HEMELEKTRONIK / TV / HIFI

Det är svårt att köpa en ny tv, det är något som de flesta kan relatera till och av den enkla anledningen att det sker ganska sällan. Den normala svensken kanske köper en ny tv var 5-7:e år och under den tiden så har det hänt extremt mycket. Ett problem med detta är den egna känslan av att man har blivit lurad. Som med all teknik så kostar det pengar och där en ständig utveckling äger rum. Betalar man kring 10.000 kronor för en tv så vill man också att denna ska vara i absolut framkant - vilket den är, men under en klart begränsad period och där nya modeller, nya tekniker och alternativa lösningar snart finns på marknaden.

Bluetooth högtalare - Bäst i test

Hemelektronik/TV/Hifi

Hitta Hemelektronik/TV/Hifi för dina behov. Jämför priser idag!

  En TV har sällan något vidare andrahandsvärde och det är ens sak som man, faktiskt, kan ta in i beräkningen då man köper en ny. Du får helt enkelt räkna med att din gamla tv kommer att bli svårsåld eller hamna på den stora teknikkyrkogården. Vi vill hela tiden ha bättre lösningar och då sådana hela tiden presenteras så dateras också tidigare köp.

  Viktiga punkter att hålla reda på

  Hur ska man då tänka då man köper en ny tv? Det är inte helt enkelt att hänga med och det finns - liksom vid köp av datorer och telefoner . en uppenbar risk att man förköper sig. Det vill säga att man betalar för mycket pengar för en teknik som man egentligen inte alls behöver. Det bör man vara inställd på.

  Är du en person som enbart tittar på tv som ett tidsfördriv (vilket de flesta gör) så kommer du inte att behöva köpa den där absoluta värstingmodellen. Du kan gott och väl nöja dig med en billigare modell och få extremt mycket valuta för pengarna.

  Köp hemelektronik / TV / HIFI

  ButikOmBesök
  1Kjell & CompanyOm:Hos Kjell & Company hittar du ett bra utbud inom datorkomponenter. Mer info
  2ConradOm:Conrad är en hemelektronik kedja med över 750 000 produkter. Mer info
  3MediaMarktOm:MediaMarkt är en av dom större aktörerna och säljer allt inom hemelektronik. Mer info
  4Dustin HomeOm:Dustin Home säljer allt inom hemelektronik såsom datorer, tv och hifi. Mer info
  5Komplett.seOm:Komplett.se säljer datorkomponenter, PCs, hemelektronik och div. tillbehör. Komplett.se är även nordens största PC-producent. Mer info
  6webhallenOm:Webhallen har ett stort utbud av datorer och dator komponenter. Mer info
  7NetOnNet.seOm:NetOnNet säljer det mesta inom datorer,tv, Hifi och elektronik från dom största tillverkarna. Mer info
  8ClasohlsonOm:Clas ohlson säljer komponenter & tillbehör till din dator. Mer info

  Få så mycket TV för pengarna som möjligt

  Vi tänkte rada upp några viktiga punkter som kan underlätta ditt köp och som förhoppningsvis ger dig en modell som du trivs med, som ger en bra bild och som fyller alla de behov som du kan tänkas ha - utan att den kostar för mycket pengar.

  • Priset

   En viktig punkt för de allra flesta. Räkna med att du kommer att få en väldigt bra tv för ungefär 6000 kronor. Det är en bra gräns att förhålla sig till. Börjar det stiga över eller lägga sig alltför långt under (rea undantaget) så kan man vara lite försiktigt skeptisk.

  • Storleken

   En vanlig missuppfattning är att större tv-apparater per se ger en sämre bildkvalitet. Så har det kanske varit, men så är idag inte fallet. Och; vad som anses som en stor tv är också någots om förändrats. Idag så räknas standard mellan 42-46 tum - förr var den på 32 tum. Någonstans där bör du ligga, men även en större tv på 55 tum ger en behaglig och skön bild att titta på. Gällande storleken så är det en fråga om smak och utrymme också. Tänk på att en tv idag är mindre ytkrävande trots att bildskärmen är större. Det är inte någon tjock-tv vi talar om; vissa modeller är så smala att det mer påminner om en tavla än om en klassisk tv.

  • Upplösning

   Det här är en punkt som sällan påverkar den vanliga personen, men vi ska ändå gå igenom lite kring vad som gäller. Du kommer att klara dig bra med en upplösning som beskrivs som HD - vilket ger dig 1280 x 720 pixlar. Vill du vara i framkant så kan du välja mellan 4K eller UHD, båda dessa ger dig 3840 x 2160 pixlar. Full HD är ett alternativ mittemellan med en effekt om 1920 x 1080 pixlar. Ett tips är att lägga tankarna på 3D då erfarenheten säger att detta mest är trams som kan komma att påverka negativt snarare än positivt.

  • Oled

   Gällande skärmteknik så är Oled en svårslagen lösning då den ger absolut bäst kontrast. Vår erfarenhet säger att det är bättre att betala några kronor extra för den lösningen snarare än den tidigare storsäljaren i form av Plasma. Den senare fungerar emellertid fortfarande utmärkt i vardagen. Vanlig LED då? Ja, den tekniken håller fortfarande för dig med lite mindre krav och den är dessutom absolut bäst sett ur ett miljöperspektiv.

  • Smart-TV

   Den TV du köper kommer att ha någon typ av smart-tv-funktion och det är något positivt. Vårt tips är att du eftersöker en modell som har stöd för Wi-Fi; genom detta slipper du en massa krångel med sladdar.