Kreditkort för företag – Företagskort

 | Lästid: 4 minuter | Uppdaterad: 1 februari 2024.

Kreditkort för företag företagskort

Att ha tillgång till tillräckligt med likvida medel är avgörande för ett företags framgång. Ett av sätten att säkerställa detta är genom att skaffa ett företagskort. Denna typ av kreditkort ger företaget en mängd fördelar som ökad köpkraft, bättre hantering av affärstransaktioner och en ökad finansiell kontroll. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på vad kreditkort för företag är, hur de fungerar och hur de kan förenkla betalningarna för ditt företag.

Vad är ett företagskort?

Ett företagskort är en typ av kreditkort som är utformat specifikt för företag. Det fungerar på samma sätt som ett personligt kreditkort men är kopplat till företagets verksamhet och dess utgifter. Med ett företagskort kan företag betala för varor och tjänster utan att behöva betala för dem omedelbart. Istället kan företaget betala för sina inköp senare när fakturan förfaller. Detta ger företaget mer likvida medel att arbeta med vilket ökar företagets köpkraft.

Hur fungerar ett kreditkort för företag?

Ett företagskreditkort fungerar som sagt på samma sätt som ett personligt kreditkort, men det finns några viktiga skillnader. När du ansöker om ett kreditkort för företag gör banken en kreditupplysning på ditt företag för att bedöma kreditvärdigheten. Om din ansökan godkänns, tilldelas ditt företag en kreditgräns som anger det högsta beloppet som du kan låna med ditt kreditkort.

När du använder ditt företagskort för att göra köp skapas en faktura som skickas till ditt företag. Fakturan anger det belopp som ska betalas och förfallodatumet för betalning. Du kan välja att betala hela beloppet på fakturan när den förfaller eller dela upp betalningen i mindre delbetalningar.

Glöm inte att kreditkort för företag kommer med en räntesats och andra avgifter som kan variera beroende på vilket kreditkort du väljer. Det är viktigt att ha koll på dessa avgifter och se till att du kan betala dem i tid för att undvika onödiga kostnader.

Bästa kreditkorten för företag

Qred företagskort

 • Ingen månadsavgift
 • Smart app
 • Inget valutapåslag
 • Visa kort
 • 1 % cashback
 • Samla alla kvitton digitalt
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
Från 1,95%
Effektiv ränta:
Från 1,95%
Kreditgräns:
Individuell
Uttagsavgift:
-
Valutapåslag:
0%
Räntefria dagar:
45 dagar

Mynt företagskort

 • Ingen månadsavgift
 • Integration till bokföring
 • Visa Platinum Business
 • Lägg till anställda
 • Samla alla kvitton digitalt
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
Individuell
Effektiv ränta:
Individuell
Kreditgräns:
Individuell
Uttagsavgift:
40 kr
Valutapåslag:
1,5%
Räntefria dagar:
30 dagar

Fördelar med ett företagskort

Ett företagskort kan ge ditt företag många fördelar, nedan listar vi dom främsta:

 • Ökad köpkraft: Med ett företagskort kan företag öka sin köpkraft och köpa de varor och tjänster som de behöver för att växa. Ett företagskort ger företag möjlighet att betala senare, vilket kan hjälpa till att hantera likviditetsbrist och ge företaget mer utrymme att investera i sin verksamhet.
 • Bättre hantering av affärstransaktioner: Ett företagskort gör det enkelt att spåra företagets transaktioner och bokföra dem korrekt. Många företagskort erbjuder också online-verktyg som gör det enkelt att hantera kontoutdrag och betalningar.
 • Ökad finansiell kontroll: Genom att använda ett företagskort kan företag hålla bättre koll på sina utgifter och utveckla en mer effektiv budget. Detta kan hjälpa företag att fatta mer informerade beslut om sin verksamhet och undvika onödiga kostnader.
 • Belöningar och bonusar: Många kreditkort för företag erbjuder bonusar och belöningar för att använda kortet. Dessa kan inkludera cashback, bonuspoäng som kan lösas in för varor eller tjänster och andra fördelar som kan hjälpa företaget att spara pengar eller investera i sin verksamhet.
 • Ökad säkerhet: Ett företagskort kan ge ökad säkerhet genom att minska behovet av att hantera kontanter. Det kan också erbjuda skydd mot bedrägeri och obehöriga köp.

Krav för att beviljas ett företagskort

När du ansöker om ett företagskort finns det vissa krav som måste uppfyllas. Dessa krav kan variera från en kreditgivare till en annan, men det finns vissa vanliga krav som du kan förvänta dig. För att ansöka om ett företagskort behöver du ha en god kreditvärdighet, ha en stabil inkomst och följa en uppsättning regler som fastställs av kreditgivaren. Nedan kommer vi att titta närmare på varje krav.

 • Kreditvärdighet
  Ditt företags kreditvärdighet är en av de viktigaste faktorerna som kreditgivaren kommer att ta hänsyn till när du ansöker om ett företagskort. Kreditgivare kommer att använda din kreditvärdighet för att bedöma om du är en tillförlitlig kreditkortsinnehavare. Om du har en hög kreditvärdighet, har du större chans att få din ansökan godkänd och dessutom kommer du att få en bättre ränta och kreditgräns.För att förbättra din kreditvärdighet, behöver du betala dina fakturor i tid och hålla en låg skuldsättning. Det är också en bra idé att övervaka din kreditrapport regelbundet för att se till att all information är korrekt. Om du har ett nytt företag, kan det vara svårt att ha en hög kreditvärdighet, men det finns kreditgivare som är specialiserade på att tillhandahålla kreditkort till företag med begränsad kreditvärdighet.
 • Stabil omsättning
  När du ansöker om ett företagskort, kommer kreditgivaren också att titta på ditt företags omsättning. Du måste visa att du har en stabil omsättning och att du har förmågan att betala tillbaka dina kreditkortsfakturor i tid. Om ditt företag har en ojämn omsättning eller om det är ett nytt företag så kan det vara svårt att visa upp en stabil inkomst. I sådana fall kan det vara till hjälp att ha en affärsplan som beskriver ditt företags framtida inkomster och utgifter för att visa kreditgivaren att du har en plan för att göra din verksamhet lönsam. Vissa kreditkortsföretag kan kräva att ditt företag har en omsättning över en viss gräns för att kortet ska beviljas.
 • Regler och föreskrifter
  Utöver kreditvärdighet och inkomst, har kreditgivare också specifika regler och föreskrifter som måste följas för att ansöka om ett företagskort. Till exempel kan vissa kreditgivare kräva att företaget har varit verksamt i en viss tid innan man kan ansöka om ett företagskreditkort. Andra kreditgivare kan kräva att företaget har en viss årlig omsättning eller antal anställda. Det är viktigt att läsa igenom alla krav och föreskrifter innan du ansöker om ett företagskort för att undvika att slösa tid på en ansökan som inte uppfyller kraven.
 • Andra faktorer
  Utöver de tre huvudsakliga kraven som diskuterats ovan, kan det finnas andra faktorer som kreditgivare tar hänsyn till när de bedömer en kreditkortsansökan för ditt företag. Till exempel kan en kreditgivare titta på din företagsbransch och storlek för att bedöma risken för att företaget inte kommer att kunna betala tillbaka krediten i tid. Andra faktorer som kan beaktas inkluderar dina personliga relationer med banken eller kreditgivaren, samt förmågan att erbjuda säkerhet eller en personlig borgen.

Summering

Ett företagskort kan vara en ovärderlig resurs för företag i alla storlekar. Det ger företag möjlighet att öka sin köpkraft, hantera affärstransaktioner mer effektivt och öka sin finansiella kontroll. Genom att välja rätt företagskort kan företag också dra nytta av bonusar och belöningar som kan hjälpa dem att spara pengar eller investera i sin verksamhet. Om du inte redan har ett företagskort, överväg att ansöka idag för att ta del av alla fördelar som det kan tillföra ditt företag.

Relaterad information till denna artikel:
Revolut Företagskort
Pleo Företagskort
Mynt Företagskort
Qred kreditkort för företag


Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.