Avida privatlån

 | Lästid: 6 minuter

Avida privatlån

Avida erbjuder privatlån, sparkonton och kontokredit. Med ett privatlån från Avida kan man låna mellan 10 000 och 250 000 kronor. Lånen har en löptid på mellan 1 och 15 år. För att få ett lån hos Avida behöver man vara minst 20 år, vara svensk medborgare och inte ha en skuld hos Kronofogden. Den nominella räntan på privatlån hos Avida börjar på 7,90 procent. Läs vidare nedan för att lära dig mer om Avida och deras privatlån.

Avida

Avida är en finansiell aktör som erbjuder en rad olika tjänster, bland annat privatlån, kontokredit och sparkonton. Företaget har varit på marknaden sedan 1983 och är känt för sin kundcentrerade approach (Avida 2024). Avidas huvudkontor ligger i Stockholm men de har även filialer i både Helsingfors och Oslo. Avida står under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Avida privatlån – Fakta

10000250000NejNejNej
10 000 – 250 000 kr
7,90 – 21,95%
1 – 15 år
179 kr
 • Svar inom 15 minuter
 • Låg administrationsavgift
 • Snabb utbetalning
Lånexempel: Låna 100 000 kr i 5 år och återbetala totalt 133 764 kr. Effektiv ränta: 12,88% (Avida 2024-01-25).
Avida – Mer info!
Låna utan UC:
Nej
Betalningsanmärkning:
Accepteras inte
Direktutbetalning:
Nej
Uppläggningsavgift:
179 kr
Fakturaavgift:
10 kr
Ansök med BankID:
Ja

Fördelar med Avida

Att välja vilken långivare man ska använda sig av för sitt privatlån är ett stort beslut. Här är några av fördelarna med att välja Avida:

 • Flexibla villkor: Avida erbjuder lån med flexibla återbetalningsplaner, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för dem som behöver lite extra tid.
 • Snabba beslut: Efter att du skickat in din ansökan får du ofta besked inom några timmar.
 • Inga dolda avgifter: Transparenta priser och inga dolda avgifter gör det lättare att förstå kostnaden för ditt lån.

För mer information om fördelarna med olika typer av lån, besök vår sida om att låna pengar.

Nackdelar med Avida

Utöver de fördelar vi gått igenom, så har Avida som de flesta andra långivare även ett antal nackdelar att ta hänsyn till:

 • Uppläggningsavgift: Avida har en uppläggningsavgift på 179 kr (Avida 2024). Detta är en del av låne-processen som är kostnadsfri hos många av konkurrenterna.
 • Räntan: Avida har en något högre utgångsränta för sina privatlån än sina konkurrenter. Detta behöver inte betyda att man får utgångsräntan, utan räntan sätts individuellt efter den sökandes ekonomiska situation.

Recensioner och omdömen om Avida

Efter att ha läst ett större antal av de recensioner och omdömen som användare av Avida delat med sig online, så kan vi konstatera att de till större del fått bra betyg. Användarna uppskattar deras personliga kontakt som uppfattats som både saklig och trevlig samt den snabba och smidiga hanteringen av ärenden. De negativa omdömena handlar bland annat om nekade lån och höga räntor. Hos Trustpilot har Avida betyget 4,6 av 5 baserat på 1 127 omdömen (Trustpilot 2024-01-25).

Att tänka på innan man ansöker

Innan du bestämmer dig för att ta ett privatlån från Avida, eller något annat företag, är det några saker du bör beakta:

 • Din betalningsförmåga: Se till att du verkligen har möjlighet att betala tillbaka lånet inom den utsatta tiden.
 • Totala kostnaden: Utöver räntan kan det tillkomma andra avgifter. Sätt dig in i vilka dessa kan vara och hur de påverkar totalkostnaden för lånet.
 • Alternativa långivare: Jämför Avida med andra långivare på marknaden för att se om de verkligen är det bästa alternativet för dig. Vår jämförelse av privatlån kan hjälpa dig med detta.

Så ansöker du om ett privatlån från Avida

När du har bestämt dig för att ansöka om ett privatlån från Avida är det viktigt att du är väl förberedd. Nedan ger vi dig en steg-för-steg-guide för att göra processen så smidig som möjligt.

 • Förberedelse
  Innan du börjar med ansökningsprocessen är det klokt att ha alla nödvändiga dokument på plats. Detta inkluderar oftast inkomstuppgifter och personuppgifter. Ska du ha en medlåntagare så anger även denne sina personuppgifter.
 • Fyll i ansökningsformuläret
  Besök Avidas officiella webbplats och fyll i deras ansökningsformulär. Var noga med att ange korrekt information och dubbelkolla alla uppgifter innan du skickar in ansökan.
 • Vänta på besked
  Efter att du har skickat in din ansökan kommer Avida att göra en kreditupplysning. Denna process tar ungefär 15 minuter (Avida 2024).
 • Granska avtalet
  Om din ansökan godkänns kommer du att motta ett låneavtal. Läs igenom detta noggrant och se till att du förstår alla villkor och avgifter som tillkommer.
 • Utbetalning
  När du har godkänt och signerat avtalet med BankID, kommer pengarna att överföras till ditt angivna bankkonto. Överföringen tar 1-2 bankdagar.

Andra alternativ till Avida

Även om Avida erbjuder en rad fördelaktiga villkor, kan det vara klokt att också titta på andra alternativ. På Konsumentguiden.se har vi granskat många andra långivare, inklusive:

 • Lendo

  Lendo är en av Sveriges ledande låneförmedlare som erbjuder en jämförelsetjänst för lån. Genom Lendo kan konsumenter skicka in en enda låneansökan och därefter få erbjudanden från flera olika banker och långivare. Syftet med tjänsten är att hjälpa kunder att jämföra olika låneerbjudanden och därigenom hitta det mest fördelaktiga lånet baserat på ränta och övriga lånevillkor. Lendo är kostnadsfritt för användarna, och företaget får istället betalt genom provision från bankerna och långivarna för att förmedla lån. Genom att centralisera låneansökningen minimeras också antalet kreditupplysningar, vilket kan vara gynnsamt för konsumentens kreditvärdighet.
  Mer info om Lendo

 • Zmarta

  Zmarta är en låneförmedlare och jämförelsetjänst som hjälper konsumenter i Sverige att jämföra och hitta de bästa erbjudandena inom lån, försäkringar och elavtal. Genom att använda Zmarta kan kunder enkelt och snabbt få en översikt över flera olika erbjudanden baserat på sina individuella behov och förutsättningar. Precis som andra låneförmedlare syftar Zmarta till att minimera antalet kreditupplysningar genom att med en enda ansökan ge kunden tillgång till erbjudanden från flera långivare. Utöver lånejämförelse erbjuder Zmarta även tjänster inom andra finansiella produkter, vilket gör dem till en mångsidig plattform för ekonomisk jämförelse och rådgivning.
  Mer info om Zmarta

Genom att jämföra olika långivare kan du säkerställa att du verkligen får det bästa möjliga lånet för dina behov.

Så återbetalar du ett privatlån från Avida

Återbetalning av lån är en avgörande aspekt av låneprocessen. För att undvika onödiga kostnader och för att bevara din kreditvärdighet är det viktigt att du förstår hur återbetalningen fungerar. Här följer några viktiga punkter kring återbetalning av ett privatlån från Avida.

Månadsvisa återbetalningar

De flesta privatlån, inklusive dem från Avida, kräver månadsvisa återbetalningar. Beloppet du behöver betala varje månad kommer att bero på:

 • Lånebeloppet: Hur mycket du lånade ursprungligen.
 • Räntan: Den räntesats som tillämpas på ditt lån.
 • Lånets löptid: Hur lång tid du har valt att återbetala lånet.

Autogiro

För att underlätta processen kan Avida erbjuda automatisk dragning direkt från ditt bankkonto. Detta kan vara en hjälp för att undvika att missa en betalning.

Extra inbetalningar

Om du har extra pengar till hands kan det vara en bra idé att göra en extra inbetalning på ditt lån. Detta kan minska den totala mängden ränta du betalar och hjälpa dig att bli skuldfri snabbare.

Vad händer vid försenade betalningar?

Om du missar en betalning eller betalar efter förfallodagen kan det påverka din kreditvärdighet. Dessutom kan försenade betalningar medföra extra avgifter och dröjsmålsränta. Om du tror att du inte kommer att kunna göra en betalning i tid, är det viktigt att omedelbart kontakta Avida och diskutera dina alternativ.

Jämför Privatlån

Hitta rätt privatlån för dina behov. Jämför privatlån och få en lägre ränta.

Avida – Kontaktuppgifter


Avida
Magnus Ladulåsgatan 65
118 28 Stockholm
Org.nr: 516406-0971
www.avidafinance.com/sv
Kundservice
Epost: konsument@avida.se
Telefon: 010-551 75 80.
Öppettider: Mån – Fre 09:00 – 16:00.

Sammanfattning

Avida har funnits på den svenska marknaden sedan 1983 och tillhandahåller privatlån på upp till 250 000 kr. Enligt användarnas utlåtanden så erbjuder de en saklig och kunnig kundtjänst som hanterar ens låneärenden enkelt och smidigt. Med en svarstid på endast 15 minuter så är Avida ett bra alternativ för dig som behöver få ett snabbt svar på din låneansökan.

Relaterad information till Avida privatlån
Collector bank privatlån
Swedbank privatlån
Danske Bank privatlån
Handelsbanken privatlån
ICA banken privatlån
Ikano bank privatlån
Länsförsäkringar bank privatlån
Nordax privatlån
Privatlån från storbankerna
Santander privatlån
SBAB privatlån
SEB privatlån
Nordea privatlån
Svea privatlån
re:member privatlån
Lån & Spar Bank privatlån
SevenDay låna och spara

Vanliga Frågor om privatlån från Avida

 • Hur snabbt kan jag få mitt lån?

  Efter godkänd ansökan kan pengarna finnas på ditt konto redan inom 1-2 dagar.

 • Vilka avgifter tillkommer utöver räntan?

  Avida är transparenta med sina avgifter, bland annat tillkommer en uppläggningsavgift om 179 kr samt en aviavgift på 10 kr. Men för att vara på den säkra sidan är det alltid bra att läsa igenom avtalet noga.

 • Kan jag lösa lånet i förtid?

  Ja, det går oftast bra att lösa ett lån i förtid hos Avida, men dubbelkolla villkoren för just ditt lån.

 • Vad händer om jag missar en betalning?

  Vid utebliven betalning kan påminnelseavgifter och dröjsmålsränta tillkomma.

 • Hur länge har Avida funnits på marknaden?

  Avida har funnits sedan 1983 och har under den tiden etablerat sig som en pålitlig långivare.


Källangivelser

Avida Finance(2023), privatlån.
https://www.avidafinance.com/sv/privatlan/

Trustpilot (2024), Avida Finance.
https://se.trustpilot.com/review/www.avidafinance.com

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.