Nordea privatlån

 | Lästid: 6 minuter | Uppdaterad: 30 januari 2024.

Nordea Bank

Nordea erbjuder privatlån med lånebelopp på mellan 10 000 och 500 000 kronor. Lånen har en löptid på upp till 12 år. För att få ett privatlån hos Nordea behöver man vara minst 18 år och ha en bra kreditvärdighet. Du kan även beviljas lån med tidigare betalningsanmärkningar så länge du godkänns via den kreditupplysning som alltid tas när du ansöker om lånet. Den effektiva räntan på privatlån hos Nordea börjar på 6,70 procent (Nordea 2024). Läs vidare för att få mer ingående information om Nordea privatlån.

Behöver du låna pengar för att finansiera din drömsemester, hemrenovering eller oväntade utgifter? Ett privatlån kan vara lösningen på dina ekonomiska bekymmer. I Sverige är Nordea privatlån ett populärt val för dem som söker ett lån för att uppfylla sina ekonomiska behov. I den här artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om Nordea privatlån, vilka krav som ställs, hur man ansöker och vanliga frågor.

Nordea som tillhör storbankerna är en ledande nordisk bank som tillhandahåller finansiella tjänster till privatpersoner och företag. Nordea erbjuder ett utbud av tjänster, inklusive sparande, investeringar, lån och försäkringar. Nordea privatlån är ett personligt lån som kan användas för en rad olika ändamål, såsom att köpa en bil, renovera hemmet eller finansiera en semester.

Privatlån från Nordea

Nordea privatlån är ett personligt lån som erbjuds av Nordea Bank. Lånet kan användas för en rad olika ändamål och kräver ingen säkerhet. Lånebeloppen sträcker sig från 10 000 kr upp till 500 000 kr, med en återbetalningstid på upp till 12 år (Nordea 2024). Räntan på ett privatlån hos Nordea ligger på mellan 6,70% och 14,70%, räntan sätts individuellt och bestäms utifrån din kreditvärdighet och det belopp du vill låna (Nordea 2024).

Hur ansöker man om Nordea privatlån?

Att ansöka om ett privatlån hos Nordea är enkelt och kan göras antingen online eller genom att besöka ett av Nordeas bankkontor. Här är några steg som du behöver följa:

 • Besök Nordeas webbplats och välj Nordea privatlån som produkt.
 • Fyll i din personliga information, inklusive ditt personnummer och kontaktinformation.
 • Ange lånebeloppet och önskad återbetalningstid.
 • Skicka in din ansökan och vänta på svar från Nordea.

Fördelar med Nordea privatlån

Det finns många fördelar med att välja Nordea privatlån för dina finansiella behov, såsom:

 • Flexibilitet
  Nordea privatlån kommer med en flexibel återbetalningsplan på upp till 12 år. Vilket gör det möjligt för låntagaren att anpassa återbetalningstiden till sin rådande ekonomiska situation.
 • Konkurrenskraftiga räntor
  Nordea tillämpar individuell ränta på sina privatlån som bestäms utifrån din kreditvärdighet och lånebeloppet.
 • Enkel och smidig ansökan
  Enkel och smidig ansökningsprocess online som fått 4,8/5 i betyg i Nordeas egen undersökning (Nordea 2024). Du kan även ansöka om privatlån genom att besöka ett av Nordeas många kontor.
 • Utgiftsskydd
  Nordea erbjuder dig möjligheten att försäkra dina låneutgifter och täcka dina kostnader om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven.
 • Avgiftsfria extrabetalningar
  Med Nordea privatlån kan du göra extra inbetalningar utan att det tillkommer någon kostnad.
 • Tillåter medsökande
  Med ett privatlån från Nordea så kan du lägga till en medsökande i din låneansökan och på så vis förbättra dina lånevillkor och möjligheten att få lånet beviljat.

Nackdelar med Nordea privatlån

Utöver nämnda fördelar så finns det även några nackdelar att hålla koll på:

 • Tar ut en uppläggningsavgift
  Nordea tar ut en uppläggningsavgift som i dagsläget ligger på 525 kr för sina privatlån (Nordea 2024).
 • Kostnad för vardagspaketet tillkommer
  För att kunna administrera ditt privatlån via Nordea Bank så måste du ha deras tjänst vardagspaketet som i dagsläget har ett ordinarie pris om 39 kr/månad.

Nordeas konkurrenter inom privatlån

Nordea Bank är en av de största finansiella institutionerna i Norden och erbjuder ett brett utbud av banktjänster, inklusive personliga lån. Det finns dock andra banker och finansiella institutioner som också tillhandahåller personliga lån till konsumenter i Sverige. Några av de främsta konkurrenterna till Nordea på den privata lånemarknaden är:

 • Handelsbanken

  Handelsbanken är en av de största bankerna i Sverige och erbjuder en mängd olika finansiella tjänster, inklusive personliga lån. Banken erbjuder privatlån med konkurrenskraftiga räntor och en flexibel återbetalningstid på upp till 12 år. Handelsbanken erbjuder också möjligheten att förtidslösa lånet utan extra kostnad.

 • Swedbank

  Swedbank är en annan storbank i Sverige som erbjuder privatlån till konsumenter. Banken erbjuder lån med konkurrenskraftiga räntor och en återbetalningstid på upp till 10 år. Swedbank erbjuder också en enkel ansökningsprocess och möjligheten att betala tillbaka snabbare utan extra kostnad.

 • SEB

  SEB är även den en av Sveriges största banker som erbjuder personliga lån till konsumenter. Banken tillhandahåller lån med konkurrenskraftiga räntor och en återbetalningstid på upp till 12 år. SEB erbjuder också sina lånekunder att göra extra avbetalningar utan extra kostnad.

 • Ikano Bank

  Ikano Bank är en onlinebank som erbjuder privatlån till konsumenter i Sverige. Ikano Bankens lån har konkurrenskraftiga räntor och en återbetalningstid på upp till 12 år. Ikano Bank har också en enkel ansökningsprocess och möjligheten att göra extra avbetalningar på lånet utan extra kostnad.

Låneförmedlare som konkurrerar inom privatlån

Det finns en mängd olika låneförmedlare som konkurrerar med Nordea inom privatlånemarknaden. Några av de största är:

 • Zensum

  Hos Zensum kan du ansöka om privatlån på belopp mellan 20 000 och 600 000 kronor. Räntan ligger mellan 3,54 och 28,11 procent (Zensum 2024) och löptiderna är på mellan 1 och 15 år. Med en ansökan hos Zensum kan man få över 30 olika låneförslag.

 • Lendo

  Lendo har 40 anslutna långivare och du kan ansöka om lån mellan 5 000 och 600 000 kronor. Räntan som sätts individuellt ligger mellan 2,95 och 29,95 procent (Lendo 2024) och löptiderna på lånen är på mellan 1 och 15 år.

 • Zmarta

  Hos Zmarta kan du ansöka om lån hos upp till 35 långivare med en och samma ansökan. Lånesumman ligger precis som hos konkurrenterna på mellan 5 000 och 600 000 kronor och räntan ligger mellan 3,30 och 30,40 procent (Zmarta 2024). Hos Zmarta kan man välja löptider på mellan 1 och 20 år.

 • Bankvertise

  Bankvertise har 38 anslutna långivare som erbjuder lån mellan 5 000 och 600 000 kronor. Den effektiva räntan är på mellan 3,01 och 29,27 procent (Bankvertise 2024). Precis som hos Zmarta så kan man välja löptider på mellan 1-20 år.

En av de största fördelarna med att ansöka om privatlån med hjälp av en låneförmedlare är att det endast tas en kreditupplysning trots att ansökan når upp till 40 olika långivare .

Jämför Privatlån

Hitta rätt privatlån för dina behov. Jämför privatlån och få en lägre ränta.

Nordea – Kontaktuppgifter


Nordea
Nordea Bank AB Huvudkontor
Smålandsgatan 15-17
111 46 Stockholm
www.nordea.se
Kundservice
Epost: info@nordea.se
Telefon: 0771-22 44 88
Öppettider: Vardagar 08-20, helger 09-17.

Sammanfattning

Nordea privatlån är en flexibel och enkel lösning för att finansiera dina ekonomiska behov. Oavsett om du behöver pengar för att renovera ditt hem, köpa en bil eller finansiera en semester, kan ett privatlån från Nordea ge dig den finansiella hjälpen du behöver. Genom att ansöka online eller genom att besöka ett av Nordeas kontor kan du få svar på din ansökan inom några dagar och få pengarna snabbt på ditt konto. Glöm inte att jämföra Nordea’s låneförslag med långivare online. Detta är enkelt om man använder sig av en låneförmedlare. Med hjälp av en låneförmedlare så kan man få upp till 40 olika låneförslag på en ansökan.

Relaterad information till Nordea privatlån
Collector bank privatlån
Danske Bank privatlån
Handelsbanken privatlån
ICA banken privatlån
Ikano bank privatlån
Länsförsäkringar bank privatlån
Nordax privatlån
Privatlån från storbankerna
Santander privatlån
SBAB privatlån
SEB privatlån
Swedbank privatlån
Svea privatlån
re:member privatlån
Lån & Spar Bank privatlån
Nordnet privatlån
SevenDay låna och spara
Moneygo privatlån
Lea Bank privatlån
Avida privatlån
Wasa Kredit privatlån
Brocc privatlån
Resurs Bank privatlån

Vanliga frågor om Nordea privatlån

 • Kan jag ansöka om Nordea privatlån om jag har betalningsanmärkningar?

  Det är möjligt att ansöka om ett privatlån hos Nordea även om du har betalningsanmärkningar. Men det kan påverka räntan du erbjuds, och du kan behöva betala högre ränta på grund av din kreditvärdighet.

 • Vad är den genomsnittliga återbetalningstiden för Nordea privatlån?

  Den maximala återbetalningstiden för ett privatlån hos Nordea är upp till 12 år. Men du kan också välja en kortare återbetalningstid om du vill betala av ditt lån snabbare.

 • Kan jag ansöka om Nordea privatlån om jag är student?

  Ja, det är möjligt för studenter att ansöka om ett privatlån hos Nordea. Men det kan påverka beloppet du får låna samt räntan du erbjuds, eftersom din kreditvärdighet kan vara lägre på grund av din inkomst.

 • Hur snabbt kan jag få pengarna om jag ansöker om Nordea privatlån?

  Efter att din ansökan har godkänts och du har signerat ditt avtal kan du få pengarna direkt på ditt konto om du signerat lånet innan 18 på en vardag.

 • Kan jag ändra min återbetalningsplan efter att jag har tagit ut Nordea privatlån?

  Ja, det är möjligt att ändra din återbetalningsplan efter att du har tagit ut ett lån hos Nordea. Du kan till exempel välja att förlänga eller förkorta återbetalningstiden eller öka eller minska dina månatliga betalningar (Nordea 2024).

 • Kan jag lösa ett privatlån hos Nordea i förtid?

  Ja, det är möjligt att lösa privatlån i förtid utan extra kostnad. Du kan göra extra inbetalningar eller betala av hela lånet i förväg om du har möjlighet till det.


Källangivelser

Nordea (2024), Privatlån – ett banklån till det du behöver.
https://www.nordea.se/privat/produkter/lan/privatlan.html

Zensum (2024), Zensum låneförmedlare.
https://www.zensum.se/

Lendo (2024), Lendo låneförmedlare.
https://www.lendo.se/

Zmarta (2024), Zmarta låneförmedlare.
https://www.zmarta.se/

Bankvertise (2024), Bankvertise låneförmedlare.
https://www.bankvertise.se/

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.