden

Konsumentguiden är en av Sveriges största jämförelsetjänster inom privatekonomi. Vi hjälper tusentals konsumenter varje månad att spara pengar genom att jämföra och byta leverantörer inom områden som exempelvis försäkringar, el, mobilabonnemang, bredband, tv-abonnemang och lån. Konsumentguidens tjänster är helt kostnadsfria för användarna.

Kontakta oss

WebSeaCom AB
Korsvägen 8
167 53 Bromma

E-post: Kontaktformulär
Telefon: (+46) 8 5000 24 00