Merax

Merax

Merax erbjuder snabblån på belopp mellan 3 000 och 30 000 kronor. Lånen har en löptid på mellan 1 och 180 månader. För att få ett snabblån hos Merax behöver man vara minst 18 år, vara folkbokförd i Sverige med ett svenskt personnummer och inte ha några skulder hos Kronofogden. Utöver detta måste du även ha ett bankkonto i ditt eget namn samt en årsinkomst om minst 120 000 kronor. Den effektiva räntan på snabblån hos Merax börjar på 58,14 procent. Läs vidare för att lära dig mer om Merax lån.

Nödsituationer och oväntade utgifter är en del av livet och de kan överraska oss när som helst. Oavsett om det handlar om en medicinsk nödsituation, ett bilhaveri eller ett renoveringsbehov, kräver dessa situationer snabba pengar för att täcka kostnaderna. Men inte alla har tillräckligt med besparingar för att hantera sådana situationer. I sådana fall kan ett snabbt lån tillhandahålla nödvändiga medel för att täcka dessa utgifter. Merax Snabblån är en sådan lösning som erbjuder snabb och enkel tillgång till pengar.

Merax snabblån

Merax Snabblån är en lånetjänst som tillhandahåller snabblån till personer med brådskande behov av kapital. Det är enkelt och snabbt att ansöka om ett lån, och du kan få pengarna direkt. Detta gör det till en smidig lösning för de som behöver snabba pengar för att täcka en oväntad utgift.

Merax erbjuder även lån utan UC (Upplysningscentralen) då dom använder sig utav Bisnode för sina kreditupplysningar. Löptiden på lån är mellan 1 och 180 månader och den effektiva räntan börjar från 58,14% (Merax 2023).

JaAccepterasNejNej
3 000 – 30 000 kr
1 – 180 mån
Från 58,14%
18 år
 • Fast ränta
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Utbetalning direkt
Lånexempel: Låna 10 000 kr i 12 månader och återbetala totalt 13 344 kr. Effektiv ränta 74,3%.
Merax snabblån – Mer info!
Lån utan UC:
Ja, Bisnode
Betalningsanmärkning:
Ja
Utbetalning:
Direkt
Låneperiod:
1 – 180 månader
Uppläggningsavgift:
475 kr
Fakturaavgift:
25 kr
Ansök med BankID:
Ja
Inkomstkrav:
120 000 kr/år
Låneskydd:
Nej

Merax omdöme

Vi jämför långivarna mot varandra och lägger inga personliga värderingar i omdömet. Läs mer om hur vi kommer fram till respektive långivares omdöme här.

Omdömen

Ränta:
4/10
Adm. avgifter:
3/10
Utbetalningstid:
10/10
Kundomdöme:
9/10

Summerat omdöme

26/40
Merax med omdömet 26 placerar sig i övre mellanskiktet av långivarna.
Se alla långivares omdömen här

Lågt Medel Högt
0 – 15 16 – 30 31 -40
 • Ränta

  Merax har en något högre ränta om man jämför med de andra långivarna i denna kategori. Omdöme 4.

 • Administrationsavgifter

  Merax har en hög kostnad för lån. En hög uppläggningsavgift samt en fakturaavgift. Omdöme 3.

 • Utbetalningstid

  Merax erbjuder utbetalning samma dag till ditt konto. Omdöme: 10.

 • Kundnöjdhet

  Merax har en Trustscore på 4,6 av 5. omdömet ligger i toppskiktet jämfört med konkurrenterna. Omdöme 10.

Fördelar med Merax Snabblån

Här är några av fördelarna med att ansöka om Merax Snabblån:

 • Snabb ansökningsprocess: Det tar bara några minuter att ansöka om ett lån från Merax Snabblån. Du behöver bara fylla i ansökningsformuläret online och skicka in det för granskning.
 • Snabb utbetalning: Om din ansökan godkänns, kan du få dina pengar inom några dagar. Detta gör det till en utmärkt lösning för de som behöver pengar snabbt.
 • Flexibla villkor: Merax Snabblån erbjuder flexibla villkor för låntagare. Du kan välja det lånebeloppet samt återbetalningstid som passar dig bäst.
 • Enkel återbetalning: Du kan enkelt betala tillbaka ditt lån genom att göra en överföring online eller genom att sätta in pengar på ett bankkonto.

Nackdelar med Merax Snabblån

Här är några av de nackdelar som finns med Merax Snabblån:

 • Hög lånekostnad: Merax har ett flertal avgifter kopplade till sina lån som sammantaget resulterar i en hög lånekostnad. Utöver en uppläggningsavgift och administrationsavgift så tillkommer även uttagsavgifter samt årsavgift.
 • Hög ränta: I jämförelse med övriga låneaktörer inom segmentet så har Merax en ganska hög ränta på sina lån.

Jämför Snabblån & SMS lån

Jämför snabblån och räntor. Hitta lånet med bäst villkor.

Merax – Kontaktuppgifter


Merax
Brixo AB
Varuvägen 9
114 11 Stockholm
www.merax.se
Kundservice
Epost: info@merax.se
Telefon: 08 – 500 850 47
Öppettider: Måndag till Fredag 09:00-17.00

Sammanfattning

Merax Snabblån är en utmärkt lösning för de som behöver snabba pengar för att täcka oväntade kostnader. Det är enkelt att ansöka om ett lån, och du kan få pengarna inom några dagar. Merax Snabblån erbjuder också flexibla villkor och har en bra Trustscore, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för många låntagare.

Men som med alla lån är det viktigt att du noga överväger din förmåga att betala tillbaka lånet innan du ansöker. Se till att du förstår villkoren och räntesatserna, och att du har en plan för att betala tillbaka lånet i tid.

Med Merax Snabblån kan du snabbt och enkelt få tillgång till pengar när du behöver dem som mest. Men var noga med att använda ditt lånade kapital ansvarsfullt och betala tillbaka lånet i tid för att undvika eventuella problem med skulder och kreditvärdighet.

Vanliga frågor om Merax Snabblån

Här är några vanliga frågor som folk har om Merax Snabblån:

 • Vad är den högsta lånebeloppet jag kan ansöka om?

  Du kan ansöka om lån upp till 30 000 kronor från Merax Snabblån.

 • Vad är den maximala återbetalningstiden för ett lån?

  Du kan välja att återbetala ditt lån inom 1 till 180 månader.

 • Vilka krav måste jag uppfylla för att ansöka om ett lån från Merax Snabblån?

  Du måste vara över 18 år och ha en fast inkomst om minst 120 000 kronor per år utan skulder hos Kronofogden. Utöver detta måste du ha ett svenskt bankkonto och vara folkbokförd i Sverige för att kunna ansöka om ett lån från Merax Snabblån.

 • Vilken räntesats tar Merax för ett snabblån?

  Räntesatsen varierar beroende på ditt lån och din kreditvärdighet. Merax Snabblån erbjuder dock liknande räntesatser som är jämförbara med konkurrenterna.

 • Kan jag ansöka om ett lån om jag har betalningsanmärkningar?

  Ja, du kan ansöka om ett lån från Merax Snabblån även om du har betalningsanmärkningar. Men din ansökan kan avslås om din kreditvärdighet bedöms som för låg.


Källangivelser

Merax (2023), Merax snabblån.
https://www.merax.se

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.