Hotell - Hitta rätt hotell för din resa

Att resa är för många det mest underbara som finns. Det är under en resa som man kan ladda sina batterier efter en tuffare period, det är då man kan unna sig god mat och god dryck och det är då som man äntligen får ge sig själv chansen att läsa alla de där böckerna - i solstolen - som man sett fram emot att göra. Kort sagt: en resa är en tid för att läka sår och för att få lite själslig rekreation.

Hotell

Hitta rätt hotell för dina behov. Jämför hotellpriser idag!

  Men, det finns även fallgropar. För många innebär en typisk sådan att det hotell man bokat inte alls lever upp till de förväntningar man haft. Rummet kan vara mindre än man trott, den utlovade havsutsikten kan i själva verket handla om en liten glipa mellan två stora skyskrapor och till detta kan även problem med mögel, skadedjur och högljudda grannar adderas. Att boka hotell är en svår konst och för varje bokning tar man också en viss risk som resenär.

  Det är svårt, men det är långt ifrån omöjligt att hitta rätt och vi tänkte göra vårt bästa för att underlätta för dig och därigenom göra din resa till den drömsemester du behöver. Oavsett vart du ska åka.

  Hitta hotell

  BokningstjänstOmBesök
  1Booking.comOm:Booking.com erbjuder 28 401 062 bokningsalternativ, och drygt 150 000 resmål i över 200 länder.Mer info
  2Hotels.comOm:Hotels.com är världsledande inom hotellbokning och erbjuder bokningstjänster genom sina egna webbplatser.Mer info
  3TrivagoOm:Trivago är en sajt som jämför priser på bland annat över 900 000 hotell från fler än 250 bokningssidor.Mer info

  Att tänka på när man bokar hotell

  Vi tänkte ge några snabba tips om hur du ska gå tillväga och vad du ska tänka på när du bokar hotell. Tips som ser ut som följer:

  • Anpassa sökningarna. Tänk efter före vad det är för slags boende du söker och vill ha. Det är fullt möjligt att filtrera utifrån en massa olika kriterier såsom exempelvis pris, omdömen eller efter hur många ni är - antal bäddar - som ska vistas i rummet. Tänk även på att ditt resmål och storleken på staden kan ge varierande träffar. En pittoresk by i södra Frankrike vars totala antal hotell är fem stycken kanske ger dig en möjlighet till mer avancerad granskning än vad en helg i Los Angeles gör; detta med tanke på utbudet av hotell där. I så stora städer kan du med fördel anpassa sökningen till olika områden och stadsdelar.
  • Undersök en extra gång. Är det verkligen havsutsikt, handlar det om femhundra meter till bargatan och ligger verkligen centrum precis runt knuten? Använd de verktyg som finns tillgängliga. Exempelvis Google är utmärkt att använda för att se hur området ser ut. Gällande läget så bör även detta matcha dina behov. Gillar du att sola och bada så bör även ditt hotell ligga i närheten av stranden, är du en person som gillar sus och dus så bör det finnas nattklubbar och restauranger inom gångavstånd och handlar din semester om att åka snowboard så vill du naturligtvis kunna nå backen på ett smidigt sätt. Kolla upp läget på hotellet innan och slipp besvikelse. En annan känslig fråga för många handlar om hotellfrukost; en lyx som man verkligen vill unna sig under en semester. Kort och gott: vill du äta hotellfrukost så bör du också fastställa att denna ingår och om inte - hur mycket det kostar att addera en sådan?
  • Omdömen. Idag finns det en möjlighet att betygsätta hotell på ett helt annat sätt än förr. Det är bra. Dels så kan du läsa omdömen och se om det finns något som verkar vara mindre bra och dels så håller dessa betyg också hotellen mer på tårna. Kom dock ihåg att dessa inte säger allt; de utgår från personliga erfarenheter från andra gäster. Försök att hitta en balans mellan goda och sämre omdömen. Tänk även på att det går att manipulera och skriva en massa strunt om hotell som egentligen inte alls förtjänar dålig kritik. Något som en del konkurrenter - tyvärr - satt i system. Helt vattentätt är det inte.
  • Utnyttja lågsäsong. Under en lågsäsong kan det vara läge att göra de stora klippen och få ett bättre rum för samma pengar som man normalt betalar för ett sämre. Dra nytta av detta och försök att förhandla. Det kostar ingenting att fråga och för ett hotell är det bättre att ha rum uthyrda än att de står tomma. Du har ett bra läge att få det boende du alltid drömt om, men som du normalt kanske aldrig haft råd med. Detta gäller även resan i stort. Åker du under den värsta högsäsongen så får du vara beredd att betala mer för allt. Väljer du att åka under en lågsäsong så sjunker ofta priserna ganska rejält. Det kanske kan vara värt att offra några graders nedgång i temperatur för att få en billigare semester?
  • Jämför alltid innan. Boka inte första bästa hotell utan se alltid till att ta dig tiden att jämföra erbjudanden hos olika bokningssidor. Det kan spara dig många, sköna hundralappar i slutändan. Pengar du kan lägga på annat trevligt under din resa.