American Express

 | Lästid: 3 minuter | Uppdaterad: 31 januari 2024.

American Express

Inom finansiella tjänster har American Express etablerat sig som ett pålitligt namn synonymt med tillförlitlighet och excellens. Med en rik historia som sträcker sig över ett sekel har American Express blivit ett välkänt namn över hela världen. Från kreditkort till resecheckar erbjuder företaget ett brett utbud av produkter och tjänster som är skräddarsydda för att möta de olika behoven hos sina kunder. I den här artikeln kommer vi att utforska världen av American Express, dess ursprung, erbjudanden och anledningarna till varför det har blivit ett föredraget val för många.

American Express: Från grundandet till global framgång

American Express grundades år 1850 i New York som ett expressfraktföretag. Under de tidiga åren specialiserade sig företaget på att transportera värdefulla varor, dokument och pengar över långa avstånd. Med tiden utvecklades American Express till att erbjuda finansiella tjänster och blev ett företag att räkna med inom bank- och betalningsbranschen.

American Express har idag etablerat en imponerande global närvaro och erbjuder sina tjänster i över 130 länder. Företaget har vuxit till att bli en av de ledande aktörerna inom kreditkortsbranschen och är känt för sina förmåner och lojalitetsprogram. Genom att erbjuda det bästa kreditkortet som passar olika livsstilar och behov har American Express lockat till sig en lojal kundkrets över hela världen. American Express erbjuder även ett av världens mest exklusiva kreditkort genom sitt American Express Centurion eller AMEX black som det även kallas.

American Express kreditkort: Förmåner och privilegier

Ett av de mest framstående erbjudandena från American Express genom årens lopp är deras kreditkort. American Express-kreditkorten erbjuder en rad förmåner och privilegier som lockar många kunder att välja dem som sitt primära betalningsmedel. Här är några av de framstående förmånerna:

 • Belöningsprogram: American Express-kreditkort erbjuder generösa belöningar i form av poäng eller cashback för varje köp som görs. Dessa poäng kan sedan användas i deras shop för att lösa in olika erbjudanden eller resor.
 • Reseförmåner: American Express-kreditkort ger ofta tillgång till exklusiva förmåner inom resesektorn, inklusive fast track och förtur på flygplatser, tillgång till lounger och rabatter på hotellbokningar samt extra trygghet med deras reseförsäkring, som vi går igenom mer ingående längre ner i artikeln.
 • Kundservice: American Express är känt för sin utmärkta kundservice. Kortinnehavare har tillgång till dygnet runt-kundsupport och kan få hjälp med allt från fakturaförfrågningar, restaurangbokningar till förlorade eller stulna kort.

Jämför Kreditkort

Hitta rätt kreditkort för dina behov. Jämför kreditkort idag från välkända utgivare.

American Express och resebranschen

American Express har etablerat sig som en viktig aktör inom resebranschen. Med sitt omfattande nätverk och partnerskap med olika flygbolag och hotell erbjuder American Express resekort och tjänster som är utformade för att underlätta resandet och ge extra förmåner till sina kunder. Här är några av de sätt American Express är involverade i resebranschen:

 • The American Express Global Lounge Collection: American Express erbjuder tillgång till exklusiva lounger över hela världen för sina Platinum-kortinnehavare. Dessa lounger erbjuder bekvämligheter som avkopplande sittplatser, gratis mat och dryck samt arbetsområden för affärsresenärer.
 • Reseförsäkringar: American Express-kreditkort erbjuder ofta omfattande reseförsäkringar för sina kunder. Dessa försäkringar kan täcka allt från försenade flyg till förlorat bagage och medicinska nödsituationer.

Summering

American Express har etablerat sig som en ledande aktör inom finansiella tjänster och är känt för sin tillförlitlighet och excellens. Med sitt breda utbud av produkter och tjänster, inklusive kreditkort och förmåner inom resesektorn, har American Express attraherat en lojal kundkrets över hela världen. Oavsett om det handlar om belöningar, kundservice eller förmåner, fortsätter American Express att leverera på sitt rykte som en pålitlig och innovativ aktör inom branschen.

Relaterad information till denna artikel:
Coop Mastercard
MoreGolf Mastercard
SAS Amex eller SAS Mastercard kreditkort
Vad är skillnaden mellan Visa Mastercard och American Express
Vad är skillnaden mellan betalkort och kreditkort

Vanliga frågor om American Express

 • Vilka fördelar erbjuder American Express-kreditkort?

  American Express-kreditkort erbjuder en rad fördelar som belöningar, förmåner inom resesektorn och utmärkt kundservice.

 • Finns det några årliga avgifter för American Express-kreditkort?

  Vissa American Express-kreditkort har årliga avgifter, men det finns också ett antal kort som är fria från årsavgift.

 • Hur kan jag ansöka om ett American Express-kreditkort?

  Du kan ansöka om ett American Express-kreditkort online genom att besöka deras officiella webbplats och fylla i en ansökan.

 • Accepteras American Express överallt?

  American Express accepteras av många butiker, restauranger och hotell över hela världen, men det finns även näringsidkare som inte accepterar AMEX.

 • Vad gör jag om mitt American Express-kort blir stulet?

  Om ditt American Express-kort blir stulet bör du omedelbart kontakta American Express-kundsupport för att rapportera det och få hjälp med att blockera kortet och eventuella obehöriga transaktioner.

 • Vad är American Express’ Kundcentrum?

  American Express’ Kundcentrum är en online-plattform där kunder kan hantera sina kreditkortskonton, granska transaktioner, betala fakturor och få tillgång till kundsupport.


Källangivelser

American Express (2024), American Express.
https://www.americanexpress.com/en-us/company/who-we-are/

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.