Bank Norwegian – Låna och spara hos Norwegian Bank

 | Lästid: 6 minuter | Uppdaterad: 22 februari 2024.

Bank Norwegian

Bank Norwegian är en norsk internetbank som grundades 2007 och är en filial till NOBA Bank Group. De erbjuder en rad finansiella tjänster och produkter, såsom sparkonton, kreditkort och lån. Banken är känd för sin användarvänliga plattform och sina konkurrenskraftiga räntor.

Bank Norwegian privatlån

5000600000NejNejNej
5 000 – 600 000 kr
8,07 – 29,75%
1 – 15 år
399 kr
 • Möjlighet att utöka ditt lån
 • Höga lånebelopp
Lånexempel: Låna 80 000 kr i 5 år och återbetala totalt 103 611 kr. Effektiv ränta: 11,22%.
Bank Norwegian – Mer info!
Låna utan UC:
Nej
Betalningsanmärkning:
Accepteras inte
Direktutbetalning:
Nej
Uppläggningsavgift:
399 kr
Fakturaavgift:
19 kr
Ansök med BankID:
Ja

För de som behöver extra finansiering, erbjuder Bank Norwegian privatlån utan säkerhet. Dessa lån kan du ansöka om ifall du är över 23 år gammal, inte har några betalningsanmärkningar och under de senaste 36 månaderna varit folkbokförd i Sverige (Bank Norwegian 2024). Lånen har en flexibel återbetalningstid och du kan låna upp till 600 000 kronor. Det är enkelt att ansöka online, och besked på din ansökan kommer oftast samma dag.

Billån

Norwegian billån är utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver använda bilen som säkerhet för lånet. Detta kan vara fördelaktigt för dig som låntagare eftersom du inte riskerar att förlora bilen om du skulle få problem med återbetalningen.

Räntan på ett billån från Bank Norwegian varierar beroende på din kreditvärdighet, så det kan vara en god idé att jämföra erbjudanden från flera olika långivare. Generellt sett kan Bank Norwegian erbjuda konkurrenskraftiga räntor jämfört med andra kreditgivare.

För att ansöka om ett billån hos Bank Norwegian, behöva du fylla i en ansökan online på deras webbplats. Där får du ange en rad uppgifter om din personliga ekonomi. Efter att du har skickat in din ansökan görs en kreditprövning, och om allt ser bra ut får du ett låneerbjudande.

Lånexempel på Norwegian Bank billån
Låna 80 000 kr med en löptid på 5 år och återbetala totalt 103 611 kronor. Effektiv ränta: 11,22 procent (Bank Norwegian 2024).

Samlingslån

Ett samlingslån från Bank Norwegian kan vara ett sätt att konsolidera eller samla flera mindre lån och krediter till ett större lån. Detta kan vara fördelaktigt om du vill ha en enklare överblick över din ekonomi, och potentiellt också om du vill få ner din månadskostnad eller totala räntebelopp.

När du tar ett samlingslån hos Bank Norwegian, betalar banken ut beloppet direkt till dig eller till de långivare du har krediter hos. Därefter betalar du tillbaka det nya lånet till Bank Norwegian enligt de villkor som ni kommit överens om. Detta inkluderar ränta, avgifter och den tidsperiod du har avtalat att återbetala lånet på.

Räntan på samlingslånet kommer att variera beroende på din kreditvärdighet och andra faktorer. Generellt sett kan Bank Norwegian erbjuda konkurrenskraftiga räntor, men det är alltid en god idé att jämföra med andra banker och kreditgivare för att se till att du får det bästa möjliga erbjudandet.

Lånexempel på Norwegian Bank samlingslån:
Låna 260 000 kr i 10 år och återbetala totalt 415 050 kronor. Effektiv ränta: 10,64 procent (Bank Norwegian 2024).

Bank Norwegian sparkonto

Bank Norwegian erbjuder konkurrenskraftiga räntor på deras sparkonton (3,60% januari 2024), vilket gör dem till ett intressant val när det kommer till att spara pengar. Här är några fördelar med deras sparkonto:

 • Ingen bindningstid.
 • Ingen minimiinsättning.
 • Relativt hög ränta jämfört med många andra banker.
 • Insättningsgaranti.

Med dessa fördelar kan du starta ditt sparande utan att känna dig begränsad. Dessutom ger den relativt höga räntan dig en möjlighet att snabbt öka dina besparingar.

Norwegian kreditkort

Bank Norwegian

 • Ingen årsavgift
 • Ingen uttagsavgift
 • Reseförsäkring ingår
 • Cashback eller Cashpoints
 • Bonus
 • Visa
Årsavgift:
0 kr
Ränta:
21,99%
Effektiv ränta:
24,35%
Kreditgräns:
150 000 kr
Uttagsavgift:
0%
Valutapåslag:
1,75%
Räntefria dagar:
45 dagar

Bonus

Välj mellan Caschpoints eller Caschback. Med Caschpoints så tjänar du 0,5% i bonus på alla dina inköp med kortet, Cashpoints kan sedan användas till att betala för flygresor. Väljer man Cashback så tjänar man också 0,5% bonus på sina inköp, denna Cashback kan man sedan använda för att betala kreditkortsfakturan.

FÖRSÄKRINGAR SOM INGÅR

Med kortet följer en reseförsäkring samt en dagligvaruförsäkring.

Dagligvaruförsäkring ger dig en ersättning på maximalt 10 000 kr om du skulle bli arbetslös eller sjukskriven under en längre tid. Tanken med denna försäkring är att ge ersättning som täcker 1 månads konsumtion av dagligvaror.

För att reseförsäkringen ska gälla så måste minst 50% av resans pris betalas med kortet. I reseförsäkringen ingår avbeställningsskydd, ersättning vid bagageförsening och olycksfall.

Följande tillvalförsäkringar kan tecknas: betalskydd, självriskförsäkring för hyrbil, försäkring mot identitetsstöld och tandvårdsförsäkring.

Kredit

Högsta krediten är på 150 000 kr, storleken på krediten är individuell och avgörs av din kreditvärdighet. Om du väljer att delbetala din faktura är räntan på 21,99% på dina inköp och kontantuttag. Räntan läggs på direkt efter den räntefria perioden.

Krav

Minst 23 år, inga betalningsanmärkningar samt vara anställd.

Övrigt

Välj PIN-kod själv. Möjlighet att teckna betalskydd som ett tillval. Bank Norwegian erbjuder även lån på upp till 600 000 kr. Lånet hittar du här

Läs mer & Ansök här

Om du är i behov av ett kreditkort så kan ett Norwegian kort vara lösningen. Med ett Norwegian-kort får du flera fördelar:

 • Ingen årsavgift.
 • Räntefritt upp till max 45 dagar.
 • Gratis reseförsäkring och dagligvaruförsäkring.
 • Kredit upp till 150 000 kr.
 • Avgiftsfria kontantuttag i utlandet.
 • CashPoints eller cashback på alla köp.

Det här kortet är speciellt bra för dig som älskar att resa, tack vare bonuspoängen och reseförsäkringen som ingår utan extra kostnad. Poängen kan du sedan använda för att boka flygresor, hotell eller andra upplevelser.

Bank Norwegian jämfört med andra banker

För att få en heltäckande bild är det viktigt att jämföra Bank Norwegian med andra banker på marknaden. Om vi tittar på jämförelser av kreditkort, ser vi att Norwegian ofta har en bra poängintjäningsplan, speciellt för resenärer (Bank Norwegian 2024).

När det gäller sparkonton, är det mer av en blandad kompott. Vissa banker erbjuder högre ränta, men kommer med krav som bindningstider eller minimiinsättningar. I det perspektivet, erbjuder Bank Norwegian en bra balans mellan ränta och flexibilitet. Sparkontot är skyddat av den statliga insättningsgarantin på upp till 1 050 000 kronor (Bank Norwegian 2024).

Så blir du kund hos Bank Norwegian

Att bli kund hos Bank Norwegian är en smidig process. Du behöver:

 • Fylla i en ansökningsblankett online.
 • Identifiera dig med BankID.
 • Invänta besked, preliminärt svar får du direkt.
 • Slutför processen genom att acceptera de avtal och villkor som gäller.

Utöver den enkla ansökningsprocessen så har du via Bank Norwegian även tillgång till deras användarvänliga app, som gör att du alltid har din ekonomi nära till hands, oavsett var du befinner dig.

Fördelar och nackdelar med Bank Norwegian

Vi listar de fördelar som kan göra Bank Norwegian till ditt förstahandsval, samt eventuella nackdelar som du bör vara medveten om innan du tar ett beslut.

Fördelar

 • Kundservice
  Bank Norwegian har en kundservice som är tillgänglig större delen av dygnet. Detta gör det möjligt för dig som kund att få dina frågor besvarade när det passar dig som bäst.
 • Digital first
  Som en bank för den digitala eran, är Bank Norwegian perfekt för dig som föredrar att hantera din ekonomi online eller via mobila plattformar.
 • Flexibilitet
  Vare sig det gäller lånevillkor eller möjligheten att snabbt flytta pengar mellan konton, möjliggör Bank Norwegian tjänst ett flexibelt användande.

Nackdelar

 • Ingen fysisk närvaro
  För de som föredrar att göra sina bankärenden ansikte mot ansikte, kan Bank Norwegians avsaknad av fysiska kontor vara en nackdel.
 • Begränsat utbud av investeringsmöjligheter
  Jämfört med större banker som erbjuder en rad olika investeringsalternativ, har Bank Norwegian en mer begränsad portfölj.

Norwegian kontakt


Norwegian Bank
Regeringsgatan 20
111 53 Stockholm
www.banknorwegian.se
Kundservice
Epost: Kontaktformulär
Telefon: 0770-45 77 66
Norwegian Bank öppettider: Måndag till Fredag 10-16.

Sammanfattning

Bank Norwegian erbjuder en modern och kundcentrerad bankupplevelse. Från deras konkurrenskraftiga ränta på sparkontot och kreditkortserbjudanden till deras snabba och enkla låneansökningsprocess, erbjuder banken ett omfattande och attraktivt utbud. Men som med alla tjänster, finns det både för- och nackdelar att beakta. Om du värderar en digitalt fokuserad plattform och flexibilitet högt, kan Bank Norwegian vara rätt val för dig.

Relaterad information till denna artikel:
Morrow Bank – Komplett Bank
Bluestep Bank
Ålandsbanken
Marginalen Bank
Onlinebanker i Sverige
TF Bank
Avanza Bank
Neobanker
Låna online eller hos fysisk bank
Sveriges största banker

Vanliga frågor om Bank Norwegian

 • Hur hög ränta får man på sparkonto hos Bank Norwegian?

  Räntan varierar över tid men just i skrivande stund är räntan 3,60% (Norwegian Bank 2024-01-30) och den är generellt sett konkurrenskraftig jämfört med andra banker. Kontrollera alltid den aktuella räntan på deras webbsida.

 • Är det säkert att använda Norwegian Bank?

  Ja, Bank Norwegian följer alla lagar och regler för bankverksamhet i Sverige och Norge. De använder även modern teknik för att säkra dina transaktioner och personliga uppgifter.

 • Kan jag ha både sparkonto och kreditkort hos Bank Norwegian?

  Absolut, det går alldeles utmärkt att ha flera olika produkter hos Bank Norwegian.

 • Hur snabbt får man besked om lån?

  Efter att ha fyllt i din ansökan online, får du oftast besked direkt.

 • Finns det några dolda avgifter?

  Nej, Bank Norwegian är kända för sin transparens. Alla avgifter och kostnader framgår klart och tydligt i avtalen.

 • Har Bank Norwegian en app?

  Ja, de har en användarvänlig mobilapp som du kan använda för att hantera dina konton och kort.

 • Erbjuder de tjänster för företag?

  För närvarande fokuserar Bank Norwegian främst på privatpersoner och erbjuder inte företagstjänster.

 • Vad händer om jag förlorar mitt kreditkort?

  Du bör omedelbart spärra ditt kort via deras mobilapp eller kundservice. Ett nytt kort kommer att utfärdas till dig.


Källangivelser

Bank Norwegian (2024), Låna pengar till det du behöver.
https://www.banknorwegian.se

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.