Experter / faktagranskare

Det är av största vikt att Konsumentguiden tillhandahåller så korrekt och informativt innehåll som möjligt. Vi tar därför kontinuerligt hjälp av opartiska experter för att faktagranska vårt innehåll. Nedan experter har hjälpt oss säkerställa att det redaktionella materialet på webbplatsen är korrekt och kvalitetssäkrat avseende för tidpunkten gällande fakta och information. Faktagranskningen omfattar inte innehåll som tillhandahålls av tredje part såsom produktbeskrivningar, tjänstebeskrivningar, priser mm. De områden som till dags datum pga informationens innehåll behövt faktagranskas, hittas enkelt under respektive konsumentområde nedan.

  Avtal & Juridik

  Kristoffer Sparring

  Kristoffer Sparring

  Kristoffer Sparring har en juristexamen (Jur. kand.) från Stockholms universitet och är medlem i Sveriges Advokatsamfund. Kristoffer arbetar på Next Advokater. Han är även styrelseordförande i SICO (Svensk Ishockeys Centralorganisation).

  Ekonomi

  Lars Oxelheim

  Lars Oxelheim

  Lars Oxelheim är professor i Internationellt företagande med finansiering vid Universitetet i Agder (Norge) och vid Lunds Universitet. Han är verksam vid IFN i Stockholm och knuten till Fudan University i Shanghai som honorary professor.

  Konsumentvägledning

  Maria Wiezell

  Maria Wiezell

  Maria Wiezell är konsumentvägledare och konsumentjuridisk expert på Sveriges Konsumenter och Råd & Rön. Maria sitter även i styrelsen i Konsumenttvistnämnden.