KREDITKORT - JÄMFÖR VILLKOR OCH FÖRMÅNER

Skillnaden mellan ett vanligt bankkort och ett kreditkort är att det senare innebär att du kan handla och ta ut pengar precis som vanligt - men att du betalar i efterhand och i den takt du själv väljer. Detta ger naturligtvis fördelar då du ofta får en större ekonomisk frihet, men det är även en frihet som kommer med ett stort ansvar. Pengarna måste betalas tillbaka och det sker via en faktura som kommer varje månad.

Jämför Kreditkort

Hitta rätt kreditkort för dina behov. Jämför kreditkort idag från välkända utgivare.

  Ett kreditkort och de uttag och köp som genomförts med detta går enkelt att följa via exempelvis internetbank eller genom den faktura vi tidigare nämnde. På fakturan i fråga står - utöver dina inköp - även det minsta belopp du ska betala tillbaka samt den totala skulden. Därtill tillkommer normalt även eventuella avgifter som måste betalas. I övrigt så kan du även se hur mycket du har kvar att spendera - kreditkort har en övre kreditgräns - och den summan kan du påverka genom att göra en insättning.

  Jämför kreditkort

  Kreditkort Kortnamn Egenskaper Villkor Info
  1Remember Flex Kreditkort Kortnamn:Remember Flex Egenskaper:- Ingen årsavgift
  - Individuell ränta
  - 8 veckor räntefri kredit
  Villkor:- Kredit: 5.000 - 100.000 kr
  - Ränta: 9,74 - 24,74%
  - Årsavgift: 0 kr
  Mer info
  2Bank Norwegian Kreditkort Kortnamn:Bank Norwegian Kreditkort Egenskaper:- Ingen kontantuttagsavgift
  - CashPoints
  - 6 veckors räntefri kredit
  Villkor:- Kredit: 0 - 100.000 kr
  - Ränta: 19,99%
  - Årsavgift: 0 kr
  Mer info
  3Marginalen Traveller Kreditkort Kortnamn:Marginalen Traveller Egenskaper:- Reseförsäkringar
  - Återbäringsprogram
  - 50 dagar räntefri kredit
  Villkor:- Kredit: 15.000 - 150.000 kr
  - Ränta: 16,90%
  - Årsavgift: 395 kr (0 kr år 1)
  Mer info
  4Marginalen Traveller Kreditkort Kortnamn:Marginalen Gold Egenskaper:- Prisgaranti
  - Försäkringar
  - 50 dagar räntefritt
  Villkor:- Kredit: 15.000 - 100.000 kr
  - Ränta: 16,90%
  - Årsavgift: 195 kr
  Mer info
  5Komplett Bank Mastercard Kortnamn:Komplett Bank Mastercard Egenskaper:- Ingen årsavgift
  - Upp till 50 dagar räntefri kredit
  - Avgiftsfria kontantuttag
  Villkor:- Kredit: - 100.000 kr
  - Ränta: 24,20 %
  - Årsavgift: 0 kr
  Mer info

  På samma sätt minskar den summan då du köper någonting eller tar ut pengar. Normalt så brukar man erbjudas en räntefri period och därefter så börjar en ränta på det belopp man är skyldig att ticka; den räntan skiljer sig från kort till kort. Skulle du välja att betala av hela det belopp du utnyttjat under perioden så slipper du betala ränta.

  Jämför kreditkort och hitta det bästa för dig

  Kreditkort kommer med stora fördelar, men det finns även nackdelar som måste nämnas. Den stora nackdelen ligger i sakens natur - att man inte klarar av att betala av det belopp man är skyldig och hamnar i en ond cirkel som en följd av detta. Det gör att några varningar är på sin plats. Ska du ansöka om ett kreditkort så måste du också se till att du har goda marginaler i din ekonomi och att du alltid har medel att betala tillbaka de summor du nyttjat. Se även till att aldrig skaffa dig mer kredit än vad du egentligen behöver och försök att undvika den fälla som ligger i att ha flera olika kreditkort i din ägo.

  En annan varning - som egentligen handlar mer om en sund poäng - ligger i att du själv kan påverka riktningen i din ekonomi genom att välja rätt kreditkort. Det vill säga: ta dig tid och jämför kreditkort innan du bestämmer dig. Se över vilka villkor som erbjuds, kolla vilka räntor som finns och vilka typer av förmåner och bonusar du kan erbjudas.

  Det senare är ytterligare en fördel med att äga ett kreditkort. Varje köp kan ge bonus som kan innebära exempelvis ett visst typ av belopp vid en specifik nivå, det kan handla om rabatterade flygresor, om förmånliga priser på hotell eller om exempelvis kraftig nedsatta priser i specifika butiker. Jämför man kreditkort så kan det definitivt löna sig - alla erbjuder inte dessa typer av bonusar och erbjudanden.

  En annan aspekt av vikten av att jämföra kreditkort handlar om avgifter och ränta. Vissa kreditkort har ingen avgift - årsavgift eller aviavgift - medan andra har sådana extrakostnader. Räntan är naturligtvis också en viktig punkt. I många fall kan man erbjudas en individuell räntesats och räntefria dagar - normalt upp till 60 dagar - samt exempelvis fria uttag i utlandet.

  Kan vem som helst ansöka om ett kreditkort?

  Ja, vem som helst kan ansöka om ett kreditkort - men inte alla får den ansökan godkänd. Kraven och ansvaret på den sökande är att man är 18 år fyllda, att man har en fast och stabil inkomst samt att man inte har några betalningsanmärkningar. Man ska således inte ha några skulder som är obetalda.

  Vi ska dock tillägga att vissa kortutgivare idag även ger personer med betalningsanmärkningar en möjlighet att skaffa kreditkort. Dock så måste man då kunna visa sig kunna betala tillbaka pengarna och kunna visa upp en stabil ekonomi. Här gör man en bedömning från fall till fall.

  Bästa kreditkortet 2020

  Som sagt, kreditkort skiljer sig åt och då det finns väldigt många kortutgivare så kan det vara svårt att veta vilket man ska ansöka om. Vi tänkte ge en liten lista över de tre bästa kreditkorten 2020 - just nu, villkoren kan ändras och därför uppmanar vi dig att själv kolla upp dagsfärska siffror på egen hand - och vilka villkor och erbjudanden de ger.

  • Remember Flex

   Egenskaperna hos Remember Flex är att du inte betalar någon årsavgift, att du får åtta veckors räntefri kredit samt att räntan sätts individuellt. Den lägsta räntan ligger på 9.74 % och den högsta på 24.74 %. Du behöver inte betala någon årsavgift för kortet och du kan söka om en kredit om lägst 5000 kronor och som högst 100.000 kronor.

  • Bank Norweigan Kreditkort

   Här betalar du ingen avgift för kontantuttag. Du slipper betala årsavgift och du får cashpoints. Dessutom så erbjuds du sex veckors räntefri kredit. Krediten ligger mellan 0-100.000 kronor. Räntan ligger på 19.99%.

  • Marginalen Traveller

   Här erbjuds du reseförsäkringar, du får ett återbäringsprogram och du har femtio dagars räntefri kredit. Årsavgiften ligger på 395 kronor (här är emellertid första året utan avgift). Krediten ligger mellan 15-150.000 kronor och räntan på 16.90 %.


  Vanliga frågor om kreditkort


  Kreditkort gör det möjligt att dela upp betalningen av fakturan. Du får då betala en ränta på mellan 5-20% på den uppskjutna delen av beloppet. Kreditkorten har även generellt fler rabatter, bonusar och erbjudanden är betalkorten.

  Effektiv ränta är alla räntor och avgifter som ett kreditkort har. Det är denna procentsats man med fördel kan använda när man jämför olika kreditkort.

  Ja om du betalt resan med ditt kort så ska reseförsäkringen gälla. Kontrollera dock i villkoren hur stor del av resan som måste vara betald med kortet för att försäkringen ska gälla.

  Det är en avgift som vissa kort lägger till vid betalning som du gjort utomlands. Denna avgift varierar mellan 1-3% på dina köp.

  Största fördelen är att du har en kredit som du kan nyttja vid t ex en krissituation. Kreditkorten ger även oftast bra rabatter, bonusar och erbjudanden.

  Load More