Revolut företagskort

 | Lästid: 4 minuter | Uppdaterad: 31 januari 2024.

Revolut företagskort

Revolut är en digital bank som erbjuder innovativa finansiella tjänster för privatpersoner och företag. Ett av deras populära erbjudanden är Revolut företagskort, som gör det enklare och smidigare för företag att hantera sina utgifter. I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur Revolut företagskort fungerar och vilka fördelar det kan erbjuda ditt företag.

Revolut Mastercard företagskort

Revolut företagskort är en digital betalningslösning som är speciellt utformad för företag. Det är ett Mastercard-kort som företaget kan använda för att betala för olika tjänster och varor. Revolut företagskort kan användas både online och i fysiska butiker, och det är också möjligt att göra uttag i bankomater med kortet. Revolut företagskort är ett debetkort och har ingen kredit som ett kreditkort har (Revolut 2024).

Jämför kreditkort för företag – Hitta bästa företagskortet

Qred företagskort

 • Ingen månadsavgift
 • Smart app
 • Inget valutapåslag
 • Visa kort
 • 1 % cashback
 • Samla alla kvitton digitalt
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
Från 1,95%
Effektiv ränta:
Från 1,95%
Kreditgräns:
Individuell
Uttagsavgift:
-
Valutapåslag:
0%
Räntefria dagar:
45 dagar

Mynt företagskort

 • Ingen månadsavgift
 • Integration till bokföring
 • Visa Platinum Business
 • Lägg till anställda
 • Samla alla kvitton digitalt
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
Individuell
Effektiv ränta:
Individuell
Kreditgräns:
Individuell
Uttagsavgift:
40 kr
Valutapåslag:
1,5%
Räntefria dagar:
30 dagar

Hur fungerar Revolut företagskort?

Revolut företagskort är antingen helt digitala (virtuella) eller fysiska i plast och metall (Revolut 2024). Det är en betalningslösning som gör det möjligt för företag att hantera sina utgifter på ett smidigt sätt. Kortet är kopplat till företagets Revolut-konto, vilket innebär att det är enkelt att spåra och hantera utgifterna. Företaget kan enkelt lägga till nya användare och sätta upp gränser för hur mycket varje användare kan spendera.

Företaget kan också använda Revolut-appen för att spåra och hantera sina utgifter i realtid. Detta innebär att företaget alltid har full översikt över hur mycket som har spenderats och vilka utgifter som har gjorts.

En nackdel med Revolut gentemot Mynt Företagskort och Pleo Företagskort är att det saknas integration med de största affärssystemen Visma och Fortnox (Revolut 2024). Revolut har ett api som gör det möjligt att programmera en lösning för detta men en färdig lösning för att köpen automatiskt bokförs saknas.

Fördelar med Revolut företagskort

Revolut företagskort kan erbjuda många fördelar för företag som vill hantera sina utgifter på ett smidigt och effektivt sätt. Här är några av fördelarna:

 • Enkel hantering av utgifter: Revolut företagskort gör det enkelt för företag att hantera sina utgifter på ett strukturerat sätt. Företaget kan enkelt spåra och hantera sina utgifter i realtid med hjälp av Revolut-appen (Revolut 2024).
 • Kontroll över utgifterna: Med Revolut företagskort har företaget full kontroll över sina utgifter. Företaget kan sätta upp gränser för hur mycket varje användare kan spendera, vilket innebär att det är lättare att hålla sig inom budget.
 • Internationella transaktioner: Revolut företagskort gör det också möjligt för företag att göra internationella transaktioner. Kortet kan användas i över 150 valutor och tillhandahåller bra valutakurser för internationella transaktioner (Revolut 2024).
 • Ingen uttagsavgift: Med Revolut företagskort behöver företaget inte betala några uttagsavgifter när de gör uttag i bankomater. Detta gör att företaget kan spara pengar på sina utgifter.
 • Flera användare: Revolut företagskort gör det möjligt för företaget att lägga till flera användare på samma konto. Detta innebär att flera personer inom företaget kan använda kortet och att företaget enklare kan hantera sina utgifter.

Nackdelar med Revolut företagskort

Revolut företagskort har utöver fördelarna även några nackdelar som kan vara bra att vara medveten om:

 • Ingen kredit: Revolut företagskort är ett betalkort och har inga kreditmöjligheter.
 • Begränsat antal avgiftsfria betalningar: Revolut företagskort kommer med ett bestämt antal avgiftsfria internationella betalningar. Betalningar utöver denna kvot kostar 58 kr/betalning (Revolut 2024).
 • Begränsad gratisversion: Gratisversionen av Revolut företagskort är något begränsad avseende funktionalitet i jämförelse med de avgiftsbelagda korten.
 • Kontohantering endast för Enterprise: I dagsläget är det endast Revolut Enterprise som erbjuder möjligheten till kontohantering.

Kundnöjdhet Revolut företagskort

Revolut Bank får höga betyg på Trustpilot av sina användare. Med ett betyg på 4,2 baserat på hela 147 910 omdömen!! (Trustpilot 2024-01-31), så är det ett av de bättre betygen på marknaden när det kommer till finansiella tjänster.

Revolut företagskort – Pris

Revolut företagskort finns i fyra olika paket, Free, Grow, Scale och Enterprise. Free är gratis, Grow kostar 300 kr/månad, Scale kostar 1 200 kr/månaden och Enterprise som är för större företag har en lösning som anpassas specifikt för företaget (Revolut 2024). Enterprise prissätts därmed individuellt.

Sammanfattning

Revolut företagskort är en innovativ och smidig betalningslösning som gör det enklare för företag att hantera sina utgifter. Med kortet kan företaget enkelt spåra och hantera sina utgifter i realtid, sätta upp anpassade gränser och göra internationella transaktioner utan extra avgifter. Genom att använda Revolut företagskort kan företag spara tid och pengar på att hantera sina utgifter på ett strukturerat sätt. Tänk dock på att någon färdig lösning för integrering av Visma eller Fortnox finns inte färdig utan måste tas fram med hjälp av deras api från fall till fall.


Revolut Bank – Kontaktuppgifter


Revolut LTD
4th Floor, 7 Westferry Circusm
London E14 4HD, Storbritannien
revolut.com/sv-SE/
Kundservice
Epost: support@revolut.com
Telefon: +37052143608
Öppettider: Dygnet runt.

Relaterad information till denna artikel:
Pleo Företagskort
Mynt Företagskort
Qred kreditkort för företag
Kreditkort för företag – Företagskort

Vanliga frågor om Revolut företagskort

 • Hur skaffar jag Revolut företagskort?

  Företag kan enkelt skaffa Revolut företagskort genom att registrera sig på Revolut-webbplatsen. När företaget har registrerat sig och verifierat sitt konto kan de enkelt beställa kortet via Revolut-appen.

 • Hur fungerar betalningar med Revolut företagskort?

  Betalningar med Revolut företagskort fungerar på samma sätt som med andra betalkort. Företaget kan använda kortet för att betala online eller i fysiska butiker. Kortet kan också användas för att göra uttag i bankomater.

 • Kan jag sätta upp gränser för hur mycket mina anställda kan spendera med Revolut företagskort?

  Ja, det är möjligt att sätta upp anpassade gränser för hur mycket varje användare kan spendera med Revolut företagskort. Detta innebär att företaget kan ha full kontroll över sina utgifter och hålla sig inom budget.


Källangivelser

Revolut (2024), Företagskort för dina viktiga medarbetare.
https://www.revolut.com/sv-SE/business/cards/

Trustpilot (2024), Revolut.
https://se.trustpilot.com/review/www.revolut.com

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.