Zensum låneförmedlare

 | Lästid: 7 minuter | Uppdaterad: 30 januari 2024.

Zensum

Zensum är en låneförmedlare som erbjuder bolån, privatlån och samlingslån. Med ett privatlån från Zensum kan man låna mellan 20 000 och 600 000 kronor. Lånen har en löptid på mellan 1 och 15 år. För att få ett lån hos Zensum behöver man vara minst 18 år och yngre än 64 år, vara svensk medborgare och inte ha en skuld hos Kronofogden. Du måste också ha en årsinkomst på minst 120 000 kr/år. Den nominella räntan på privatlån hos Zensum börjar på 3,45 procent (Zensum 2024-01-30). Läs vidare nedan för att lära dig mer om Zensum låneförmedlare och deras privatlån.

Zensum

Zensum som grundades 2013 är en låneförmedlare som hjälper konsumenter att jämföra lån från olika banker och finansinstitut. Istället för att själv besöka varje banks hemsida kan du via Zensum få en överblick över vilka lån som är mest förmånliga för dig. Zensum har sen dom grundades hjälpt över 700 000 kunder att jämföra sina lån (Zensum 2024).

15000600000JaJaJa
20 000 – 600 000 kr
3,45 – 22,9%
1 – 15 år
0 kr
 • Över 30 anslutna långivare
 • Samla lån
 • Endast 1 kreditupplysning tas
Lånexempel: Låna 200 000 kr i 10 år och återbetala totalt 275 400 kr.Effektiv ränta 6,95%.
Zensum – Mer info!
Låna utan UC:
Nej
Betalningsanmärkning:
Accepteras
Direktutbetalning:
Nej
Uppläggningsavgift:
0 kr
Fakturaavgift:
0 kr
Ansök med BankID:
Ja

Grundkrav för att ansöka om lån hos Zensum

Som med de flesta låneförmedlare och banker i Sverige, ställs det ett antal grundkrav på den som vill ansöka om lån. Notera att dessa krav kan variera över tid och beroende på långivarens specifika villkor. Men några generella grundkrav som brukar finnas för att ansöka om lån via låneförmedlare som Zensum inkluderar:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal och inte äldre än 64 år
 • Svenskt personnummer: Du ska vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer.
 • Inkomst: Du behöver oftast ha en regelbunden inkomst på minst 120 000 kr/år.
 • Inga betalningsanmärkningar: Hos Zensum får man inte ansöka om lån om du har en betalningsanmärkning.
 • Inga skulder hos Kronofogden: De flesta långivare vill inte bevilja lån till personer med aktiva betalningsanmärkningar, även om det finns vissa undantag.

”En låneförmedlare lånar inte ut pengar själv utan agerar mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. De flesta förmedlar konsumtionslån, några även bolån.” Källa: Konsumenternas (2024).

Så ansöker du om lån hos Zensum

När du ansöker om lån hos Zensum behöver du bara följa dessa enkla steg:

 • Ansökan: Börja med att fylla i dina uppgifter på Zensums webbplats. Detta inkluderar information som lånets storlek, önskad återbetalningstid och personliga ekonomiska detaljer.
 • Jämförelse: Efter att du skickat in din ansökan, kommer Zensum att jämföra olika lånealternativ som baserar sig på dina uppgifter.
 • Få erbjudanden: Inom en kort tid kommer du att få flera låneerbjudanden från olika banker och långivare.
 • Välj det bästa erbjudandet: Granska de mottagna erbjudandena, jämför räntor, villkor och avgifter. Välj sedan det lån som bäst uppfyller dina behov och önskemål.

Fördelar med att använda en låneförmedlare som Zensum

 • Översikt: Genom att använda Zensum får du en samlad bild över de bästa lånealternativen för just dina behov.
 • Tidsbesparing: Istället för att besöka varje enskild bank kan du med några få klick få fram den information du behöver genom en enda sökning.
 • Konkurrens: När banker vet att de konkurrerar om ditt lån kan det leda till bättre räntor och villkor för dig som låntagare.
 • Endast en kreditupplysning: När du använder Zensum låneförmedlare så görs det endast en kreditupplysning till UC (Zensum 2024).

”Om du anlitar en förmedlare behöver du bara fylla i en låneansökan och låneförmedlaren tar bara en kreditupplysning i stället för att varje långivare tar var sin kreditupplysning.” Källa: Konsumenternas (2024).

Nackdelar med Zensum

 • Inte alla lånetyper: Hos Zensum kan du ansöka om privatlån och bolån men saknar jämförelse av företagslån eller mikrolån som smslån.
 • Inte alla långivare: Zmarta, Lendo, Lendella och enklare har fler anslutna långivare än vad Zensum har (Konsumentguiden 2024-01-30).

Hur Zensum skiljer sig från andra låneförmedlare

Medan det finns många låneförmedlare på marknaden idag, skiljer sig Zensum på flera sätt. Till exempel:

 • Deras användarvänliga gränssnitt gör det lätt att navigera och jämföra lån.
 • Zensum samarbetar med en bred grupp av banker vilket ger dig en mer heltäckande bild av marknaden.
 • Kundtjänsten är känd för att vara särskilt hjälpsam och kan ge vägledning genom hela låneprocessen (Trustpilot 2024).

Maximera fördelarna med Zensum

Även om Zensum redan erbjuder en användarvänlig plattform, finns det några tips för att se till att din låneansökan går så smidigt som möjligt:

 • Var ärlig i din ansökan: Ju mer exakt och ärlig du är med din ekonomiska information, desto mer exakta och fördelaktiga erbjudanden får du.
 • Jämför alla aspekter av lånet: Se inte bara på räntan. Tänk på uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter och eventuella andra kostnader.
 • Överväg kortare återbetalningstid: Även om längre återbetalningstider kan verka lockande, kan de ofta leda till högre totala räntekostnader över tid.

Vad säger kunderna om Zensum?

Zensum har väldigt högt betyg både hos Google och Trustpilot. Hos Google finns det över 1 727 recensioner och det samlade betyget ligger på 4,6 av 5 (Google 2024-01-30). Hos Trustpilot finns det över 5 701 recensioner och betyget ligger på 4,8 av 5 (Trustpilot 2024-01-30). Sammantaget är betyget väldigt högt vilket indikerar att kunderna är nöjda.

Andra populära låneförmedlare

Zensum är en av flera låneförmedlare som finns tillgängliga på den svenska marknaden. Dessa låneförmedlare hjälper konsumenter att jämföra lån från olika banker och finansinstitut, vilket sparar tid och ofta leder till bättre lånevillkor. Här är några av de mest kända konkurrenterna till Zensum i Sverige:

 • Lendo

  Lendo är en mycket populär låneförmedlare som samarbetar med flera banker och kreditinstitut i Sverige. Lendo erbjuder både privatlån och företagslån.
  Mer info om Lendo

 • Advisa

  Advisa jämför lån från upp till 30 olika banker och långivare. De fokuserar huvudsakligen på privatlån.

 • Freedom Finance

  Freedom Finance låneförmedlare har varit aktiv sedan 2007 och har etablerat sig som en pålitlig aktör på den svenska marknaden.
  Mer info om Freedom Finance

 • Sambla

  Sambla jämför lån från över 30 olika banker. De har ett enkelt gränssnitt och strävar efter att ge konsumenter det bästa möjliga lånet.

 • Zmarta

  Zmarta, tidigare känd som Freedom Finance i Sverige, är en omfattande jämförelsetjänst för ekonomiska tjänster. De hjälper kunderna att jämföra och hitta det bästa erbjudandet inom lån, försäkringar, elavtal och sparande. När det gäller lån kan de jämföra erbjudanden från flera banker och finansinstitut för att ge kunderna det bästa möjliga alternativet baserat på deras individuella behov.
  Mer info om Zmarta

 • Enklare:

  Enklare är en låneförmedlare som hjälper kunderna att jämföra och ansöka om privatlån och samlingslån. De lägger stor vikt vid att göra processen ”enklare” för kunden, vilket också reflekteras i deras namnval. Genom att fylla i en enda ansökan på Enklares plattform kan kunderna få erbjudanden från flera olika långivare, vilket ger dem möjlighet att välja det bästa alternativet för deras situation.
  Mer info om Enklare

Alla dessa låneförmedlare erbjuder liknande tjänster, men det kan finnas vissa skillnader i villkor, antalet samarbetspartners och kundtjänst. Om du överväger att använda en låneförmedlare, är det alltid en bra idé att jämföra några olika alternativ innan du bestämmer dig.

Jämför Låneförmedlare

Jämför låneförmedlare och hitta lånet med lägst ränta. Hitta lån med bra villkor.

De 5 vanligaste misstagen när man tar ett lån

 • Övertro på sin egen betalningsförmåga: Det kan vara frestande att ta ett större lån än vad man faktiskt har råd med, särskilt när man blir godkänd för det. Men att tänja på gränserna kan leda till ekonomisk belastning i framtiden.
 • Inte läsa det finstilta: Det är avgörande att noggrant läsa igenom alla lånevillkor innan man skriver på någon typ av låneavtal. Dolda avgifter eller straffavgifter kan komma som en överraskning senare under lånets löptid om de missas i detta skede.
 • Inte överväga andra alternativ: Ibland kan det finnas andra finansieringsalternativ som är bättre lämpade för dina behov. Det är alltid en bra idé att överväga alla dina alternativ.
 • Fokuserar enbart på månadsbetalningen: Även om en lägre månadsbetalning kan verka lockande, kan ett lån med en längre löptid och högre ränta kosta mer på lång sikt.
 • Acceptera det första erbjudandet: Även om det kan vara frestande att snabbt slutföra låneprocessen, lönar det sig ofta att vänta och jämföra flera erbjudanden.

Tips när du tar ett lån

 • Gör en budget: Först och främst, avgör hur mycket du realistiskt kan betala varje månad. Detta kommer att hjälpa dig att inte överskrida dina medel.
 • Jämför erbjudanden: Använd Zensum och andra låneförmedlare för att jämföra lån och villkor.
 • Tänk på framtiden: Din ekonomiska situation kan förändras över tid, så överväg hur ditt lån kommer att påverka dig på lång sikt.

Zensum – Kontaktuppgifter


Zensum
Eriksbergsgatan 31
114 30 Stockholm
www.zensum.se
Kundservice
Epost: kundservice@zensum.se.
Telefon: 0771-30 44 47.
Öppettider: Mån-Tor: 09:00 – 19:00, Fre: 09:00 – 17:00.

Sammanfattning

Zensum är en låneförmedlare som erbjuder konsumenter i Sverige möjligheten att jämföra lån från flera olika banker och långivare på en och samma gång. Genom att använda Zensum kan kunderna få en överblick över de bästa lånevillkoren baserat på deras personliga ekonomiska situation. Istället för att själv ansöka om lån hos flera olika banker, vilket kan påverka kreditvärdigheten, skickar Zensum en ansökan till flera långivare åt gången. Fördelen är att kunden kan få erbjudanden från flera långivare utan att behöva genomgå flera kreditkontroller. Detta kan hjälpa konsumenter att spara tid och möjligtvis även pengar genom att hitta det mest förmånliga lånet för sina behov.

Relaterad information till Zensum:
Zmarta låneförmedlare
Lendo låneförmedlare
Enklare låneförmedlare
Advisa låneförmedlare
Lendella låneförmedlare
Sambla låneförmedlare
Freedom Finance låneförmedlare

Vanliga frågor om låneförmedlaren Zensum

 • Tar Zensum ut någon avgift för sin tjänst?

  Nej, Zensum tar inte ut någon avgift från konsumenter. Istället får de betalt från bankerna för att förmedla lån.

 • Hur snabbt får jag svar när jag använder Zensum?

  Vanligtvis får du svar inom 24 timmar efter att du har skickat in din ansökan.

 • Kan jag lita på att informationen jag får är opartisk?

  Ja, Zensum är en oberoende tjänst och deras mål är att hjälpa konsumenter att hitta det bästa lånet för sina behov.

 • Vilka banker samarbetar Zensum med?

  Zensum samarbetar med flertalet banker och finansinstitut i Sverige som bland annat Ikano Bank, Nordax Bank och Bluestep Bank. Du kan se en fullständig lista på deras hemsida.

 • Hur påverkar en ansökan via Zensum min kreditvärdighet?

  Att skicka in en ansökan via Zensum resulterar endast i en kreditupplysning, oavsett hur många banker som sedan granskar din ansökan.


Källangivelser

Zensum (2024), Jämför bolån och privatlån.
https://www.zensum.se/

Trustpilot (2024), Zensum.
https://se.trustpilot.com/

Google (2024), Zensum.
https://www.google.com/search?q=zensum

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.