Bisnode eller Creditsafe?

 | Lästid: 4 minuter | Uppdaterad: 29 januari 2024.

Bisnode eller Creditsafe

När det kommer till lån och kreditupplysningar, används ofta tjänster som Bisnode eller Creditsafe för att bedöma en persons eller företags kreditvärdighet. Vilken tjänst som passar bäst beror på dina specifika behov och vad du föredrar. Båda aktörerna är välkända på den svenska marknaden och tillhandahåller ett stort utbud av digitala tjänster inom dataanalys.

Vilka är Bisnode

Bisnode är ett europeiskt företag som specialiserar sig på digital information och tjänster inom dataanalys (Dun & Bradstreet 2024). Företaget hjälper organisationer och företag att fatta datadrivna beslut genom att tillhandahålla tjänster inom riskhantering, marknadsföring och kreditupplysning.

Bisnode har sina rötter i Sverige och har verksamhet i flera europeiska länder. De erbjuder en mängd olika produkter och tjänster som hjälper kunder att analysera och bearbeta data, så att de kan fatta mer välgrundade affärsbeslut.

Företaget arbetar med att samla in och analysera stora mängder data, som de sedan använder för att skapa insikter och lösningar som är skräddarsydda för sina kunders unika behov. Det kan inkludera allt från att utvärdera kreditrisker till att identifiera potentiella kunder eller marknadssegment.

I oktober 2020 meddelades det att Bisnode skulle förvärvas av det globala analysföretaget Dun & Bradstreet (Dagens Industri 2020-10-08). Affären markerade en viktig utveckling i företagets historia och förstärkte dess position som en ledande aktör inom området för affärsinformation och dataanalys i Europa.

Bisnodes arbete styr ofta beslutsfattande processer i många olika branscher, och de är kända för sin noggrannhet, pålitlighet och innovativa användning av teknologi (Vinnova 2017-2018).

Lån med Bisnode

Hitta rätt lån för dina behov. Jämför lån med Bisnode från flera långivare.

Vilka är Creditsafe

Creditsafe är ett internationellt företag som specialiserar sig på företagsinformation och kreditrapportering (Creditsafe 2024). Med huvudkontor i Cardiff, Wales, erbjuder Creditsafe en mängd olika produkter och tjänster som hjälper företag att fatta informerade och ansvarsfulla affärsbeslut.

Creditsafe tillhandahåller detaljerad information om företags kreditvärdighet, finansiell stabilitet och betalningshistorik. Detta inkluderar uppgifter om företags ägande, juridiska struktur, finansiella rapporter och mycket mer. Informationen används ofta av företag för att bedöma riskerna med potentiella affärspartners och kunder.

Företaget har gjort sig känt för att erbjuda snabb och enkel tillgång till aktuell och tillförlitlig information. Creditsafes databas innehåller information om miljontals företag runt om i världen, och deras tjänster används av många olika branscher, inklusive finans, försäkring, och tillverkning.

Creditsafe erbjuder även tjänster inom områden som försäljnings- och marknadsföringsintelligens, där de hjälper företag att identifiera och förstå sina kunder och konkurrenter bättre.

Med en stark närvaro i flera länder är Creditsafe en viktig aktör på den globala marknaden för affärsinformation. Genom att fokusera på innovation, kundservice och kvalitet i sina produkter och tjänster, fortsätter Creditsafe att vara ett betrott namn inom området för kreditinformation och affärsanalys.

Jämför lån med Credisafe

Jämför lån utan UC med Creditsafe med låg ränta. Hitta lån med bra villkor.

Detaljerad jämförelse

Tjänster och produkter

Bisnode erbjuder en rad produkter och tjänster inom kreditbedömning, marknadsanalys och riskhantering. En one-stop-shop för affärsbehov.

Creditsafe, å andra sidan, fokuserar på kreditrapportering och riskanalys, med en mängd anpassade lösningar.

Prisstruktur och kostnad

Både Bisnode och Creditsafe erbjuder konkurrenskraftiga priser, men valet beror på ditt specifika behov. Bisnode kan vara mer fördelaktigt för stora företag, medan Creditsafe kan vara ett bättre alternativ för små och medelstora företag.

Teknologi och integration

Tekniken bakom dessa två tjänster är banbrytande. Bisnode’s integrationer och API:er är kända för sin smidighet, medan Creditsafe står ut med sin snabba och pålitliga teknik.

Kundsupport och service

Både Bisnode och Creditsafe erbjuder utmärkt kundservice. Men vilken passar ditt företag bäst? Det handlar om att hitta rätt balans mellan kostnad och kvalitet.

Användarrecensioner och feedback

Kundrecensioner skiljer sig åt, men båda företagen har både höga betyg men även kunder som är mindre nöjda (Trustpilot 2024). Det viktigaste är att välja en tjänst som uppfyller dina unika behov.

Fördelar och nackdelar

Bisnode

Fördelar: Etablerad, mångsidig, stark teknologisk plattform.
Nackdelar: Kan vara dyrare för små företag.

Creditsafe

Fördelar: Flexibel, kostnadseffektiv, enkel att använda.
Nackdelar: Mindre tjänsteutbud.

Bisnode och Creditsafe – Vanliga vid vissa lånetyper

Både Bisnode och Creditsafe är vanliga kreditupplysningsföretag som används av de flesta långivare inom snabblån, sms lån och kontokredit. När man behöver låna pengar med andra lånetyper som till exempel privatlån, blancolån och bolån så är UC det vanligaste kreditupplysningsföretaget.

Relaterad information
Lån utan UC
Lån med Bisnode
Lån med Creditsafe
Kontokredit utan UC
Creditsafe kreditupplysningar
Bisnode kreditupplysningar

Sammanfattning

Valet mellan Bisnode och Creditsafe beror på ditt företags unika behov och mål. Genom att jämföra tjänster, priser, teknologi och kundsupport, kan du göra ett välavvägt beslut. Varför inte ge båda en testkörning och se vilken tjänst som fungerar bäst för dig?

Bisnode eller Creditsafe – Vanliga frågor

 • Erbjuder Bisnod och Creditsafe tjänster för mig som privatperson?

  Ja, båda företagen erbjuder detta.

 • Vilket kreditupplysningsföretag är bäst för små företag?

  Omöjligt att svara på då det beror helt på vilka tjänster du är ute efter och i vilken volym. Dock kan Bisnodes utbud vara mer passande för mindre företag men detta betyder som sagt inte att det automatiskt innebär att det är den bästa tjänsten för små företag.

 • Finns det några dolda avgifter med någon av dessa tjänster?

  Företagen är skyldiga att redovisa alla kostnader som kan uppstå men detta är alltid bäst att diskutera med säljteamet för att förstå alla potentiella kostnader.

 • Hur pålitlig är informationen från Bisnode och Creditsafe?

  Både Bisnode och Creditsafe är kända för sin pålitlighet och noggrannhet i sina rapporter.

 • Kan jag anpassa rapporter och analyser med dessa tjänster?

  Ja, både Bisnode och Creditsafe erbjuder anpassningsalternativ för sina tjänster.


Källangivelser

Creditsafe (2024), Kreditupplysningar på 430 miljoner företag i över 200 länder.
https://www.creditsafe.com/se/sv.html

Dagens Industri (2020-10-08), Amerikanska affärsdatajätten: Därför köper vi Bisnode.
https://www.di.se/nyheter/amerikanska-affarsdatajatten-darfor-koper-vi-bisnode/

Dun & Bradstreet (2024), Riskhanteringen måste utvecklas.
https://www.dnb.com/sv-se/

Trustpilot (2024), Trustpilot – Upplev effekten av kundomdömen.
https://se.trustpilot.com/

Vinnova (2017-2018), Öppen innovation för att främja nya samarbeten mellan Bisnode och startups, samt för att skapa nya bolag.
https://www.vinnova.se/p/oppen-innovation-for-att-framja-nya-samarbeten-mellan-bisnode-och-startups-samt-for-att-skapa-nya-bolag/

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.