Bästa kreditkortet 2024 - Jämför kreditkort, betalkort & bensinkort

Skillnaden mellan ett vanligt bankkort och ett kreditkort är att det senare innebär att du kan handla och ta ut pengar precis som vanligt - men att du betalar i efterhand och i den takt du själv väljer. Detta ger naturligtvis fördelar då du ofta får en större ekonomisk frihet, men det är även en frihet som kommer med ett stort ansvar. Pengarna måste betalas tillbaka och det sker via en faktura som kommer varje månad. Läs mer

Jämför och hitta bäst kreditkort

Coop Mastercard

  • Gratis årsavgift första året
  • Kompletterande reseförsäkring ingår
  • Avbeställningsskydd ingår
  • Poäng på alla köp
  • Köpförsäkring
  • Mastercard
Årsavgift:
295 kr (Gratis år 1)
Ränta:
19,70%
Effektiv ränta:
20,28%
Kreditgräns:
150 000 kr
Uttagsavgift:
1,50 % (min 35 kr)
Valutapåslag:
1,75%
Räntefria dagar:
55 dagar

Swedbank Mastercard

  • Köpförsäkring ingår
  • Låg ränta
  • Låg årsavgift
  • Avbeställningsskydd ingår
  • Reseförsäkring ingår
  • Mastercard
Årsavgift:
195 kr
Ränta:
14,77%
Effektiv ränta:
14,77%
Kreditgräns:
100 000 kr
Uttagsavgift:
3%
Valutapåslag:
1,65%
Räntefria dagar:
55 dagar

Bank Norwegian

  • Ingen årsavgift
  • Ingen uttagsavgift
  • Reseförsäkring ingår
  • Cashback eller Cashpoints
  • Bonus
  • Visa
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
19,99%
Effektiv ränta:
24,35%
Kreditgräns:
100 000 kr
Uttagsavgift:
0%
Valutapåslag:
1,75%
Räntefria dagar:
45 dagar

MoreGolf Mastercard

  • Bonus på alla inköp
  • Rabatt på hyrbil
  • Delbetala årsavgiften till golfklubben
  • 55 dagar räntefritt
  • Mastercard
Årsavgift:
295 kr
Ränta:
19,64%
Effektiv ränta:
20,22%
Kreditgräns:
160 000 kr
Uttagsavgift:
3% (lägst 45 kr)
Valutapåslag:
1,65%
Räntefria dagar:
55 dagar

OKQ8 Visa

  • Ingen årsavgift
  • Drivmedelsrabatt
  • Reseförsäkring ingår
  • Avbeställningsskydd ingår
  • Cashback
  • Visa
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
14,95%
Effektiv ränta:
17,52%
Kreditgräns:
100 000 kr
Uttagsavgift:
3%
Valutapåslag:
2%
Räntefria dagar:
45 dagar
Klicka här för att se fler kreditkort

Vad är ett kreditkort och hur fungerar det?

Ett kreditkort låter dig göra köp och uttag som sedan samlas på en månatlig faktura. De uttag och köp som genomförts med ditt kreditkort går enkelt att följa via din internetbank eller genom den månatliga fakturan som är kopplad till ditt kreditkort. På fakturan i fråga står utöver dina inköp även det minsta belopp du ska betala tillbaka samt den totala skulden. Därtill tillkommer normalt även eventuella avgifter som måste betalas. I övrigt så kan du även se hur mycket du har kvar att spendera. Kreditkort har nämligen en övre kreditgräns och den summan kan du påverka genom att göra en insättning.

På samma sätt minskar denna kreditgräns då du köper någonting eller tar ut pengar. Normalt så brukar man erbjudas en räntefri period och därefter så börjar en ränta på det belopp man är skyldig att tas ut. Denna ränta skiljer sig från kort till kort. Skulle du välja att betala av hela det belopp du utnyttjat under perioden så slipper du betala ränta.

Kreditkort, betalkort eller bankkort – vad är skillnaden?

Det är viktigt att skilja på kreditkort, betalkort och bankkort, då de fungerar på olika sätt. Skillnaden mellan ett kreditkort och ett bankkort (även kallat debetkort) ligger i hur betalningarna hanteras. Med ett kreditkort lånar du pengar av banken eller kortutgivaren när du gör köp, och dessa samlas på en månatlig faktura som du kan betala av i sin helhet eller delbetala över tid, ofta med räntekostnader. Ett bankkort, däremot, är direkt kopplat till ditt bankkonto, och pengar dras omedelbart från ditt saldo när du gör ett köp. Med ett bankkort kan du bara spendera pengar du redan har, medan ett kreditkort ger dig tillgång till en kreditgräns.

Ett betalkort däremot fungerar lite som ett mellanting av ett kreditkort och ett bankkort. Hela det belopp du har spenderat under en månad måste betalas i sin helhet vid fakturadatumet, vilket innebär att du inte har möjlighet att delbetala eller skjuta upp betalningen. Betalkort har vanligtvis ingen räntefri period eftersom skulden betalas av direkt.

Fördelar och nackdelar med kreditkort

Fördelar

Kreditkort erbjuder stora fördelar, som bonusprogram, rabatter och reseförmåner. Du kan exempelvis samla poäng på varje köp, som sedan kan användas för rabatterade flygresor, hotellnätter eller erbjudanden i butiker. Att välja rätt kreditkort kan därför vara en smart ekonomisk strategi, särskilt om du drar nytta av dessa förmåner. Många kreditkort erbjuder även fördelar som reseförsäkringar och fria uttag utomlands.

Nackdelar

Men kreditkort har också sina nackdelar. En av de största riskerna med kreditkort är att skulden kan växa snabbt om du inte kan betala av den i tid, vilket kan leda till höga räntekostnader och i värsta fall en skuldfälla. Därför är det viktigt att använda kreditkort med försiktighet och alltid ha en plan för att betala tillbaka de summor du spenderar. Se också till att inte ha fler kreditkort än nödvändigt och undvik att skaffa större kredit än vad du egentligen behöver.

Jämför kreditkort innan du väljer

Det är klokt att ta tid på sig och jämföra olika kreditkort innan du väljer ett. Kreditkort kan variera mycket när det gäller villkor, räntor, avgifter och förmåner. Vissa kreditkort har ingen årsavgift eller avgift för pappersfakturor, medan andra kan ha högre kostnader. Titta noga på vad kortet erbjuder i form av bonusar, försäkringar och andra förmåner. Många kreditkort erbjuder till exempel upp till 60 räntefria dagar, vilket kan vara en stor fördel om du planerar dina betalningar rätt. Genom att noggrant jämföra kreditkort kan du hitta det som passar bäst för din ekonomi och dina behov.

Olika typer av kreditkort & betalkort

Då man talar i termer om det bästa kreditkortet så finns det även en annan aspekt att ta hänsyn till innan man säkert fastslår vilket kreditkort man ska välja som konsument. Detta i form av hur de egna behoven ser ut och vad man egentligen, till största del, använder sitt kreditkort till.

Det finns idag ett flertal olika kategorier vad gäller kreditkort. Det finns exempelvis kreditkort som anpassats mot vissa typer av människor - pensionärer och studenter, för att nämna några exempel.

Här bör man se över vilken typ av kreditkort som sammanfaller bäst med den egna situationen. Av den anledningen berör vi lite kort de olika alternativ som finns på kreditkortsmarknaden och förklarar lite närmare vad vart och ett av dessa betyder.

  • Bensinkort

    Ett bensinkort är ett kreditkort som underlättar vardagen för bilägare. Fördelarna är egentligen för stora för att man ska avstå från att skaffa ett - i synnerhet då de flesta bensinkort inte bär någon startavgift eller årsavgift. En uppenbar begränsning är dock att du måste hålla dig till det bolag som utfärdat ditt bensinkort när du tankar för att ta del av rabatter och erbjudanden.

    Hur ett bensinkort fungerar är enkelt att förklara. Du använder kortet varje gång du tankar bilen och för varje tankning så erhåller du en viss bonus i form av en cashback eller rabatt på det drivmedel du tankar. Många bensinstationer erbjuder sina kunder egna lösningar. Circle K och Preem har exempelvis egna bensinkort där man hela tiden erhåller rabatter både i butik och på drivmedel i samband med att kortet används.

    Bensinkort är det vedertagna namnet, men det gäller även för tankning av diesel och andra drivmedel. Hör du talas om ett tankkort så handlar det om exakt samma sak. Nackdelar med bensinkort? Som med alla kreditkort så måste man sköta den egna ekonomin och betala för sig. I övrigt finns bara fördelar eftersom du får rabatt då du använder bensinkortet och kortet i fråga dessutom är gratis.

  • Kreditkort med bonus - Bonuskort

    Ett bonuskort är ett kreditkort som ger dig bonus och cashback på de olika köp du gör. Många kort ger dig dessutom ganska förmånliga räntor på de belopp du sätter in. En annan viktig sak att poängtera är att många kreditkort har speciella samarbeten med andra aktörer. Vilket kan innebära att du som konsument erbjuds förmånliga rabatter i samband med exempelvis resor eller vid köp hos speciella affärer.

    Det som kännetecknar ett bonuskort är att det ofta är knutet till en speciell aktör. Har du exempelvis ett bonuskort hos Coop så kommer du att erhålla bonuspoäng och cashback samt ta del av speciella kampanjer - men endast hos Coop och ingen annanstans. Då kallas det även för ett matkort. Samma sak gäller för Norwegians variant där du får bonus på exempelvis resor i företagets regi. Många samarbetar dock även med andra aktörer och i vissa fall kan den intjänade bonusen användas även annorstädes. Det är även viktigt att veta villkoren för uttag av bonus, vissa företag tar nämligen ut en startavgift när bonusen löses in.

    Tips för att snabbt samla in bonuspoäng

    • Betala dina räkningar med ditt bonuskort. Det finns idag ett flertal kreditkort som ger dig bonuspoäng när du betalar dina räkningar med ditt kort. Resurs är ett exempel på en sådan aktör.
    • Använd ditt kreditkort med bonus för större köp. Ska du exempelvis ut och resa eller köpa en bil, så kan du med fördel använda ditt bonuskort för dessa inköp då de ger dig många bonuspoäng.
    • Använd ditt bonuskort i de butiker/shoppar där du får poäng. Vissa kort ger fler bonuspoäng om du handlar i deras butiker och färre eller inga poäng när du gör inköp med kortet utanför dessa butiker.
    • Välj ett kreditkort med bonus som passar dina köpvanor. Att välja ett bonuskort som ger dig bonus på de inköp som du oftast gör kommer självklart vara mer användbart än om du väljer ett kreditkort med bonus som endast ger dig bonuspoäng på köp som du sällan genomför.
  • Cashback

    Cashback är något som liknar ett bonuskort. Har du ett kreditkort med cashback så finns emellertid en skillnad, du får då poäng på alla köp du gör - oavsett vad som köps eller var köpet genomförs. Här finns en varierande nivå på återbetalningen mellan företagen och detsamma kan sägas om vad för typ av cashback som erbjuds - pengar in på kortet, bonusar eller unika erbjudanden vid vissa nivåer. Det finns även kreditkort med cashback som - precis som vid bonuskort - endast går att använda i vissa butiker och för vissa produkter i samband med att återbäringen delas ut. Man gör klokt i att kolla upp dessa villkor innan val av kreditkort. Om du exempelvis väljer ett kreditkort vars cashback endast gäller för köp av hemelektronik så kan det vara en nackdel - eller en stor fördel om du har det intresset. Läs på innan!

  • Resekort

    Många kreditkort påminner om varandra och ett resekort är inget undantag. Skillnaden är att det anpassats för dig som reser mycket och som vill dra nytta av detta. Använder du ett resekort i samband med att du flyger så får du olika typer av fördelar. Här kan man nämna exempelvis praktiska saker som reseförsäkring (börjar gälla redan när du lämnar ditt hem), avbokningsskydd, försäkring mot olycksfall under din resa, försäkringar mot inställda eller försenade flyg, ersättning vid förlorat bagage samt både medicinsk och juridisk hjälp om det behövs.

    Utöver nämnda praktiska förmåner kan man med ett resekort även ta del av andra mer bekväma fördelar. Dessa varierar beroende på kortleverantör men innefattar exempelvis VIP-behandling på flygplatser, där tillgång till loungeplatser är en populär uppgradering. Conciergeservice dit du kan ringa och få tips om restauranger, nattklubbar eller var närmsta kemtvätt ligger i den stad du besöker.

    Några saker att tänka på inför ditt val av resekort:

    • Valutapåslag

      Vissa resekort har noll valutapåslag och noll avgifter i samband med att du tar ut eller växlar pengar utomlands. Andra kan ta ut så mycket som 4 till 5% i uttagsavgift och 3% i valutapåslag. Kolla upp vad som gäller för det resekort du är intresserad av.

    • Årsavgift

      Hur mycket du betalar i årsavgift är också viktigt att hålla reda på. Det kan löna sig att betala en högre årsavgift om du samtidigt slipper valutapåslag och avgifter för uttag. Allt beror på hur mycket du reser. Jämför och utgå alltid från din situation.

    • Växla lokalt

      Var uppmärksam på att du tjänar på att välja lokal valuta utomlands. Ska transaktionen ske i svenska kronor eller i den lokala valutan? Det är den fråga som ställs i många bankomater. Svaret är att det är mer förmånligt för dig att välja lokal valuta. Väljer du svensk valuta så kan växlingen ske utan att kursen stämmer överens med den verkliga pengakursen. Vid valet lokal valuta så sköts växlingen av Amex, Mastercard eller Visa (eller det kreditkort du har) och det ger en överensstämmande kurs.

  • Premiumkort

    Premiumkort kallas även för VIP-kort och Platinumkort och det är ett kreditkort som fokuserar fullt ut på att erbjuda konsumenten lite av livets goda. Man ger det lilla extra i form av exempelvis loungetillgång i samband med resande, en möjlighet att boka före alla andra eller där man som konsument kan ta del av en utökad conciergeservice. Du kan även ges möjlighet till tillträde - utan kö - till mer exklusiva nattklubbar.

    Kort sagt - som konsument och innehavare av ett premiumkort så ges du fler möjligheter. Men, smakar det så kostar det . Utmärkande för denna typ av kort är nämligen den höga årsavgiften. Den varierar beroende på vilket kreditkort du väljer, men den kommer oavsett val av kreditkortsleverantör att vara högre än för ett vanligt kreditkort.

    Utöver lyx och flärd så kommer även ett premiumkort med mer praktiska fördelar i form av försäkringar - både för resan och i samband med ankomsten. Saknas någon sådan så kan man ofta - till rabatterat pris - lösa olika tillägg. Ett premiumkort är tilltalande för många och det är lätt att förstå varför.

Kreditkort utan UC

Kreditkort utan UC är inte kreditkort utan kreditupplysning. En kreditgivare kan enligt svensk lag inte ge dig ett lån utan att först genomföra en kreditupplysning (Sveriges Riksdag 2022). Det beror på att de är skyldiga att kontrollera att du har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att betala tillbaka lånet med den ränta som erbjuds.

Viktigt att notera är att du kan få kreditkort utan UC. Kreditgivare kan nämligen genomföra kreditupplysningar med hjälp av företag som Bisnode eller Creditsafe. Den här typen av kreditupplysning syns inte i rapporterna som storbanker får från UC.

På grund av detta kan det finnas fördelar med att få kreditkort utan kreditupplysning från UC då det i vissa fall inte är fördelaktigt för din kreditvärdighet att ha för många kreditupplysningar under en och samma tidsperiod.

Alternativ till kreditkort utan UC

Om du inte vill sänka din kreditvärdighet med din ansökan om kreditkort med UC så kan du se på andra alternativ. Du kan till exempel undersöka möjligheten till kontokredit som också är en form av smidigt lån. Det här är en form av kredit som liknar kreditkortet men som sällan innebär en kreditupplysning med UC då de flesta långivare erbjuder kontokredit utan UC.

Kontokrediten kan du använda på ett fritt sätt men du kommer inte att ha ett kort som är kopplad till den. Du får istället pengarna som du lånar skickade till ditt bankkonto. Tänk på att kontokrediten inte ger dig någon försäkring eller bonusar som du kan få med kreditkortet. Den är en form av flexibelt lån som kan göra det lättare för dig att hantera utgifter som kommer alldeles innan lön.

För att använda en kontokredit så använder du det bankkort som är kopplat till ditt bankkonto. Återbetalningen sker när du har använt en del av eller hela krediten som kan ligga på ett belopp mellan 500 och 30 000 kronor.

Du kan välja ett debetkort

Om du vill ha ett kreditkort utan kreditupplysning kan du även se på debetkort. Det är samma sak som kreditkort men utan kredit. Med andra ord är det ett kreditkort utan lån. Du betalar med de medel som finns på ditt bankkonto.

Därmed är detta ingen risk för den som utfärdar kortet till dig och då krävs det ingen kreditupplysning. Det fina med debetkort är att de kan ha flera fördelar som du får med kreditkort som till exempel försäkringar för resor och bonusar. Du kan även få cashback med den här typen av kort.

Precis vad som gäller för debetkort beror givetvis på den bank som beställer kortet från. Om du betalar en månadsavgift för kortet så kan du få särskilda tjänster som till exempel concierge-tjänster och tillgång till lounger på flygplatser då du reser.

Med debetkort kan du vara säker på att det är ett bankkort utan UC då det är utan kredit!


Bästa kreditkortet 2024 - Topplista

Kreditkort skiljer sig åt och då det finns väldigt många kortutgivare kan det vara svårt att veta vilket man ska ansöka om. Nedan ser du en lista över tre av de mest populära, och i vissa avseenden , även bästa kreditkorten 2024. Villkoren kan ändras och därför uppmanar vi dig att själv kolla upp dagsfärska uppgifter om vilka villkor och erbjudanden som gäller.

  • Bank Norweigan Kreditkort

    Här betalar du ingen avgift för kontantuttag. Du slipper betala årsavgift och du får cashpoints. Dessutom så erbjuds du 45 dagars räntefri kredit. Krediten ligger mellan 0 till 100 000 kronor och räntan på 19,99%.
    > Läs mer om Bank Norwegian kreditkort

  • Coop Mastercard

    Här erbjuds du reseförsäkringar samt en köpförsäkring med prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti. Bonus på upp till max 5,5% bonus när du handlar hos Coop och du har upp till 55 dagars räntefri kredit. Årsavgiften ligger på 195 kronor (första året utan avgift). Högsta tillgängliga krediten ligger på 150 000 kronor och räntan på 19,70%.
    > Läs mer om Coop Mastercard

  • Swedbank Mastercard

    Fördelarna med Swedbank Mastercard är att du har en låg årsavgift (195 kr), att du får upp till 55 dagars räntefri kredit samt att räntan är lägre än hos många andra kreditkort. Räntan ligger på 14,77% och högsta krediten är 100 000 kronor.
    > Läs mer om Swedbank Mastercard

Motivering
Vi på Konsumentguiden anser att dessa kreditkort utmärker sig som de bästa alternativen 2024 på grund av deras kombination av fördelaktiga villkor, bonusprogram och säkerhet i form av försäkringar, vilket ger användarna flexibilitet och värde för pengarna.

Kreditkort utan avgift

Om du letar efter kreditkort utan avgifter, finns det flera alternativ att överväga. Många kreditkort utan årsavgift erbjuder förmåner som cashback, bonuspoäng eller rabatter utan att ta ut en årsavgift. Här är några av de mest populära kreditkorten utan avgifter som finns på marknaden:

  • Bank Norwegian Visa

    Årsavgift: Ingen
    Fördelar: Du får 1 % cashback på alla köp och upp till 10 % på flygbiljetter hos Norwegian. Bra reseförsäkring ingår också.
    Läs mer & Ansök här


  • re:member flex

    Årsavgift: Ingen
    Fördelar: Också utan årsavgift och ger flexibla betallösningar. Kortet erbjuder upp till 25 % rabatt hos flera onlinebutiker.
    Läs mer & Ansök här


  • Coop Mastercard

    Årsavgift: Ingen årsavgift år 1.
    Fördelar: Bonuspoäng på köp som kan användas i Coop-butiker och host partners.
    Läs mer & Ansök här


  • Ikano kreditkort

    Årsavgift: Ingen
    Fördelar: Rabatt på olika produktkategorier varje månad, som bensin eller dagligvaror.


  • Revolut Standard

    Årsavgift: Ingen
    Fördelar: Bra för resor, inga avgifter för betalningar i utländsk valuta. Tillgång till en användarvänlig app som ger dig full kontroll över dina utgifter.


Saker att tänka på:

  • Valutaväxlingsavgifter
    Även om kortet är utan årsavgift, kan det finnas avgifter för valutaväxling när du handlar utomlands.
  • Ränteavgifter
    Om du inte betalar av ditt saldo varje månad, kan du behöva betala ränta på din skuld, vilket kan bli dyrt.
  • Kortets förmåner
    Kolla upp vilka förmåner kortet ger och om de matchar ditt köpmönster.

Var noga med att jämföra olika kreditkort beroende på dina behov, såsom om du reser ofta, vill ha cashback, eller om du vill ha rabatter i vissa butiker.

Kan vem som helst ansöka om ett kreditkort?

Ja, vem som helst kan ansöka om ett kreditkort - men inte alla får sin ansökan godkänd. Kraven och ansvaret på den sökande är att man är 18 år fyllda, att man har en fast och stabil inkomst samt att man inte har några betalningsanmärkningar. Man ska således inte ha några skulder som är obetalda.

Vi ska dock tillägga att vissa kortutgivare idag även ger personer med betalningsanmärkningar en möjlighet att skaffa kreditkort. Dock så måste man då kunna visa sig kunna betala tillbaka pengarna och kunna visa upp en stabil ekonomi. Här gör man en bedömning från fall till fall.

Företagskort – Jämför och hitta bästa företagskortet

Qred företagskort

  • Ingen månadsavgift
  • Smart app
  • Inget valutapåslag
  • Visa kort
  • 1 % cashback
  • Samla alla kvitton digitalt
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
Från 1,95%
Effektiv ränta:
Från 1,95%
Kreditgräns:
Individuell
Uttagsavgift:
-
Valutapåslag:
0%
Räntefria dagar:
45 dagar

Mynt företagskort

  • Ingen månadsavgift
  • Integration till bokföring
  • Visa Platinum Business
  • Lägg till anställda
  • Samla alla kvitton digitalt
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
Individuell
Effektiv ränta:
Individuell
Kreditgräns:
Individuell
Uttagsavgift:
40 kr
Valutapåslag:
1,5%
Räntefria dagar:
30 dagar

Jämför Kreditkort

Hitta bäst kreditkort för dina behov. Jämför kreditkort idag från välkända utgivare.

Statistik - Kreditkort

Undersökningen visas att majoriteten av kortkrediter är tagna av män. Män stod för ca 65 procent av den utlånade volymen medans kvinnorna stod för ca 35 procent.

Källa: Finansinspektionen 2023


Vanliga frågor och svar


Det skiljer sig åt beroende på vilket kort man väljer men generellt så ligger kredittiden på mellan 30 till 60 dagar.

Räntan skiljer sig åt mellan kreditkorten. Det finns kort som har ränta från 5% och det finns kort som har en ränta på upp till 30%. Vill du jämför räntan på kreditkorten så ska du jämföra den effektiva räntan för att få med alla kostnader.

Det är inte helt klargjort vad som gäller för att få detta kortet mer än att man måste få en inbjudan för att få detta kreditkortet, man kan alltså inte ansöka om det. Dom som får inbjudan till detta kort är personer som spenderar mycket pengar på sitt kreditkort och då oftast är väldigt förmögna.

American Express har inga specifika inkomstkrav för sina kort. Reglerna som gäller är att du ska vara över 18 år och du ska inte ha några betalningsanmärkningar. Kreditgränsen sätts individuellt och som mest kan man få 1 500 000 kronor i kredit.

Ja, flera av kreditkorten ger dig möjlighet till detta. Antingen genom att föra över pengar från kortet till ditt privata bankkonto eller genom att betala direkt med kortet.

Kreditkort gör det möjligt att dela upp betalningen av fakturan. Du får då betala en ränta på mellan 5-20% på den uppskjutna delen av beloppet. Kreditkorten har även generellt fler rabatter, bonusar och erbjudanden är betalkorten.

Effektiv ränta är alla räntor och avgifter som ett kreditkort har. Det är denna procentsats man med fördel kan använda när man jämför olika kreditkort.

Ja om du betalt resan med ditt kort så ska reseförsäkringen gälla. Kontrollera dock i villkoren hur stor del av resan som måste vara betald med kortet för att försäkringen ska gälla.

Det är en avgift som vissa kort lägger till vid betalning som du gjort utomlands. Denna avgift varierar mellan 0-3% på dina köp.

Största fördelen är att du har en kredit som du kan nyttja vid t ex en krissituation. Kreditkorten ger även oftast bra rabatter, bonusar och erbjudanden.


Källangivelser

I samband med framtagandet av denna artikel om kreditkort har följande källor använts. Faktagranskning har därefter genomförts av nedanstående expert.

Denna artikel är faktagranskad och verifierad av:

Lars Oxelheim
Professor i Internationellt företagande med finansiering vid Universitetet i Agder (Norge) och vid Lunds Universitet. Han är verksam vid IFN i Stockholm och knuten till Fudan University i Shanghai som honorary professor.