BARN / FAMILJ - Kläder, solskydd & barnprodukter online

Alla föräldrar kan relatera till det stygn av ångest som kan föregå orden: nu är det dags att sätta på kläderna och gå till förskolan. Dessa ord kan nämligen utlösa ett renodlat kaos där barnet förvandlas till något typ av vilddjur och helt sonika vägrar att sätta på sig overallen, skorna, överdragsbyxorna, galonbyxorna, stövlarna, mössan eller vilka plagg det nu än må handla om.

Barnkläder Online

Se exempel på butiker som säljer barnkläder online

  Har man dessutom fler än ett barn så har man som föräldern ett tvåfrontskrig att bedriva under arla vintermorgnar och där stressen detta för med sig kan sitta kvar under en hel dag.

  Finns det något sätt att förhindra detta eller är en flytt till varmare breddgrader och de lättare kläder ett sådant för med sig det enda alternativet? Nej, det finns andra lösningar. Först och främst så ska vi säga att alla dessa skrik och alla dessa bråk är en naturlig del av barnets utveckling och att du absolut inte är ensam. En klen tröst kanske, men likväl en tröst.

  Svårt att undvika att klä barnet för varmt

  Det andra vi ska säga är att kläderna du väljer faktiskt kan göra skillnad och att du genom aktiva val kan skapa mindre konflikter. Sant är att du som förälder bestämmer och att du har ett ansvar som ligger i att barnet inte ska frysa och att kläderna ska hålla bort vätan under så lång tid som möjligt.

  Speciellt under höst- och vårdagar kan det vara svårt att välja rätt plagg. Antingen så blir barnet överklädd och svettas eller också så blir barnet fruset och blött; två alternativ som båda är nästintill lika illa. Inte sällan så väljer man som förälder det första alternativet. Man klär på sitt barn för mycket kläder och skapar därigenom också en frustration som sitter kvar - testa själv att ha för mycket kläder på dig och samtidigt hålla igång med en massa utomhuslek. Det är långt ifrån skönt.

  Lager på lager och funktionskläder

  Om man ska generalisera och ge ett tips som kan fungera väl för de flesta föräldrar och barn så är lager-på-lager-principen ingen dum idé att testa på. Denna princip innebär, som namnet antyder, att man klär barnet i olika lager och att alla dessa fyller varsin funktion som därefter skapar en lyckad helhet. Här ska man emellertid tillägga att det krävs noggrannhet gällande både material och gällande kvalitet på plaggen i fråga.

  Här ska vi direkt säga följande: Det finns en anledning till att vissa märken kostar lite mer pengar än andra och att det handlar om kronor och ören som i många fall är värda att betala också.

  Barnkläder online

  ButikOmBesök
  1Polarn O. PyretOm:Polarn O. Pyret har tillverkat högkvalitativa barnkläder sedan 1976.Mer info
  2Babyshop.seOm:Babyshop.se grundades 2006 och är idag den ledande nätbutiken för exklusiva varumärken inom barnmode i Europa,Mer info
  3ReimaOm:Reima har tillverkat barnkläder för aktiva barn sedan 1944.Mer info

  Varför, är det inte onödigt att lägga en massa pengar på kläder som barnet ändå har växt ur om några månader? Ja, det kan naturligtvis kännas lite motsägelsefullt. Men, det handlar också om att ge barnet rätt förutsättningar till att leka, hålla värmen, att slippa bli blöt och att kunna röra sig obehindrat. Dessutom så finns det en väldigt bra andrahandsmarknad att ta del av - både för att köpa och sälja. Ser man till den aspekten så behöver det inte bli så extremt dyrt att klä ditt barn rätt.

  Så fungerar de olika lagren

  Tre lager räcker långt och här ska vi gå igenom varje lager del för del och förklara funktion samt vilket material som lämpar sig bäst för respektive lager.

  • Första lagret

   Det första lagret är det som dels kommer att ligga direkt mot barnets hud och dels också det som kommer att vara det som ger värme. Vårt råd är att du lägger bomullskläderna i garderoben och att du istället investerar i några värmande underställ i ull. Just ull är nämligen extremt svårslaget som material till det första lagret. Det håller nämligen värmen oavsett väderlek och det är ett material som andas och därigenom ger kroppen lite svalka också. Ull kan bli lite fuktigt och ändå vara värmande; något som exempelvis bomull inte alls klarar av. Det första lagret ska inte vara instängande. Tänk även på att mindre barn och deras kroppar behöver täckas lite extra - där är ett underställ alltid att föredra. Större barn kan ha exempelvis byxor och tröja.

  • Andra lagret

   Det här lagret handlar uteslutande om att hålla värmen. Det kan - beroende på väder - exempelvis handla om en fleecejacka, en stickad tröja, en vanlig bomullströja eller en tunnare dunjacka. Tänk på att detta lager ska vara bekvämt att ha på sig och ge god rörelsemån för barnet - något som i sin tur möjliggör alla tänkbara lekar.

  • Tredje Lagret

   Det tredje lagret är dels det som syns och dels också det som kommer att vara avgörande kring huruvida barnet håller sig torrt eller inte. Det kan således innebära en kombination av jacka/byxor eller om en overall. Väderleken spelar naturligtvis en stor roll i valet. Vi skulle emellertid vilja slå ett slag för skalbyxan/skaljackan i sammanhanget. Till skillnad mot galon så andas en skalbyxa- skaljacka och det innebär att barnet inte känner sig instängd - eller för den delen får svårt att andas. Generellt sett så bör man alltid välja kläder som andas då dessa är skönare och bekvämare att bära. Det finns även fodrade varianter för de lite kallare dagarna. Gällande skor så är fodrade stövlar mer gångbara än vad många föräldrar tror. I synnerhet under perioderna höst- och vår.

  Tänk på att alltid ha ombyte redo att ta fram - både i hemmet och på förskolan. En riktigt bra mössa är också något som barnet behöver och där bör du ha några olika alternativ att erbjuda av både tunnare och tjockare material. Låt barnet prova ut i affären så att mössan i fråga sitter på ett bekvämt sätt.

  Tänk även på följande: Det handlar om en begränsad tid. Ditt barn kommer att växa upp snabbare än du tror och snart kommer dessa bråk vid påklädning att vara ett minne blott. Dessutom är det inte långt till dess att ni kan stuva in alla varma kläder i en kartong och ställa i källaren. Snart är det sommar och dags för en mer lättklädd period. Den är lätt att ha som målbild för varje förälder.

  Bästa solskyddet för barn

  Att skydda barn från solens skadliga strålar är viktigt. Välj därför ett solskydd med hög solskyddsfaktor (SPF) och som är lämpligt för barnens hud. Det är också viktigt att se till att solskyddet är fritt från allergener och parabener som kan orsaka allergiska reaktioner och irritation.

  Solskydd utan allergener

  Det är viktigt att använda solskydd som är fritt från allergener för att skydda barnen från allergiska reaktioner. Barns hud kan lättare reagera på allergener än vuxnas hud. Därför är det extra viktigt att välja solskydd som är fritt från parfym, konserveringsmedel, färgämnen, parabener och andra kemikalier som kan orsaka allergiska reaktioner.

  Solskydd utan parabener

  Parabener är konserveringsmedel som används i många produkter, inklusive solskydd. Parabener har visat sig vara hormonstörande vilket kan påverka barnens endokrina system och öka risken för bröstcancer. Därför är det viktigt att välja solskydd som är fritt från parabener för att skydda barnen från dessa skadliga kemikalier.

  Återfuktande solskydd

  Om du letar efter ett solskydd som inte bara skyddar mot solskador utan även återfuktar huden, kan du välja ett solskydd med återfuktande ingredienser som aloe vera, sheasmör och kokosolja. De återfuktar huden och hjälper till att skydda den mot förlust av fukt och uttorkning.

  Kläder bästa skyddet

  Det bästa sättet att skydda barnen från solens skadliga strålar är att se till att de alltid har lämplig klädsel. Barn bör klä sig i långärmade tröjor, byxor och hattar när de är ute i solen. Det är också bra att ge dem solglasögon för att skydda ögonen från solens skadliga UV-strålar.