Lendo

 | Lästid: 6 minuter | Uppdaterad: 30 januari 2024.

Lendo

Lendo är en av Sveriges främsta låneförmedlare som hjälper privatpersoner och företag att hitta de bästa lånevillkoren på marknaden. Genom att samarbeta med ett stort antal banker och långivare kan Lendo erbjuda en smidig och effektiv jämförelsetjänst för att hitta det mest förmånliga lånet. I denna artikel kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om Lendo och deras tjänster.

Lendo fakta

Lendo är en låneförmedlare som funnits på den svenska lånemarknaden sedan 2007. Vid den tidpunkten var det inte många företag som erbjöd tjänster för att jämföra låneerbjudanden baserat på en enda kreditupplysning. Lendo ville förändra detta och har sedan dess arbetat för att göra lånemarknaden mer transparent och digital. Idag är Lendo Sveriges största jämförelsetjänst för lån (Lendo 2024).

Genom Lendo.se kan du kostnadsfritt jämföra räntor och ansöka om lån på upp till 600 000 kr från upp till 40 olika banker och långivare (Lendo 2024). Lendo har kontor i flera länder och huvudkontoret finns i Oslo. Lendo är en del av Lendo Group som ägs av Schibsted.

5000600000JaJaJa
5 000 – 600 000 kr
2.95 – 29.95%
1 – 15 år
0 kr
 • 40 anslutna långivare
 • Ingen administrationsavgift
 • Snabb utbetalning
Lånexempel: Låna 200 000 kr i 12 år och återbetala totalt 274 411 kr. Effektiv ränta: 5,69%.
Lendo – Mer info!
Låna utan UC:
Nej
Betalningsanmärkning:
Accepteras
Direktutbetalning:
Nej
Uppläggningsavgift:
0 kr
Fakturaavgift:
0 kr
Ansök med BankID:
Ja

Hur fungerar Lendo?

Ansöka om lån via Lendo låneförmedlare – så går du tillväga steg för steg:

 • Fyll i låneansökan och ansök om lån:
  För att komma igång med Lendo ansöker du om ett lån genom att fylla i deras enkla ansökningsformulär på deras hemsida. Du kommer att behöva ange uppgifter som belopp, löptid, syfte och personlig information.
 • Lendo skickar din ansökan till långivare:
  När din ansökan är mottagen, skickar Lendo den till alla de banker och långivare som de samarbetar med. Detta innebär att du får flera låneförslag att jämföra och välja mellan.
 • Få låneförslag:
  Inom kort får du låneförslag från de långivare som är intresserade av att erbjuda dig lån. Du kan sedan jämföra räntor, villkor och avgifter för att hitta det bästa lånet för dig.
 • Välj det bästa lånet och signera avtalet:
  När du har jämfört låneförslagen och bestämt dig för det bästa alternativet, tecknar du låneavtalet direkt med långivaren. Lendo tar inte ut någon avgift för sina tjänster, utan får istället betalt av långivaren (Lendo 2024).

Lendo – Låneförmedling för alla lånebehov

Lendo förmedlar privatlån, företagslån, bolån, blancolån, renoveringslån, billån och samlingslån. De erbjuder även tjänster för att omförhandla befintliga lån och krediter, vilket kan sänka dina räntekostnader och förbättra din privatekonomi. Är du ute efter ett företagslån så kan du läsa mer om Lendo företagslån här.

Fördelar med att använda Lendo

Några av de fördelar som låneförmedlaren Lendo tillför kan du läsa mer om nedan:

 • Tidsbesparing och enkelhet

  Att ansöka om lån via Lendo innebär att du slipper att kontakta varje bank och långivare individuellt. Istället får du flera låneförslag att jämföra med endast en ansökan.

 • Bättre lånevillkor

  Genom att låta långivare tävla om att ge dig lån kan du förvänta dig bättre lånevillkor och lägre räntor än om du ansöker direkt hos en enskild långivare.

 • Ingen påverkan på din kreditvärdighet

  När du ansöker om lån via Lendo görs endast en kreditupplysning (Lendo 2024), vilket minimerar påverkan på din kreditvärdighet jämfört med att ansöka hos flera långivare individuellt.

 • Skyddad personlig information

  Lendo hanterar din personliga information med stor omsorg och säkerhet. De följer gällande dataskyddslagar och delar endast dina uppgifter med de långivare som de samarbetar med i syfte att hitta det bästa lånet för dig.

 • Olika typer av lån:

  Lendo erbjuder olika typer av lån för olika ändamål, så oavsett vad du behöver låna pengar till kan du hitta ett lämpligt lån med hjälp av Lendos tjänst.

 • Ingen avgift:

  Det är helt gratis att använda sig av låneförmedlaren Lendo, så du behöver inte betala någon avgift för att hitta det bästa lånet. Lendo tar istället ut en avgift av långivarna för att finansiera sin tjänst.

Nackdelar med att använda Lendo

Det finns även några nackdelar att ta hänsyn till när du använder dig av Lendo för att ansöka om lån:

 • Skuld hos Kronofogden godkänns ej

  Har du ett skuldkonto hos Kronofogden så kommer du ej beviljas lån via Lendo (Lendo 2024).

 • Erbjuder inga lån utan UC

  Som de flesta låneförmedlarna på marknaden så använder även Lendo Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar (Lendo 2024). Du bör därför tänka på att många förfrågningar hos UC kan påverka kreditvärdigheten negativt.

Lendo – Kundnöjdhet

Lendo har ett stort antal omdömen hos Trustpilot från verkliga kunder där snittbetyget är högt. De positiva recensioner Lendo har fått uppskattar den effektiva och snabba servicen och den utmärkta kundtjänsten. Negativa recensioner fokuserar på vilseledande reklam och på avslag på sin låneansökan. Baserat på över 2 842 recensioner har Lendo ett genomsnittsbetyg på 4,5/5 på Trustpilot.

Betyget och omdömen är uppdaterade 2024-01-30 från Trustpilot.se.

Tips för att förbättra dina chanser att få ett förmånligt lån via Lendo

 • Ha en stabil inkomst och god kreditvärdighet

  Banker och långivare vill vara säkra på att du kan betala tillbaka lånet. En stabil inkomst och en god kreditvärdighet ökar dina chanser att få ett lån med förmånliga villkor.

 • Samla dina smålån

  Om du har många smålån och krediter kan det vara fördelaktigt att samla dem i ett större lån med lägre ränta. Detta kan förbättra din kreditvärdighet och öka dina chanser att få ett förmånligt lån.

 • Undvik onödiga kreditupplysningar

  För många kreditupplysningar kan sänka din kreditvärdighet. Genom att använda Lendo för att ansöka om lån görs endast en kreditupplysning, vilket hjälper till att skydda din kreditvärdighet.

Jämför Låneförmedlare

Jämför låneförmedlare och hitta lånet med lägst ränta. Hitta lån med bra villkor.

Lendo – Konkurrenter

Trots Lendos popularitet finns det idag flera andra företag som erbjuder liknande tjänster. Här är några av de främsta konkurrenterna till Lendo:

 • Zmarta

  Zmarta är en annan svensk låneförmedlare som grundades år 1999 under namnet bolåneservice. Precis som Lendo hjälper Zmarta privatpersoner att jämföra lån från olika banker och långivare. Företaget har även utökat sitt erbjudande till att omfatta andra finansiella tjänster, såsom försäkringar och elavtal.
  Till Zmarta

 • Advisa

  Advisa är ytterligare en svensk låneförmedlare som grundades år 2011. Precis som Lendo och Zmarta hjälper Advisa privatpersoner att jämföra lån från olika banker och långivare. Advisa har även blivit känt för sin höga kundnöjdhet och för att erbjuda personlig rådgivning.

 • Compricer

  Compricer är ännu en svensk låneförmedlare som grundades år 2005. Precis som Lendo, Zmarta, Sambla, enklare, Lendella och Advisa hjälper Compricer privatpersoner att jämföra lån från olika banker och långivare. Företaget har även utökat sitt erbjudande till att omfatta andra finansiella tjänster, såsom försäkringar och sparkonton.

Sammanfattning

Lendo är en ledande låneförmedlare i Sverige som hjälper privatpersoner och företag att hitta de bästa lånevillkoren på marknaden. Genom att erbjuda en enkel ansökningsprocess och samarbeta med många banker och långivare kan Lendo effektivt jämföra låneförslag och hitta det mest förmånliga lånet för dig. Fördelarna med att använda Lendo inkluderar tidsbesparing, bättre lånevillkor, minimal påverkan på kreditvärdigheten och skyddad personlig information. För att förbättra dina chanser att få ett förmånligt lån rekommenderas det att ha en stabil inkomst, en god kreditvärdighet och att samla ihop smålån om nödvändigt samt undvika onödiga kreditupplysningar.

Relaterad information till Lendo:
Zmarta låneförmedlare
Zensum låneförmedlare
Enklare låneförmedlare
Advisa låneförmedlare
Lendella låneförmedlare
Sambla låneförmedlare
Freedom Finance låneförmedlare

Lendo – Vanliga frågor

 • Är det säkert att använda sig utav Lendo?

  Ja, det är helt säkert att använda Lendo. Lendo är en seriös och pålitlig låneförmedlare som följer alla regler och lagar för att skydda dina personuppgifter.

 • Vilka typer av lån erbjuder Lendo?

  Lendo erbjuder olika typer av lån för olika ändamål som till exempel privatlån, billån, blancolån, bolån, renoveringslån, företagslån och samlingslån.

 • Vilka krav behöver jag uppfylla för att kunna ansöka om lån via Lendo?

  Kraven varierar beroende på vilket lån du ansöker om och vilken långivare du väljer. Men generellt sett behöver du vara över 18 år, ha en fast inkomst och inga skulder hos Kronofogden.

 • Hur lång tid tar det att få besked om min låneansökan?

  Det beror på vilken långivare du väljer och vilken typ av lån du ansöker om. Men generellt sett får du besked om din låneansökan inom några dagar.

 • Kan jag använda Lendo om jag har betalningsanmärkningar?

  Ja, du kan använda Lendo även om du har betalningsanmärkningar. Men det kan vara svårare att få beviljat lån i sådana fall, och räntan kan vara högre.


Källangivelser

Lendo (2024), Jämför lån upp till 600 000 kr – kostnadsfritt.
https://www.lendo.se/

Trustpilot (2024-01-30), Lendo.
https://se.trustpilot.com/review/www.lendo.se

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.