Spendwise privatlån

 | Lästid: 6 minuter

Spendwise

Spendwise erbjuder privatlån på mellan 10 000 och 350 000 kr med en löptid på mellan 2 och 12 år. För att få ett lån hos Spendwise behöver man vara minst 20 år gammal, vara svensk medborgare och ha en årsinkomst på minst 270 000 kronor. Därutöver får du inte ha någon betalningsanmärkning. Den nominella räntan på privatlån hos Spendwise ligger på mellan 6,25 – 16,50%, vilket är högre än hos konkurrenterna Zensum, Lendo och Zmarta. Läs vidare nedan för att lära dig mer om Spendwise och deras privatlån.

Spendwise – Fakta

Spendwise ägs och drivs av SEB Kort Bank AB som är ett dotterbolag till SEB. SEB Kort Bank AB är en av Nordens ledande kortföretag.

Spendwise lånevillkor
Lånebelopp: 10 000 – 350 000 kr
Ränta: 6,25 – 16,50% (Spendwise 2024-01-29).
Typ av ränta: rörlig.
Amorteringsfritt: Nej.
Löptid: 2 – 12 år.
Utbetalningstid: 1 – 3 bankdagar.
Erbjuder låneskydd: Nej
Ansöka med medsökande: Ja.
Kreditupplysning: UC.
Betalningsanmärkningar: Nej
Uppläggningsavgift: 0 kr.
Aviavgift: 0 kr.
Förtidsinlösen: Ja (utan kostnad).
Dröjsmålsränta: Årsränta + 8%
Förseningsavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Inkassokravsavgift: 180 kr
Amorteringsplansavgift: 170 kr
Dröjsmålsränta vid inkasso: Årsränta + 3%

Lånexempel från Spendwise: Låna 122 000 kr i 8 år och återbetala totalt 161 667 kr. Effektiv ränta: 7,59% (Spendwise 2024-01-29).

Grundkrav för privatlån hos Spendwise

För att kunna ansöka om privatlån hos Spendwise ska man:

 • Vara minst 20 år gammal.
 • Tjäna minst 270 000 kronor/år.
 • Inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Ha ett svenskt personnummer.
 • Ha ett mobilt BankID.

Ska man låna större belopp så kan det även krävas en högre inkomst än 270 000 kr/år (Spendwise 2024).

Anpassade lån

Spendwise erbjuder anpassade lånemöjligheter som tillgodoser olika behov. Oavsett om du behöver medel för att täcka oväntade utgifter, göra ett större inköp eller konsolidera befintliga skulder, kan du hitta en låneprodukt som passar din situation. Spendwise erbjuder lån med flexibla återbetalningsplaner, vilket gör det möjligt för dig att välja ett upplägg som passar din ekonomi.

Med Spendwise får du dessutom en tydlig översikt över ditt lån med deras app, vilket hjälper dig att hålla koll på dina återbetalningar och hur mycket du har kvar att betala. Detta är en del av deras strävan att hålla processen transparent och lättöverskådlig för alla låntagare.

Jämför privatlån

5000600000JaJaJa
5 000 - 600 000 kr
3,30 - 30,40%
1 - 20 år
0 kr
 • 35 anslutna långivare
 • Ingen administrationsavgift
 • Snabb utbetalning
Lånexempel: Låna 180 000 kr i 10 år och återbetala totalt 239 262 kr. Effektiv ränta: 6,11%.
Zmarta - Mer info!
5000600000JaJaJa
5 000 - 600 000 kr
3,01 - 29,95%
1 - 15 år
0 kr
 • 40 anslutna långivare
 • Ingen administrationsavgift
 • Snabb utbetalning
Lånexempel: Låna 150 000 kr i 12 år och återbetala totalt 215 282 kr. Effektiv ränta: 6,59%.
Compari - Mer info!
5000600000JaJaJa
5 000 - 600 000 kr
3,06 - 29,99%
1 - 20 år
0 kr
 • 40 anslutna långivare
 • Ingen administrationsavgift
 • Snabb utbetalning
Lånexempel: Låna 600 000 kr i 12 år och återbetala totalt 932 872 kr. Effektiv ränta: 8,25%.
Lendella - Mer info!
Jämför fler privatlån här

Spendwise – Ränta, avgifter och support

När du överväger att ta ett privatlån, är det viktigt att förstå vilken ränta du kommer få samt de avgifter som kan tillkomma. Spendwise är öppna med sina priser, och därför kan du enkelt hitta information om räntor och avgifter på deras webbplats. De erbjuder konkurrenskraftiga räntor som baseras på din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Att ha en god förståelse för hur räntan fungerar hjälper dig att planera din återbetalning bättre och undvika eventuella överraskningar längs vägen.

Digitala verktyg

I dagens digitaliserade värld, har lån online blivit allt mer populära. Spendwise tar vara på den digitala teknologin för att erbjuda en smidig och effektiv låneprocess. Med en enkel online-ansökan, kan du ansöka om ett lån från bekvämligheten av ditt hem. Dessutom erbjuder Spendwise digitala verktyg som exempelvis deras app, som hjälper dig att hålla koll på ditt lån och planera din återbetalning. Genom att logga in på din personliga klientportal kan du se ditt återstående lånebelopp, kommande betalningar och mycket mer. Denna typ av transparens och kontroll gör det enklare att hantera ditt lån på ett ansvarsfullt sätt.

Kundsupport

Det är inte ovanligt att frågor och funderingar dyker upp när man funderar på att ta ett privatlån. Spendwise erbjuder en tillgänglig kundtjänst som står redo att hjälpa dig med alla dina frågor. De har en kunskapsbank på sin webbplats där du kan hitta svar på vanliga frågor, och om du behöver personlig hjälp, kan du enkelt nå dem via telefon. Att ha tillgänglig och kunnig support är viktigt för en god kundupplevelse.

Fördelar med Spendwise

 • Ingen uppläggningsavgift
  Spendwise tar inte ut någon uppläggningsavgift eller aviavgift på sina lån (Spendwise 2024).
 • Låg ränta
  I jämförelse med andra aktörer erbjuder Spendwise konkurrenskraftiga räntor som ligger på en låg nivå.
 • Smidig app
  Med hjälp av Spendwise app kan du enkelt hålla koll på ditt lån och få en bra överblick över din aktuella skuld.
 • Går att förlänga löptiden
  Spendwise erbjuder möjligheten att förlänga lånets löptid om du behöver sänka din månadskostnad. Du bör dock vara medveten om att detta också ökar den totala kostnaden för lånet.

Nackdelar med Spendwise

 • Tillåter ej betalningsanmärkning
  Spendwise tillåter inte att du har någon betalningsanmärkning om du ska låna pengar via dom.
 • Tillåter inte medsökande
  För dig med sämre kreditvärdighet är detta en nackdel, då du måste få en godkänd kreditupplysning på egen hand för att kunna beviljas ett lån.

Att tänka på innan du ansöker

Innan du hoppar på processen med att ansöka om ett privatlån från Spendwise, är det klokt att ta några steg tillbaka och överväga din nuvarande ekonomiska situation. Det är viktigt att vara säker på att du kan hantera återbetalningarna för ett eventuellt lån. Här är några punkter att överväga:

 • Din ekonomiska situation
  Gör en grundlig genomgång av din nuvarande budget. Se till att du har en klar förståelse för dina inkomster och utgifter, och hur ett låneavtal skulle passa in i din ekonomiska vardag.
 • Kreditvärdering
  En god kreditvärdighet kan öka din chans att få ett godkänt lån med fördelaktiga villkor. Det kan vara värt att kolla upp din kreditvärdighet innan du ansöker.
 • Lånets syfte
  Var tydlig med varför du vill ta ett privatlån och hur det kommer att förbättra din ekonomiska situation på lång sikt.

Konkurrenter som Zensum, Lendo och Zmarta

När det kommer till att välja den bästa långivaren för privatlån, är det värt att jämföra olika aktörer på marknaden. Spendwise, Zensum, Lendo och Zmarta är några av de populäraste långivarna i Sverige. Var och en av dessa har sina unika egenskaper som kan passa olika individuella behov. I den här delen jämför vi dessa långivare baserat på olika aspekter som ränta och ansökningsprocess.

Ränta och avgifter

Räntan och avgifterna som associeras med ditt privatlån är kritiska faktorer som påverkar den totala kostnaden för lånet.

 • Spendwise
  Utgångsränta på 6,25%. Spendwise strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga räntor och transparenta avgifter, vilket gör det lätt att förstå den totala kostnaden för ditt lån. Dock är utgångsräntan högre än konkurrenternas.
 • Zensum
  Utgångsränta på 3,45% (Zensum 2024-01-29). Zensum erbjuder också konkurrenskraftiga räntor och arbetar med flera banker för att ge dig det bästa möjliga erbjudandet.
 • Lendo
  Utgångsränta på 4,70% (Lendo 2024-01-29). Genom Lendo kan du jämföra erbjudanden från upp till 40 olika banker och finansiella institutioner för att hitta den lägsta räntan.
 • Zmarta
  Utgångsränta på 4,95% (Zmarta 2024-01-29). Liksom Lendo erbjuder Zmarta en jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta det mest fördelaktiga lånet baserat på dina personliga och ekonomiska förhållanden.

Ansökningsprocess

En smidig och snabb ansökningsprocess kan göra en stor skillnad, särskilt när du behöver tillgång till likvida medel snabbt.

 • Spendwise
  Online-ansökningsprocessen är enkel och snabb, och du kan få ditt lån godkänt inom några minuter.
 • Zensum, Lendo och Zmarta
  Alla tre erbjuder online-ansökningar och jämförelseverktyg som hjälper dig att hitta det bästa lånet. Det kan dock ta lite längre tid att få ett lån godkänt eftersom de fungerar som mellanhänder mellan dig och bankerna.

Alternativ till privatlån

Det finns andra alternativ till privatlån som kan vara värda att överväga. Till exempel, om du äger ditt hem, kan en utökning av ditt bolån vara ett alternativ. Dessutom kan du överväga sparande eller andra former av finansiering som kan vara mer fördelaktiga beroende på din situation.

Spendwise – Kontaktuppgifter


SEB Kort Bank AB
Stjärntorget 4
169 79 Solna
spendwise.se
Kundservice
Epost: kundrelationerkort@seb.se.
Telefon: 08-14 68 95.
Öppettider: Mån-Fre: 08:30 – 17:00.

Sammanfattning

Valet av långivare kan påverka din ekonomiska vardag i stor utsträckning. Det är viktigt att överväga räntor, avgifter, kundtjänst och den övergripande låneprocessen när du jämför Spendwise med konkurrenter som Zensum, Lendo och Zmarta. Genom att ta dig tid att jämföra och undersöka varje långivare, kan du hitta den som bäst passar dina behov och din ekonomiska situation.

Relaterad information till Spendwise
Swedbank privatlån
Collector bank privatlån
Danske Bank privatlån
Handelsbanken privatlån
ICA banken privatlån
Ikano bank privatlån
Länsförsäkringar bank privatlån
Nordax privatlån
Privatlån från storbankerna
Santander privatlån
SBAB privatlån
SEB privatlån
Nordea privatlån
Nordnet privatlån
SevenDay låna och spara
Lån & Spar Bank privatlån
re:member privatlån

Frågor och svar om Spendwise

 • Vad krävs för att ansöka om ett privatlån från Spendwise?

  För att ansöka om ett privatlån från Spendwise behöver du vara minst 20 år gammal, ha mobilt BankID, ha en fast inkomst på minst 270 000 kr/år och inte ha någon betalningsanmärkning.

 • Hur snabbt kan jag få mitt lån godkänt?

  Med Spendwise’s online-ansökningsprocess kan du få ditt lån godkänt inom några minuter och pengarna på ditt konto inom en bankdag.

 • Är det möjligt att betala tillbaka lånet i förtid?

  Ja, Spendwise tillåter förtida återbetalning av lånet utan extra kostnader.

 • Vilka är de maximala och minimala lånebeloppen?

  Spendwise erbjuder lån från 10 000 till 350 000 kronor med en löptid på mellan 2-12 år.

 • Hur påverkar min kreditvärdighet min ränta?

  Din kreditvärdighet kan påverka räntan du erbjuds. En bättre kreditvärdighet kan leda till en lägre ränta och tvärtom.


Källangivelser

Lendo (2024), Jämför lån upp till 600 000 kr – kostnadsfritt.
https://www.lendo.se/

Spendwise (2024), Privatlån.
https://spendwise.se/

Zensum (2024), Jämför Privatlån.
https://www.zensum.se/privatlan

Zmarta (2024), Din kompass i lånedjungeln.
https://www.zmarta.se/

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.