Freedom Finance låneförmedlare

 | Lästid: 5 minuter

Freedom Finance

Freedom Finance är en av Sveriges största och äldsta låneförmedlare. De hjälper kunder att jämföra och förmedla privatlån från flera olika banker och långivare. Istället för att kunden ska vända sig till varje bank individuellt, skickar Freedom Finance ut en enda låneansökan till flera långivare. Kunden får därefter flera låneerbjudanden att jämföra och kan därmed enkelt välja det lån som passar bäst. Freedom Finance erbjuder en kostnadsfri tjänst för konsumenten och får provision av bankerna för förmedlade lån. Genom att använda en sådan tjänst kan kunden potentiellt spara tid och pengar, samtidigt som antalet kreditupplysningar minimeras.

Freedom Finance – Fakta

Freedom Finance grundades 1999 i Ängelholm under namnet Bolåneservice. Namnbytet till Freedom Finance gjordes 2003 och 2013 köps bolagat upp av H.I.G. Capital. 2015 byter ägargruppen namn till Zmarta Group som idag även äger Zmarta, Elskling och Insplanet (Freedom Finance 2023). Även om namnet Zmarta nu är mer känt i Sverige, fortsätter Freedom Finance att operera under sitt ursprungliga namn. De fortsätter att vara en aktör inom låneförmedlingssektorn och är kända för att erbjuda en effektiv tjänst som hjälper konsumenter att hitta rätt finansiella lösningar (Trustpilot 2023).

Freedom Finance primära fokus är att fungera som en brygga mellan konsumenter och långivare, vilket förenklar processen att hitta och ansöka om lån.

5000600000JaJaJa
5 000 – 600 000 kr
3,30 – 30,40%
1 – 20 år
0 kr
 • 20+ anslutna långivare
 • Endast 1 UC tas
Lånexempel: Låna 250 000 kr i 14 år och återbetala totalt 369 001 kr.
Effektiv ränta: 6,11% (Freedom Finance 2023-10-23).
Freedom Finance – Mer info!
Låna utan UC:
Nej
Betalningsanmärkning:
Accepteras
Direktutbetalning:
Nej
Uppläggningsavgift:
0 kr
Fakturaavgift:
0 kr
Ansök med BankID:
Ja

Vad är en låneförmedlare?

Innan vi går in på detaljerna kring Freedom Finance, låt oss först förstå vad en låneförmedlare är. En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan dig som lånar ut pengar och banken eller långivaren. De jämför olika låneerbjudanden åt dig för att hitta det bästa och mest förmånliga lånet för din situation.

Hur fungerar Freedom Finance

När du ansöker om ett lån via Freedom Finance, fyller du i dina uppgifter och lånebeloppet du önskar online eller ringer till dom på nummer 0431-474700. Därefter skickas din ansökan till de banker och långivare som Freedom Finance samarbetar med. Inom 24 timmar får du svar med de bästa erbjudandena baserat på din ekonomiska situation.

Fördelarna med Freedom Finance

 • Bred jämförelse: Genom att använda sig av Freedom Finance kan du få offerter från upp till 35 olika banker och långivare (Freedom Finance 2023). På så sätt kan du vara säker på att du får den bästa möjliga räntan och de bästa villkoren för ditt lån.
 • Tidsbesparande: Istället för att själv besöka flera olika banker eller långivares webbplatser, tar Freedom Finance hand om allt arbete åt dig.
 • Individuell bedömning: Freedom Finance tar hänsyn till din individuella situation och hjälper dig att hitta ett lån som är bäst just för dig.

Varför välja Freedom Finance över andra låneförmedlare?

Medan det finns flera låneförmedlare på marknaden, sticker Freedom Finance ut på flera sätt som gör dem till ett populärt val bland konsumenter.

Kundtjänst och support

En av de största styrkorna hos Freedom Finance är deras engagerade kundtjänst. Många användare vittnar om att de känner sig uppmärksammade och väl omhändertagna genom hela processen (Trustpilot 2023). Från att fylla i ansökan till att underteckna låneavtalet.

Digital kompetens

I en alltmer digital värld har Freedom Finance anpassat sig snabbt till att erbjuda en användarvänlig online-upplevelse. Deras plattform är intuitiv, vilket gör det enkelt även för de som kanske inte är så tekniskt kunniga.

Transparenta villkor

När det gäller lån vill de flesta av oss veta exakt vad vi går med på. Freedom Finance är kända för att vara tydliga med sina villkor, vilket ger kunderna en känsla av säkerhet (Trustpilot 2023). Här kan du läsa mer om vikten av transparent kreditinformation.

Omdömen och recensioner om Freedom Finance

Vid vår genomgång och sammanställning av omdömen och kundrecensioner på nätet, hittar vi flera uttalanden där användare uppskattar den smidighet och enkelhet som låneförmedlaren Freedom Finance erbjuder. Betyget 4,7 av 5 hos Trustpilot är mycket högt med tanke på att hela 8012 omdömen lämnats om låneförmedlaren fram till den 23:e oktober 2023 (Trustpilot 2023).

Hur står sig Freedom Finance mot konkurrenterna?

När du tittar på andra låneförmedlare kan det vara svårt att skilja dem åt. Men här är några saker du bör tänka på:

 • Utbud av långivare: Medan många låneförmedlare kanske har avtal med ett dussin banker, samarbetar Freedom Finance med ett brett utbud av både stora och mindre långivare, upp till 35 stycken i dagsläget.
 • Flexibilitet: Oavsett om du letar efter ett stort bostadslån eller ett mindre personligt lån, kan Freedom Finance ofta hitta en lösning som fungerar för dig.

Konkurrenter till Freedom Finance

Freedom Finance är en av de ledande låneförmedlarna i Sverige, men det finns flera andra aktörer på marknaden som erbjuder liknande tjänster. Här är några av de mest kända konkurrenterna till Freedom Finance:

 • Lendo:

  En av de största låneförmedlarna i Sverige. Lendo erbjuder jämförelser av privatlån, bolån och billån från flera olika banker och långivare. Lendo är en del av Schibsted-koncernen, som även äger varumärken som Blocket och Aftonbladet.
  Mer info om Lendo

 • Zmarta:

  Tidigare känd som Freedom Finance, men bytte namn efter att ha blivit uppköpt. Zmarta erbjuder jämförelser av lån, försäkringar och elavtal.
  Mer info om Zmarta

 • Advisa:

  En annan populär låneförmedlare i Sverige. Advisa hjälper sina kunder att jämföra och välja rätt lån baserat på deras individuella behov och förutsättningar.

 • Sambla:

  Erbjuder en jämförelsetjänst av lån från flera olika långivare. Sambla hjälper kunder att hitta rätt finansieringslösning för deras behov, oavsett om det gäller privatlån, billån eller bostadslån.

 • Enklare:

  Enklare fokuserar på att erbjuda en enkel och snabb jämförelsetjänst för dem som söker efter privatlån eller vill samla befintliga lån och krediter.
  Mer info om Enklare

Det är viktigt att nämna att medan alla dessa företag fungerar som låneförmedlare, kan de ha olika villkor, räntor och samarbetspartners. Som alltid rekommenderas det att noga undersöka och jämföra tjänsterna innan man fattar ett beslut om vilken låneförmedlare man ska använda.

Jämför Privatlån

Hitta rätt privatlån för dina behov. Jämför privatlån och få en lägre ränta.

Freedom Finance – Kontaktuppgifter


Freedom Finance
Polisgatan 4
262 21 Ängelholm
www.freedomfinance.se
Kundservice
Epost: info@freedomfinance.se
Telefon: 0431-47 47 00.

Relaterad information till Freedom Finance:
Lendo låneförmedlare
Zmarta låneförmedlare
Zensum låneförmedlare
Enklare låneförmedlare
Advisa låneförmedlare
Lendella låneförmedlare
Sambla låneförmedlare

Vanliga frågor om Freedom Finance

 • Hur snabbt får jag svar på min låneansökan?

  Oftast får du svar inom 24 timmar efter att du har skickat in din ansökan.

 • Vilka banker och långivare samarbetar Freedom Finance med?

  Freedom Finance samarbetar med flera både stora och mindre banker och långivare i Sverige. Listan kan variera, så det bästa är att kolla direkt på deras hemsida för aktuell information.

 • Kostar det något att använda Freedom Finance?

  Nej, det är helt kostnadsfritt för dig som konsument att använda Freedom Finance som låneförmedlare.

 • Kan jag lita på att få den bästa räntan via Freedom Finance?

  Ja, Freedom Finance strävar efter att alltid erbjuda sina kunder de bästa villkoren baserat på deras ekonomiska situation.

 • Vad händer om jag inte är nöjd med de erbjudanden jag får?

  Du är inte bunden att acceptera något av de erbjudanden du får. Du väljer själv vilket lån som passar dig bäst.


Källangivelser

Freedom Finance(2023), Jämför & ansök om lån.
https://www.freedomfinance.se/

Trustpilot (2023), Freedom Finance.
https://se.trustpilot.com/review/freedomfinance.se

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.