TV-ABONNEMANG - JÄMFÖR VILLKOR OCH UTBUD

Vi har kommit en bra bit ifrån den tid då enbart den statliga televisionen och TV4 fanns tillgängliga i våra tv-apparater. Faktum är att vi har kommit en bra bit ifrån att enbart kunna se på tv genom en klassisk dumburk också. Numera kan vi se vad vi vill, när vi vill och vi kan göra detta via tvn, via mobilen, via datorn eller via en surfplatta. Världen blir mindre tack vare detta och vi har idag möjlighet att se program från hela världen och därmed också hålla oss ajour med vad som händer över hela vår glod. Det är spännande, men det är inte gratis.

Jämför TV-abonnemang

Välj rätt TV-abonnemang för dina behov.
Jämför utbud och villkor innan du gör ditt val.

  Att välja ett tv-abonnemang är verkligen inte enkel historia. Många känner att man hamnar i ett klassisk dilemma som går ut på att man vill ha en specifik kanal och att man på köpet tvingas till en massa kanaler som man aldrig kommer att använda. I själva verket så blir alltså kostnaden väldigt hög enbart för att se på en enda kanal. Det man bör vara medveten om är att man nästan alltid erbjuds ett basutbud då man väljer ett tv-abonnemang.

  I detta brukar exempelvis Ettan, Tvåan, TV3, TV4, TV6 och Kunskapskanalen (med flera) ingå och att man utöver dessa även har en möjlighet att göra tillval på X antal kanaler. Det är också här många gör fel. Man har all möjlighet i världen att välja kanaler som det finns en chans att man vill titta på, men ändå så väljer man lite på måfå. Vårt råd är att man försöker utgå från sina egna - och familjens - behov och därefter gör sitt val - både av leverantör, av tv-abonnemang och av kanaler.

  Detta kan man endast göra genom att jämföra innan. Vårt mål är att underlätta valet av tv-abonnemang för dig och hjälpa dig att hitta de bästa kanalpaketen - utan att betala för mycket. Men, det måste också utgå från dig själv: vad vill du se på tv och vad kan du kanske klara dig utan? Gå igenom detta med övriga medlemmar i familjen och se vad ni verkligen behöver.

  Tjänst Utbud Betalsätt Pris Info
  Cmore 1500+ Filmer. Kreditkort / bankkort Från 109 kr Mer info
  Viaplay 2500+ filmer, över 4 000 TV-serier. Kreditkort / bankkort Från 109 kr Mer info
  Boxer 4000+ serier och filmer Kreditkort / bankkort Från 99 kr Mer info
  Telenor 4000+ serier och filmer Kreditkort / bankkort Från 199 kr Mer info
  Viasat 4000+ serier och filmer Kreditkort / bankkort Från 235 kr Mer info
  HBO 4000+ serier och filmer Kreditkort / bankkort Från 99 kr Mer info
  Netflix Mängder med filmer och serier Kreditkort / bankkort Från 89 kr Mer info
  Amazon Prime Video Mängder med filmer och tv-program Kreditkort / bankkort Från 5,99 € Mer info

  Att jämföra tv-abonnemang lönar sig

  Det finns massor av leverantörer och det finns massor av erbjudanden att ta ställning till. Det kan vara svårt att jämföra alla tv-abonnemang och se vad som egentligen skiljer sig från det erbjudande man sett hos en konkurrent.

  Vi vill underlätta detta för sig och vi vill hjälpa dig att få ut maximalt av ditt kanalpaket - utan att betala för mycket pengar. Det går att hitta billiga tv-abonnemang som, mer än väl, fyller de behov du och din familj har. Varför betala för hundra kanaler då ni endast tittar på fyra?

  Sport - ett kostsamt tillval

  Sport är ett intresse hos många och de allra flesta kan relatera till ljudet av en tackling i hockey, atmosfären på en ligamatch i England eller jublet efter en hole-in-one i golf. För många är sport och idrott ett sätt att koppla bort tankar på arbete och fullt ut kunna rensa huvudet för en stund - gärna tillsammans med andra.

  Att man idag kan uppleva atmosfären på en idrottsarena utan att lämna hemmet är en möjlighet som fler och fler väljer. I stort sett varenda match går att se och detta inom vilken idrott som helst. Det är bra. Mindre bra är dock att detta kostar ganska mycket pengar för oss konsumenter - i synnerhet om man väljer fel kanalpaket.

  Vem äger rättigheterna?

  Nästan att typ av sport kommer som ett extra tillval där man får betala extra för att kunna se den idrott man gillar. Det kommer man inte undan, men däremot så kan man komma undan att betala för något som man inte kan se i framtiden.

  Kort sagt: gillar du golf - se över vilken kanal som äger rättigheterna till exempelvis PGA-touren. Är du en inbiten hockeyfantast - vilka sänder ditt lags matcher och gillar du Premier League så bör du också säkerställa att ditt tv-abonnemang verkligen inkluderar matcher från den brittiska ön.

  Det är vanligare än vad man kan tro att privatpersoner binder upp sig för något som i själva verket inte alls överensstämmer med de förväntningar man haft. Läs på innan och kolla även upp hur pass länge leverantören i fråga äger rättigheterna. Annars kan det komma att kosta väldigt mycket pengar för ingenting.

  Komplettera med streamingtjänster

  Idag så går det dessutom att använda exempelvis en smart-tv för att ytterligare addera kanaler till ett befintligt kanalpaket. Det gör att du kan se film, tv-serier eller dokumentärer hos en extern partner såsom Netflix, HBO, Viaplay eller Canal+. Dina möjligheter att hitta ett billigt tv-abonnemang ökar genom detta då du kan skala bort onödiga kanaler ytterligare och därmed också komma billigare undan. Här bör du dock - precis som med sport - se till att välja rätt streamingtjänst och, på samma sätt, utgå från dina behov.