Hittar du inte dina kontaktlinser online?

Många av de välkända tillverkarna som Johnson & Johnson, Bausch + Lomb, CooperVision och Alcon döper om (rebrandar) sina kontaktlinser åt optikerkedjorna. Informationen om vilken lins som den rebrandade linsen heter i original finns inte heller att tillgå på någon av tillverkarnas hemsidor.

Optikerns linser

Ta reda på vad din lins egentligen heter i original.

  Alla större optikerkedjorna och tyvärr även vissa av de större kontaktlinsåterförsäljarna online säljer numera rebrandade kontaktlinser. Detta gör de för att behålla försäljningen inom sina företag utan att andra kedjor eller återförsäljare på nätet ska kunna konkurera med dem. För dig som kund innebär detta en begränsning då du endast kan hitta dina linser hos den optikerkedja som föreskrivit dig dina kontaktlinser. Den andra nackdelen för dig som kund är priset, eftersom priset på rebrandade linser oftast är dyrare än produkten i originalutförande.

  Några exempel på rebrandade kontaktlinser

  En av de mest populära och sålda linserna är Focus Dailies som tillverkas av Alcon. Hos optikern Synoptik heter den "iWear 1 Day" och hos Specsavers heter linsen "Easyvision Endagslinser". En annan populär lins är Proclear 1 Day som tillverkas av CooperVision. Denna lins heter "EyeQ One-Day Premium" hos Synsam, hos Synoptik heter linsen "iWear Fresh" och hos Specsavers heter linsen "Easyvision Vusion Daily"

  Hur hittar du då enklast originalnamnet på dina kontaktlinser?

  Fråga Google genom att ange märket på linserna du har fått, eller om du har namnet på materialet linsen är tillverkad av, t ex Ocufilcon D. Du kommer då få svarsresultat som ger dig en aning om det ursprungliga varumärket.

  På t ex Alltomlinser.se så finns det en märkesguide där du kan få fram det ursprungliga märkets namn på kontaktlinserna. Du kan även söka direkt på din lins i deras sök så får du upp originalnamnet på din valda lins.

  Dubbelkolla alltid så att baskurvan och diametern matchar de linser du har ordinerats. Om allt annat misslyckas och du inte hittar det ursprungliga varumärket eller är osäker, ring tillverkarna och kräv att få veta vilken lins den motsvarar.

  Så om du har ordinerats rebrandade linser, följ tipsen ovan så kan du fortfarande njuta av fördelarna med att köpa dina kontaktlinser online med billigare priser och expressleverans ända fram till din dörr.

  Källa: Allt om Linser

  Vanliga frågor om att köpa kontaktlinser online

  Det varierar men oftast är faktiskt originallinsen billigare.

  Alla stora kedjorna gör detta, t ex. Synsam, Specsavers och Synoptik.

  Det är ett sätt att låsa in kunden och göra det svårt för kunderna att handla sin lins online eller hos någon konkurrerade kedja.

  Load More