Charter - Sök, jämför och läs mer om charterresor

Att boka en resa är ofta något som kräver noggrann research. Detta då det finns många falluckor och där man kan begå misstag som i slutändan kostar mycket pengar och detta ofta helt i onödan. Att betala dyrt för en charterresa som man hade kunnat får för en bråkdel av priset är något som kan skapa frustration och som kan ligga och gnaga i bakhuvudet under hela semestern. Det är ingenting som man vill uppleva då semestern i fråga handlar om att kunna koppla bort, koppla av och ladda sina batterier.

Charter

Hitta rätt charterresa för dina behov. Jämför charterbolag idag!

Charter - Att tänka på när du bokar charterresa

Hur ska man då göra och vad ska man tänka på när man står inför att boka en charter? Vi tänkte sammanställa några vanliga misstag och genom detta - förhoppningsvis - få dig att undvika dessa i samband med att du bokar din charterresa.

 • Du bokar för sent

  Sista-minuten-resor är billiga och det ligger i sakens natur. Därför bortser vi från dessa här. Istället så handlar det om vilken tidpunkt som är allra mest gynnsam att boka en resa på rent ekonomisk. Om detta kan vi säga att det aldrig är bra att boka för tidigt och att man heller aldrig ska boka för sent. Om man ska resa inom Europa så är 20 dagar innan avresedatum en bra tidsintervall att förhålla sig till; för flyg utanför Europa så brukar mellan 50-55 dagar rekommenderas för bästa möjliga pris. Det här handlar emellertid också om att ha is i magen: hur länge kan man vänta innan resorna tar slut? Vår erfarenhet säger att du kan vänta längre än du tror.

 • Du missar kampanjer

  Så, du har bokat din resa och ser att man veckan efter rear ut resor till exakt samma destination. Jobbigt läge och otur? Nja, gällande otur så går det faktiskt att vända turen mot sig själv gällande resor. Se till att börja prenumerera på nyhetsbrev och börja följa olika resebolag online och via sociala medier så riskerar du inte att missa någon kampanj som håller på att sjösättas.

 • Flyg på dagen eller morgonen

  Många väljer att flyga på kvällen, detta av både bekvämlighetsskäl och som en direkt följd av att resorna ofta är billigare då. Vårt råd är att man istället flyger under morgonen eller mitt på dagen. Varför? Jo, för att du då maximerar din vistelse. Istället för att direkt behöva gå och lägga dig så kan du välja att spendera en heldag på exempelvis stranden. Detta till samma pris; hotellet kostar ju ändå pengar, eller hur?

 • Se över den faktiska kostnaden

  Hur mycket kostar det att ta med extra bagage? Många flygbolag har satt detta lite i system, man vet att de flesta behöver extra bagage med sig och är därför inte sena med att ta ut extra avgifter för detta. Det du ska göra är att vara noggrann med att läsa på om priser och hur mycket varje väska får väga. Se även till att väga dessa innan avresa. Om du exempelvis ska spela golf eller åka skidor under semestern så bör du kontrollera avgiften för specialbagage. Du kanske tjänar på att hyra ett golfset på plats snarare än att ta med ditt egna?

 • Ni bokar för fort

  I vissa fall drabbas - speciellt större sällskap - av panik vid bokning och vill slutföra en sådan så fort som möjligt innan resorna försvinner till någon annan. Ta det lite lugnt. Ni kommer att tjäna på att undersöka priserna en extra gång och jämföra priser på olika siter. Tänk även på att det kan vara vettigt att betala med olika kort snarare än att en betalar och resten swishar. Betalar man med kort så ingår normalt en reseförsäkring; men det gäller enbart för de som räknas som närstående. Det finns således en risk i att några i ert sällskap reser med större risk än andra. En sista sak gällande större sällskap: boka in er på samma ställe. Det är tyvärr inte ovanligt att man bokar olika orter, olika områden och olika flygplatser. En sådan sak kan förstöra en hel semester. Kontrollera innan ni bekräftar och dubbelkolla alltid!

Hitta charterresa

ResearrangörOmBesök
1SupersavertravelOm:Hos Supersavertravel kan du jämföra bland 650 flygbolag och 240 000 hotell, semesterbostäder i över 90 länder samt hyrbilar.Mer info
2AirtoursOm:Airtours är en av Sveriges största researrangör och specialiserar sig på cityresor och charter till Medelhavet.Mer info
3ApolloOm:Apollo är en av nordens största researrangörer. I koncernen ingår bl a även flygbolaget Novair.Mer info
4SemboOm:Sembo ingår i Stena Line Travel Group med huvudkontor i Helsingborg. Sembo säljer sina resor i 16 länder.Mer info
5SolresorOm:Solresor ingår i den danska koncernen TravelCo Nordic och erbjuder paketresor, premiumresor och träningsresor.Mer info
6TUIOm:TUI är världens största reseaktör med ca 20 miljoner kunder årligen.Mer info
7VingOm:Ving ingår i resekoncernen Thomas Cook och är Sveriges ledande researrangör med resor till drygt 400 resmål i över 60 länder. Mer info

För och nackdelar med charter

Charter har ett lite sämre rykte som numera håller på att försvinna. Något som är bra då just charter fått utstå väldigt mycket onödigt spott och spe genom åren. Att välja charterresa är definitivt inget dåligt alternativ, men som med allt annat så finns det även vissa saker som kan vara mindre tilltalande. Vi tänkte rada upp några för- och nackdelar med att resa charter och vi tar tre av varje:

Fördelar med charterresor


 • Full avkoppling

  Reser man på en charterresa så är det avkoppling som står i centrum. Resan är ofta bekväm, maten är bra och resmålet varmt och skönt. Dessutom brukar omgivningen bjuda på tillräckligt med spänning för att man ska kunna unna sig ett äventyr. Jämför det med en cityweekend eller en längre resa alá backpacking - semestrar man behöver semester ifrån då man kommer hem.

 • Prislappen

  Du vet vad du betalar och du vet vad du får för pengarna. Ibland behöver man inte mer än då. Charter och kostnaden brukar sitta ganska exakt på kronan och det är således lätt att budgetera för exempelvis en veckas all-inclusive.

 • Bra för barnen

  För familjer är charterresor perfekta. Barnen vill bada, äta glass och leka - de vuxna vill slappna av och få lite själslig rekreation. Ofta finns det exempelvis en Bamseklubb som barnen kan delta i och därmed också skaffa goda vänner under tiden resan pågår.

Nackdelar med charterresor


 • Boendet

  I vissa fall så skiljer sig bilden av ett hotell sig ganska rejält från hur hotellet är i verkligheten. Tyvärr. Läs omdömen innan och dessa kan förhoppningsvis spara er en del bekymmer.

 • Maten

  På en charterresa kanske den kulinariska upplevelsen får sidsteppas. Det får du acceptera då maten i fråga är framtagen för att passa alla och inte enbart din känsliga gom. Det kanske finns någon restaurang i närheten som bjuder på en mer autentisk meny? Kolla upp detta innan och slipp bli besviken.

 • Tristess

  Att sitta vid poolen är okej i en, två och tre dagar. Men sedan då? Många upplever en slags hotelldöd i samband med charter och även här är rådet att läsa på innna: vad händer i orten, finns det något museum, går det att åka på en utflykt och finns det något annat spännande bortom det inhägnade området? Läs på och slipp tristessen.


Vanliga frågor om charterresor


Nej, oftast är detta ett tillval man får göra i samband med bokningen.

Nej mat på flyget ingår oftast inte när man reser med charter, utan detta får man oftast boka via sitt resebolag innan avresa.

En charterresa är en resa där både flyg och hotell ingår i priset. Oftast går det att boka till transfer och utflykter.

Charterresa är ett smidigt resepaket med både flyg och hotell i samma bokning. Du behöver bara välja från vilken ort du vill resa, reslängd och vilket hotell du önskar bo på.

Vid charterresa så är det oftast så att du behöver vara på plats två timmar innan avresa, 1 timme innan avresa brukar incheckningen stänga.

Nej, det är inte dyrare att boka online. Resan kostar lika mycket oavsett hur du väljer att boka.