JÄMFÖR Renoveringslån

Renoveringslån - ett populärt privatlån

Den nya tidens anda säger ofta att saker och ting ska vara unika, personliga och att man som privatperson också ska full funktionalitet som kombineras med smakfull design. Detta gäller såväl för kläder som för inredning och gällande det senare så innebär dessa önskemål ofta att man renoverar i bostaden.

Renoveringslån

Hitta rätt lån för dina behov. Jämför lån idag och spara tusentals kr/år!

  Detta har gjort att ett renoveringslån också blivit ett av ett mest populära privatlånen idag och i och med att renoveringarna i fråga ofta involverar kök- och badrum så kan det också handla om ganska mycket pengar. Ett renoveringslån kan komma i olika former och vi kan snabbt gå igenom några olika scenarion som förklarar varför man söker ett sådant.

  • Scenario ett - trivsel och personlig prägel. Köper man en ny bostad så är det sällan så att man direkt kan flytta in. Det finns alltid någonting som man vill ändra på och detta i syfte att själv trivas. Att måla om är vanligt - och relativt billigt - men ibland så kan mer kostsamma projekt krävas där nämnda kök- och badrum behöver göras om och där många kanske hellre ser en förändrad planlösning snarare än den ursprungliga. Ett vanligt scenario för ett ett renoveringslån.
  • Scenario två - det nödvändiga: Vissa renoveringar sker för ögat och för trivseln, andra för att de är absolut nödvändiga. Om taket håller på att rasa, om grunden behöver dräneras eller om värmepumpen slutar fungera är typiska exempel på där ett renoveringslån kan vara ett måste för att man, helt enkelt, ska kunna bo kvar i bostaden.
  • Scenario tre - värdehöjaren. En renovering kan även innebära ett lyft för bostadens värde och inte sällan så ser man att detta scenario är gångbart inför en försäljning. Man kanske får rådet av en mäklare att renovera köket och ansöker därför om ett renoveringslån på kanske 60.000 kronor. Dessa kan i slutändan innebära att budgivning tar fart och att man når betydligt högre slutpris än vad man skulle ha gjort om renoveringen uteblivit. Detta är vanligt - och som mest gångbart - i större städer och här ska vi även ge ett litet tips: tänk på att renovera för alla och inte enbart för dig själv. Det vill säga; håll hellre igen och låt en tidlös palett styra din renovering snarare än att gå all-in på färger och udda lösningar. Det är sällan tilltalande för den stora massan.

  Jämför renoveringslån

  Långivare Min. lån Max. lån Min. ränta Max. ränta Ålder BetalningsanmärkningAnmärkning Info
  1Bynk
  Min. lån:5.000 kr Max. lån:300.000 kr Min. ränta:2.95% Max. ränta:33.20% Ålder:18 år+ Betalningsanmärkning:Accepteras Mer info
  2Lendo
  Min. lån:10.000 kr Max. lån:600.000 kr Min. ränta:2.95% Max. ränta:25.74% Ålder:18 år+ Betalningsanmärkning:Accepteras Mer info
  3Advisa
  Min. lån:5.000 kr Max. lån:600.000 kr Min. ränta:2.95% Max. ränta:33.20% Ålder:18 år+ Betalningsanmärkning:Accepteras Mer info
  4Zmarta
  Min. lån:1.000 kr Max. lån:600.000 kr Min. ränta:2.95% Max. ränta:29.90% Ålder:18 år+ Betalningsanmärkning:Accepteras Mer info
  5Pengino
  Min. lån:5.000 kr Max. lån:600.000 kr Min. ränta:2.95% Max. ränta:29.95% Ålder:18 år+ Betalningsanmärkning:Nej Mer info
  6Bank Norwegian
  Min. lån:5.000 kr Max. lån:600.000 kr Min. ränta:6.99% Max. ränta:22.99% Ålder:23 år+ Betalningsanmärkning:Nej Mer info
  7Coop Medmera Bank
  Min. lån:15.000 kr Max. lån:350.000 kr Min. ränta:3.7% Max. ränta:9.90% Ålder:20 år+ Betalningsanmärkning:Nej Mer info
  8Sevenday Min. lån:10.000 kr Max. lån:500.000 kr Min. ränta:3.95% Max. ränta:14.60% Ålder:20 år+ Betalningsanmärkning:Nej Mer info
  9Compari
  Min. lån:5.000 kr Max. lån:600.000 kr Min. ränta:2.99% Max. ränta:22.59% Ålder:18 år+ Betalningsanmärkning:Accepteras Mer info
  10Freedom Finance
  Min. lån:5.000 kr Max. lån:600.000 kr Min. ränta:2.95% Max. ränta:29.90% Ålder:18 år+ Betalningsanmärkning:Accepteras Mer info
  11Comboloan Min. lån:10.000 kr Max. lån:10.00.000 kr Min. ränta:1.28% Max. ränta:26.08% Ålder:20 år Betalningsanmärkning:Accepteras Mer info
  12Ferratum Min. lån:46.000 kr Max. lån:200.000 kr Min. ränta:6.95% Max. ränta:24.95% Ålder:25 år+ Betalningsanmärkning:Nej Mer info
  13Axo Finans
  Min. lån:5.000 kr Max. lån:600.000 kr Min. ränta:2.95% Max. ränta:26.00% Ålder:18 år+ Betalningsanmärkning:Nej Mer info

  Låna pengar till renovering

  Oavsett vilken typ av renovering det gäller så finns det några saker att tänka på gällande ett renoveringslån. Tänk på att alltid ta i offerter innan så att du vet hur mycket pengar du behöver låna. Uppskatta även hur lång tid det kommer att ta samt hur mycket du klarar av att göra på egen hand. .

  Detta säger vi av den enkla anledningen att många underskattar kostnaden och att man tvingas avbryta en renovering som en följd av att pengarna tagit slut. Det finns ingenting som säger att du beviljas ett större renoveringslån enbart för att du har ett äldre sådant godkänt. Gör upp en ärlig budget innan och håll dig till den.

  Vilket renoveringslån passar dig?

  Det första du kan göra i samband med ett renoveringslån är att undersöka kring huruvida det är möjligt att utöka det befintliga bostadslånet. För att göra så krävs det normalt att du inte har en belåningsgrad understigande 85%. Har du en högt belånad bostad så kan det innebära att amorteringskraven ändras - det bör du kolla upp innan och räkna på att du verkligen klarar av. Att utöka bolånet är normalt en bra lösning då räntan ofta blir lägre genom detta.

  Man kan även ansöka om ett renoveringslån utan säkerhet. Gör man detta så får man vara beredd på att räntan också blir väldigt hög. Här kan man se att många som renoverar i syfte att höja värdet på bostaden inför en försäljning kan välja denna lösning utan att riskera för mycket. Därför är blancolån i samband med renovering heller inte ovanliga och i synnerhet ser man detta, som sagt, i våra större städer i en högre utsträckning.

  Ett tredje alternativ gäller de mer kostsamma renoveringarna. Överstiger kostnaden för en renovering en miljon kronor så kan man förhandla med långivaren om att renoveringslånet byter form så fort renoveringen är färdig och att den då inkluderas i bolånet. Detta kallas för en byggnadskredit och under tiden renoveringen sker så tas en ränta och en avgift ut på beloppet man lånar.

  Mycket tyder på att renoveringslån även fortsatt kommer att vara ett vanligt lån som tas med ett tydligt syfte: att få ett finare och mer funktionellt hem. Egentligen skiljer sig inte ett renoveringslån sig åt från vanliga privatlån utan det är det tydliga syftet som skapar den huvudsakliga skillnaden. Värt att nämna - återigen - är att alltid räkna ut en budget och följa den; detta för att slippa obehagliga överraskningar under resans gång.

  Vanliga frågor om renoveringslån


  Fördelarna med ett renoveringslån är att det är snabbt och enkelt att ta ett privatlån samt att du betalar tillbaka lånet under en kortare period.
  Har du möjlighet att baka in lånet i ditt nuvarande bolån så är detta oftast förmånligare.

  Ibland kan kompletterande uppgifter behövas men oftast får du pengarna på ditt konto samma dag som ansökan skickats in.

  Renoveringslån går att få upp till 600 000 kronor. Det är dock din kreditvärdighet som bestämmer hur mycket just du får låna.

  Ibland kan ansökan behöva kompletteras men oftast får du ett preliminärt besked direkt och sedan ett slutgiltigt besked inom några timmar.

  Load More