DATORMUS - JÄMFÖR EGENSKAPER OCH FUNKTIONER

Datormusen utgör en väsentlig del av vårt datoranvändande och den underlättar definitivt både vid arbete och vid mer vanlig surf. Därför ska också en datormus behandlas som ett viktigt verktyg och inte så styvmoderligt som många idag gör. Att, så att säga, bara ta över en begagnad datormus från en kollega kan fungera, men troligt är att detta övertagande i det långa loppet kan vålla problem. Inte minst sett till de fysiska besvär som kan komma av ett längre användande av en dåligt anpassad datormus.

Jämför Gamingmus

Hitta rätt gamingmus för dina behov. Jämför gamingmus idag.

  Idag finns det en vedertagen åkomma som kallas för musarm. Gällande denna så ska vi tillägga att den är ett samlingsnamn för alla tänkbara åkommor som kan komma av ett frekvent sittande framför en dataskärm och att även exempelvis nack- och axelbesvär sorteras in under detta namn. Men, handlar det om smärtor i armar och i armbågar så kan detta definitivt ha att göra med musens utformning, storlek och beteende och där bör man också tänka till i syfte att förhindra dessa smärtor. Gällande detta så kan även så kallade track balls vara en bättre lösning än en renodlad datormus. Sådana minskar belastningen i både axlar, armbågar, rygg och nacke.

  Kort sagt: du ska hitta en datormus som fullt ut passar dina händer och som, naturligtvis, ger dig full effekt gällande användning. Hur du håller musen är också en viktig fråga att ta hänsyn till och ditt grepp är således även det något som med fördel ska vävas in i beräkningen. Att välja datormus är inte alls så enkelt som många verkar göra gällande; ta dig tiden som krävs för att hitta en modell som passar din fysik och ditt användande. Det behöver inte betyda att du betalar extremt mycket pengar.

  Priset för en datormus är ytterst varierande och det kan mycket väl vara så att den mus som passar dig bäst går på några hundra kronor. En klar investering.

  Spelar du mycket - investera i en speciell gamingmus

  För en person vars användande av en datormus sker på kontorstid och vid enstaka tillfällen under dagen så kan man klara sig med en billigare - men ändå anpassad - modell. För personer som spelar mycket spel på datorn så bör man snegla mot en gamingmus och dra nytta av de fördelar som en sådan för med. Fördelar som inkluderar allt från ergonomi och känsla till ren effekt i det spel man spelar.

  Att välja en gamingmus sätter än högre krav på exempelvis grepp och här bör man testa sig fram och alltid utgå från den egna handstorleken inför valet. Det finns massor av olika varianter som tagits fram med tanke på hur olika vi håller i våra datormöss; exempelvis kan en del personer med fördel välja ett så kallat Claw Grip och genom detta både få en skön mus att hålla i och prestera på topp i spelet. För andra så passar det greppet betydligt sämre och rådet är att prova sig fram. Även designen ska vägas in i valet. Du kommer att använda din gamingmus frekvent och det är klart att den ska vara tilltalande rent utseendemässigt och estetiskt.

  Köp datormus online

  ButikOmBesök
  1Kjell & CompanyOm:Hos Kjell & Company hittar du ett bra utbud inom datorkomponenter. Mer info
  2ConradOm:Conrad är en hemelektronik kedja med över 750 000 produkter. Mer info
  3MediaMarktOm:MediaMarkt är en av dom större aktörerna och säljer allt inom hemelektronik. Mer info
  4Dustin HomeOm:Dustin Home säljer allt inom hemelektronik såsom datorer, tv och hifi. Mer info
  5Komplett.seOm:Komplett.se säljer datorkomponenter, PCs, hemelektronik och div. tillbehör. Komplett.se är även nordens största PC-producent. Mer info
  6webhallenOm:Webhallen har ett stort utbud av datorer och dator komponenter. Mer info
  7NetOnNet.seOm:NetOnNet säljer det mesta inom datorer,tv, Hifi och elektronik från dom största tillverkarna. Mer info
  8ClasohlsonOm:Clas ohlson säljer komponenter & tillbehör till din dator. Mer info

  Utgå från dig själv och bortse från vissa termer

  Står du inför att köpa en renodlad gamingmus så kommer du garanterat att stöta på några termer såsom exempelvis DPI och CPI. DPI handlar om hur många avläsningspunkter som ryms i en virtuell linje om en tum. CPI-värde handlar om hur många pixlar - virtuella sådana - som datormusen kan avläsa en tums fysisk linje. Båda dessa mätverktyg brukar användas som ett sätt att visa på en överlägsenhet hos en gamingmus och visst kan det låta intressant om en DPI kan ställas in på exempelvis 6000.

  Man bör dock vara medveten om att detta sällan behövs och att vare sig CPI- eller DPI kommer säga särskilt mycket om musens egentliga träffsäkerhet eller precision. Termerna talar snarare om snabbheten och det är en helt annan sak som ofta går att bortse lite ifrån. Ta gärna dessa termer i beaktning, men låt dem inte utgöra fundamentet i hur du väljer en gamingmus.

  Trådlös mus perfekt för resan och för soffan

  Den trådlösa musens inträde gjorde att många förutspådde att den helt skulle ta över marknaden. Riktigt så har det inte blivit och många föredrar en mus med sladd som genom detta slipper laddas och där man slipper en massa problem gällande signalfel.

  Den trådlösa musen fungerar emellertid utmärkt för personer som reser mycket i jobbet och som ett verktyg för bekvämare surf i soffan. Det finns även skillnader i prestanda mellan olika trådlösa modeller, men då får man också vara beredd på att de som ger bäst sådan också kostar lite mer pengar.