Kan man låna pengar till ett nystartat företag?

Ja, det är inga problem att låna pengar till ett nystartat företag men det krävs ofta lite större ansträngning. Du måste exempelvis kunna uppvisa en hållbar affärsplan, strategi och budget mm. för att långivaren ska kunna bevilja ett företagslån till ett nystartat företag.

Vilken ränta får jag på mitt företagslån?

Räntan varierar beroende på vilken risk kreditbolaget tar samt vilka säkerheter som finns för lånet. Ditt företags kassaflöde, likviditet, omsättning och budget är alla parametrar som påverkar räntenivån på lånet. En enkel tumregel är att ju fler säkerheter du har desto bättre ränta kan du få på ditt företagslån.

Hur snabbt kan pengarna betalas ut?

Det skiljer en del mellan de olika kreditbolagen avseende hur snabbt de behandlar ens låneansökan. Men i regel behandlas ansökan inom någon timme för att sedan betalas ut inom 24 timmar upp till ett par dagar.

Hur mycket får jag låna?

Har du en säkerhet för ditt företagslån så finns det inte någon fördefinierad övre gräns på det belopp du kan låna. Ta kontakt med din långivare för en vidare diskussion. Saknar du säkerhet för ditt lån så är en vanlig maxnivå mellan 500.000 kr och 5.000.000 kr.

Kan jag ta ett företagslån utan säkerhet?

Ja det är möjligt, dock får man vara beredd på att villkoren är sämre med en högre ränta för dig som låntagare. Dessa lån är ofta förknippade med att man måste gå in med en personlig borgen.

Vilket larm är bäst?

Verisure är testvinnare i dom flesta tester som gjorts dom senaste åren, men det beror lite på vad man är ute efter, vill man äga sitt larm, behöver man uppkoppling mot larmcentral osv.

Vilket bredband är bäst?

Enligt SKI (Svenskt kvalitetsindex) så toppas listan över nöjda kunder av Bahnhof följt av Ownit och 3 (tre).