Tryggkredit eller Klara lån, vilken långivare är bäst?

 | Lästid: 5 minuter | Uppdaterad: 12 februari 2024.

Tryggkredit eller Klara Lån

Både Tryggkredit och Klara lån erbjuder snabba och bekväma lånealternativ, men vilken av dem är det bästa valet för låntagare? I denna artikel kommer vi att utforska funktionerna, fördelarna och nackdelarna med dessa långivare för att hjälpa dig att fatta ett genomtänkt beslut. Oavsett om du behöver lite snabba pengar för oväntade utgifter eller en nödsituation är det viktigt att förstå skillnaderna mellan Tryggkredit och Klara lån för att kunna välja rätt långivare för dina behov.

Snabblån från Tryggkredit eller Klara lån, vilken långivare är bäst?

När det kommer till snabblån och smslån är det viktigt att jämföra de olika långivarna för att avgöra vilken av dem som är bäst för dig. Här är en närmare titt på Tryggkredit och Klara Lån och vad de har att erbjuda.

Tryggkredit: Snabbt och säkert

Tryggkredit är en etablerad långivare som specialiserar sig på snabblån. De erbjuder en enkel och smidig ansökningsprocess online, vilket gör det lätt för dig att få pengarna du behöver snabbt. Här är några av fördelarna med att välja Tryggkredit:

 • Snabbt beslut: Tryggkredit erbjuder snabba beslut på låneansökningar, vilket innebär att du inte behöver vänta länge för att få reda på om ditt lån har beviljats eller inte.
 • Flexibla återbetalningsalternativ: Du kan anpassa återbetalningen av ditt lån efter dina egna förhållanden. Tryggkredit erbjuder olika återbetalningsalternativ för att passa din ekonomi.
 • Tryggt och säkert: Tryggkredit prioriterar säkerheten för sina kunder. De använder sig av moderna säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter och säkerställa att dina transaktioner är trygga.

JaNejdirectJa
1 000 – 50 000 kr
Flexibel
Från 29,00%
20 år
 • Lån utan UC
 • Ansök med BankID
 • Direktutbetalning
 • Helgutbetalning via Trustly dygnet runt
Lånexempel: Låna 50 000 kr i 85 månader och återbetala totalt 109 721 kr med en effektiv ränta på 29.93% (Tryggkredit 2024-02-01).
Tryggkredit snabblån – Mer info!
Lån utan UC:
Ja (Bisnode)
Betalningsanmärkning:
Nej
Utbetalning:
Direkt via DB, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank
Låneperiod:
Flexibel kontokredit
Uppläggningsavgift:
295 kr
Fakturaavgift:
25 kr
Ansök med BankID:
Ja
Inkomstkrav:
150 000 kr/år
Låneskydd:
Nej

Klara lån: Enkelhet och flexibilitet

Klara lån är en annan populär långivare som erbjuder snabba lån till svenska kunder. Här är några skäl till varför Klara lån kan vara det bättre alternativet för dig:

 • Enkel ansökningsprocess: Klara lån har en användarvänlig och intuitiv webbplats som gör det enkelt att ansöka om ett lån online. Du kan fylla i din ansökan online och få snabba besked.
 • Flexibel återbetalning: Klara lån erbjuder flexibla återbetalningsalternativ för att passa din ekonomiska situation. Du kan välja den återbetalningsplan som fungerar bäst för dig och din budget.
 • Inga dolda avgifter: Klara lån är transparenta när det gäller sina avgifter och kostnader. Du kommer inte att stöta på några obehagliga överraskningar längs vägen.
JaAccepterasnejJa
2 000 – 50 000 kr
1 – 96 månader
8,57 – 236%
18 år
 • Lån utan UC
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Direktutbetalning
 • Erbjuder helgutbetalningar
Lånexempel: Låna 30 000 kr i 24 månader och återbetala totalt 38 808 kr. Effektiv ränta 29,40%.
Klara lån snabblån – Mer info!
Lån utan UC:
Ja (Creditsafe)
Betalningsanmärkning:
Ja
Utbetalning:
0-1 bankdagar
Låneperiod:
1 – 96 månader
Uppläggningsavgift:
0 kr
Fakturaavgift:
0 kr
Ansök med BankID:
Ja
Inkomstkrav:
100 000 kr/år

Omdömen

Tryggkredit omdöme

Ränta:
7/10
Adm. avgifter:
5/10
Utbetalningstid:
10/10
Kundomdöme:
4/10
KTI:
3/10

Summerat omdöme

29/50
Tryggkredit med omdömet 29 placerar sig i mellanskiktet av långivarna.
Se alla långivares omdömen här

Lågt Medel Högt
0 – 20 21 – 40 41 – 50

Klara Lån omdöme

Ränta:
10/10
Adm. avgifter:
10/10
Utbetalningstid:
10/10
Kundomdöme:
3/10
KTI:
3/10

Summerat omdöme

36/50
Klara Lån med omdömet 36 placerar sig i den toppenskiktet av långivarna.
Se alla långivares omdömen här

Lågt Medel Högt
0 – 20 21 – 40 41 – 50

Summering

Överväger du att ta ett snabblån från Tryggkredit eller Klara lån är det viktigt att tänka på dina egna unika behov och förutsättningar. Båda långivarna erbjuder snabba och smidiga lånealternativ, men det kan finnas skillnader i räntor och villkor som kan påverka ditt val.

Fördelar Tryggkredit: Om du prioriterar snabbhet och flexibilitet kan Tryggkredit vara ett bra alternativ. Deras snabba beslut och flexibla återbetalningsalternativ kan passa dig som behöver pengarna snabbt och vill anpassa återbetalningen efter din ekonomi. Erbjuder direkt utbetalning på sina lån.

Fördelar Klara lån: Å andra sidan kan Klara lån vara det bästa valet om du värdesätter enkelhet och transparenta kostnader. Deras användarvänliga webbplats och flexibla återbetalningsalternativ kan göra det lättare för dig att hantera ditt lån. De tillåter även betalningsanmärkningar vilket Tryggkredit inte gör.

Kom ihåg att alltid jämföra räntor, villkor och eventuella avgifter innan du fattar ett beslut. Det kan också vara en god idé att läsa recensioner och höra vad andra kunder har att säga om långivarna.

Sammanfattningsvis är både Tryggkredit och Klara lån pålitliga och populära långivare av snabblån i Sverige. Vilken långivare som är bäst för dig beror på dina egna preferenser och behov. Genom att noggrant överväga funktioner, fördelar och nackdelar kan du fatta det bästa beslutet för din ekonomiska situation.

Vanliga frågor om snabblån från Tryggkredit eller Klara lån

Nu när vi har granskat de viktigaste funktionerna hos både Tryggkredit och Klara lån, låt oss ta del av några vanliga frågor som låntagare kan ha.

 • Vilken långivare har lägre ränta?

  Både Tryggkredit och Klara lån erbjuder konkurrenskraftiga räntor, men det är viktigt att komma ihåg att den faktiska räntan kan variera beroende på dina individuella förutsättningar och kreditvärdighet. Tryggkredit har en utgångsränta på 24,97% och Klara Lån har en utgångsränta på 8,57%.

 • Hur snabbt kan jag få pengarna?

  Både Tryggkredit och Klara lån strävar efter att ge snabba svar på låneansökningar och överföra pengar till ditt konto så snabbt som möjligt. Vanligtvis kan du förvänta dig att få pengarna på ditt konto inom någon minut.

 • Finns det några krav för att bli godkänd för ett lån?

  Både Tryggkredit och Klara lån har vissa minimikrav för att bli godkänd för ett lån, en åldersgräns och en viss inkomstnivå. Det är viktigt att kontrollera de specifika kraven hos varje långivare innan du ansöker.

 • Vad händer om jag inte kan betala tillbaka lånet i tid?

  Om du har svårt att betala tillbaka ditt lån i tid är det viktigt att kommunicera med långivaren. Både Tryggkredit och Klara lån kan erbjuda flexibla lösningar för att hjälpa dig hantera din återbetalning.

 • Vilken långivare har bättre kundsupport?

  Tryggkredit har en kundtjänst som är öppen sex dagar i veckan vilket Klara Lån inte har, så på den punkten är Tryggkredit bättre.


Källangivelser

Konsumentguiden.se (2023), Lista med omdöme om långivare inom snabblån.
https://www.konsumentguiden.se/lana-pengar/snabblan/#lista-med-omdome-om-langivare-inom-snabblan

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.