HEM OCH HUSHÅLL

Vi spenderar en stor del av våra liv i våra hem och mer specifikt i köket. Det har blivit mer och mer viktigt med "rätt" utrustning i våra kök. Alla sorters maskiner tar mer och mer plats i våra kök, allt ifrån espressomaskiner och matberedare till ismaskiner. Vi spenderar mer och mer pengar och resurser till våra hushåll vilket gör att vi är i mer och mer behov av produkttester och andra tips och råd för att göra väl avvägda val när vi inreder exempelvis våra kök.

Luftvärmepump - Bäst i test Hemlarm - Bäst i test Robotgräsklippare - Bäst i test Kolgrill - Bäst i test Gasolgrill - Bäst i test Övervakningskamera Robotdammsugare

Konsumentguiden hjälper dig med inskaffa denna information på ett snabbt och smidigt sätt. Vi ger dig opartiska tips och råd som du kan använda dig av när du planerar ditt hushåll. Ta del av våra köpguider och gör förnuftiga val till en självklarhet.

Vilka hushållsmaskiner behöver du?

Den första frågan man som konsument bör ställa sig är vad man egentligen behöver? Det man måste vara medveten om är att den egna bekvämligheten kan komma att påverkas negativt - trots att köpet i fråga var tänkt att förenkla livet. Det förklaras av utrymme. Varje kök är unikt och varje yta har sin egen begränsning. Det innebär att man kanske får anpassa inköpen efter hur köket i fråga ser ut.

Det kanske är skönt med en stor espressomaskin på köksbänken, men kommer denna att ta bort yta för vardagslivet - hacka grönsaker, skära kött och i övrigt förbereda mat?

Vår erfarenhet säger att det sämsta köpet är det ogenomtänkta och att detta ofta sker som en följd av dålig planering. Det kanske är fullt möjligt att rymmas med en espressomaskin i köket, men att det då kommer att krävas bättre förvaring. Börja där och börja med att utgå från hur mycket plats du egentligen har i ditt eget kök. Att investera i en massa saker som sedan kommer att hamna i en kartong på vinden är sällan en sund idé.

Tänk på säkerheten i köket

Visste du att de flesta vattenskador som anmäls i Sverige sker i köket? För många kommer detta som en överraskning och där man tar för givet att badrummet ska vara den plats där flest fukt- och vattenskador inträffar. Så har det varit, men så är det inte längre. Köket är extra utsatt och det är just vårt behov av maskiner som är boven i dramat. En ny diskmaskin, en ismaskin i frysen, en espressomaskin - samtliga saker som inkluderar vatten kommer också med en risk. Gällande detta så vill vi uppmärksamma dig på primärt tre saker:

  1. Rätt maskin. De flesta vattenskador som sker är en direkt följd av fel maskin. Något som ofta hör ihop med den absolut billigaste produkten på marknaden samt att man som konsument inte tagit sig tiden att undersöka vilka modeller och vilka alternativ som finns. Väljer man rakt upp och ned med plånboken så kan priset bli högt i slutändan. Undersök innan!
  2. Rätt installation. Oavsett om du köper en ny kyl, en frys eller en diskmaskin så bör du lägga några extra kronor på att låta ett proffs sköta installationen. I många fall kan installationen inkluderas i köpesumman; det är ofta väldigt förmånligt. Genom en professionell installation så garanteras du en säker drift och där kan endast en olycka leda till exempelvis vattenskador.

  3. Försäkringar och garanti. Se över vilka avtal du har och vad som gäller för din boendeform. Kort sagt: vem betalar om någonting inträffar och vad täcks av den försäkring du har? Det här är en fråga som hänger ihop med föregående punkt. Är installationen utförd av en fackman så har du större chans till ersättning än om du genomfört den på egen hand. Tänk även på att se hur garantin och servicen ser ut för den produkt du köpt. Ju längre garanti, desto bättre är det.

Förenkla dina val

Vårt mål är att ge dig som konsument råd som leder dig till bättre köp. Detta oavsett om det handlar om köksprodukter, grillar, luftvärmepump, robotgräsklippare, bänkskivor, barn / familj, hemlarm och annan säkerhet eller om din trädgård.

Varje inköp du gör till din bostad ska vara så säker som möjligt och ge dig valuta för pengarna. Förhoppningsvis kan våra tips ge dig en större möjlighet att lyckas. Vi vill förenkla dina val genom att ge dig matnyttig information om allt som rör Hem & Hushåll.

Hem & inredning

Hem och inredning har alltid varit något som varit en central del i våra liv. På sistone har dock intresset för hur vi har det i våra hem nått nya höjder. Numera hittar du en drös med tv-program och tidningar om inredning och hur du ska förbättra ditt hem. En hel industri har vuxit fram och nya måste-produkter lanseras på löpande band. Att ha ett perfekt möblerat och ombonat hem har aldrig varit viktigare.

Konsumentguiden kommer hjälpa dig på vägen till ditt förbättrade hem. Här kan du läsa konsumenttester, köpråd och även få en överblick över den rådande prisbilden.

Butiker som säljer inredning online


ButikOmBesök
Oscar & ClothildeOm:Oscar & Clothilde har ett stort sortiment inom inredning, heminredning, möbler och dekoration. Mer info
AndLightOm:AndLight säljer möbler, inredning och belysning från märken som Fritz Hansen, GUBI, Muuto, FLOOS m.m. Mer info
DesigntorgetOm:Designtorget säljer produkter inom bl.a. kök, hall och förvaring, vardagsrummet och belysning. Mer info
HulténsOm:Hulténs säljer både möbler, inredning och grillar av högsta kvalité. Mer info
Confident livingOm:Confident living har ett stort sortiment av möbler, heminredning & belysning online. Mer info
ÅhlensOm:Åhlens har ett stort sortiment av möbler, heminredning, belysning, kläder och skönhetsprodukter. Mer info

Bygg & trädgård

Vi bygger om och renoverar som aldrig förr. Gör-det-själv projekten blir fler och fler och TV-programmen som tar upp olika lösningar, tips och råd fortsätter att vara omåttligt populära. Med alla dessa program introduceras fler och fler valmöjligheter för dig som möjligen står inför en stundande renovering.

Det är dock viktigt att göra ordentlig research innan du drar igång med ditt projekt. Vi har därför valt att gå igenom några ofta förekommande produkter/tjänster/projekt för att ge dig lite mer kött på benen innan du slutför din beslutsprocess. Allt ifrån vilken grill som är bästa valet till vilken robotgräsklippare du ska välja för din tomt.

Butiker inom byggvaror & trädgård

ButikOmBesök
Beijer ByggOm:Beijer Bygg säljer byggmaterial, verktyg och tjänster av högsta kvalitet till både byggproffs och hemmaproffs. Mer info
GardenstoreOm:GardenStore är en trädgårdsbutik online som säljer allt inom trädgård och uteplats från välkända varumärken. Mer info
GranngårdenOm:Granngården säljer produkter inom lantbruk, skog, trädgård, husdjur, lantdjur, hemprodukter och kläder. Mer info
Skånska ByggvarorOm:Skånska Byggvaror säljer fönster, dörrar, växthus, solskydd, spabad, uterum m.m. Mer info