Ferratum

Ferratum snabblån / smslån

Ferratum erbjuder snabblån och smslån med direktutbetalning på mellan 1 000 och 50 000 kronor. Lånen har en löptid på mellan 4 och 46 månader. För att få ett snabblån hos Ferratum behöver man vara minst 21 år, vara svensk medborgare och ha en inkomst på minst 2 000 kr/månaden. Den effektiva räntan på snabblån hos Ferratum börjar på 48,93 procent. Läs vidare för att lära dig mer om Ferratum’s lån.

Ferratum som är en del av Multitude Bank är en välkänd långivare som erbjuder snabba och enkla lån utan säkerhet till personer som behöver pengar snabbt. Ferratum har funnits på marknaden sedan 2005 och har byggt upp ett rykte för att vara en pålitlig och professionell långivare. Ferratum finns idag representerade i 22 länder. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om Ferratum och hur du enkelt kan ansöka om ett snabbblån eller smslån hos Ferratum.

Ferratum snabblån & smslån

Ferratum erbjuder snabblån (lån utan säkerhet) med en snabb och enkel ansökningsprocess. Ett snabblån från Ferratum kan användas för att täcka oväntade utgifter, som till exempel reparation av bil eller hem, eller för att betala av höga kreditkortsskulder. Ferratum har en hög godkännandegrad och du kan få pengarna på ditt konto direkt. Ferratum erbjuder dessutom helgutbetalning (lördagar och söndagar) till Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

Ferratum erbjuder även lån utan UC då dom använder sig utav Creditsafe för sina kreditupplysningar. Löptiden på lån är på mellan 4 och 46 månader och den effektiva räntan börjar från 48,93% (13 mars, 2023)

JaAccepterasdirectJa
1 000 – 50 000 kr
4 – 46 mån
Från 51,84%
21 år
 • Lån utan UC
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Snabbt svar
 • Utbetalning direkt
 • Helgutbetalning till Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank på Lördagar och Söndagar.
Lånexempel: Låna 10 000 kr i 12 månader och återbetala totalt 12 194 kr. Effektiv ränta: 51,84%.
Ferratum snabblån – Mer info!
Lån utan UC:
Ja, kreditupplysning tas via Creditsafe
Betalningsanmärkning:
Ja (max 6)
Utbetalning:
Direkt via Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank
Låneperiod:
4 – 46 månader
Uppläggningsavgift:
0 kr
Fakturaavgift:
0 kr
Ansök med BankID:
Ja
Inkomstkrav:
2 000 kr/månaden
Låneskydd:
Nej

Ferratum omdöme

Vi jämför långivarna mot varandra och lägger inga personliga värderingar i omdömet. Läs mer om hur vi kommer fram till respektive långivares omdöme här.

Omdömen

Ränta:
5/10
Adm. avgifter:
10/10
Utbetalningstid:
10/10
Kundomdöme:
4/10

Summerat omdöme

29/40
Ferratum med omdömet 29 placerar sig i det övre mellanskiktet av långivarna.
Se alla långivares omdömen här

Lågt Medel Högt
0 – 15 16 – 30 31 -40
 • Ränta

  Ferratum har den tionde lägsta räntan av långivarna i denna kategorin och ligger därmed i mittenskiktet. Omdöme 5.

 • Administrationsavgifter

  Ferratum har ingen uppläggningskostnad för lånet och inte heller någon fakturaavgift. Omdöme 10.

 • Utbetalningstid

  Ferratum erbjuder direktutbetalning och detta även på helger till de som har konto i någon av storbankerna. Omdöme: 10.

 • Kundnöjdhet

  Ferratum har en trustscore på 2,7 av 5. omdömet ligger under mellanskiktet jämfört med konkurrenterna. Omdöme 4.

Ferratum ansökningsprocess

Ferratum har gjort det enkelt att låna pengar med en enkel ansökningsprocess som kan göras online. Du fyller i en ansökan på deras webbplats och anger dina personuppgifter och den summa du vill låna. Ferratum kommer att göra en kreditkontroll för att bedöma din kreditvärdighet och för att verifiera att du har tillräcklig ekonomisk stabilitet för att betala tillbaka lånet. Din ansökan behandlas sedan så snabbt som möjligt. Om din ansökan godkänns får du pengarna på ditt konto direkt.

Vad är kraven för att ansöka om snabblån via Ferratum?

För att ansöka om ett snabblån hos Ferratum måste du uppfylla följande krav:

 • Du måste vara minst 21 år gammal.
 • Du måste ha en inkomst på minst 2 000 kronor i månaden.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får max ha sex betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha skulder hos Kronofogden.

Det är också viktigt att notera att du inte behöver ha någon säkerhet för att ansöka om ett snabblån. Ferratum erbjuder lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver sätta upp något som pant för lånet.

Jämför Snabblån & SMS lån

Jämför snabblån och räntor. Hitta lånet med bäst villkor.

Ferratum – Kontaktuppgifter


Ferratum Bank p.l.c.
ST Business Centre 120
Gzira GZR 1027 Malta
www.ferratum.se
Kundservice
Epost: kundtjanst@ferratumbank.se
Telefon: 020-12 30 30
Öppettider: Måndag till Fredag 09-17 och Lördagar 10-17.

Summering

Ferratum är en professionell långivare som erbjuder snabba och enkla lån utan säkerhet till personer som behöver låna pengar snabbt. Genom att använda Ferratum kan man hantera oväntade utgifter på ett enkelt och bekvämt sätt utan att behöva lägga upp något som pant.

En annan fördel med Ferratum är att de erbjuder en flexibel återbetalningsplan. Du kan välja att betala tillbaka lånet inom 30 dagar eller förlänga det upp till 90 dagar, beroende på dina behov. Detta ger dig en större flexibilitet när det gäller att betala tillbaka lånet och kan hjälpa dig att undvika onödiga förseningsavgifter.

Ferratum har också en användarvänlig webbplats där man enkelt kan ansöka om lån och hantera sina betalningar. Du kan logga in på ditt konto för att se dina lån och betalningar, vilket gör det enkelt att hålla koll på din rådande ekonomiska situation.

Ferratum – Vanliga frågor

 • Vilka typer av lån erbjuder Ferratum?

  Ferratum erbjuder snabblån utan säkerhet med en löptid på mellan 4 och 46 månader och en effektiv ränta som börjar från 48,93%.

 • Vilka är kraven för att ansöka om snabblån hos Ferratum?

  För att ansöka om ett snabblån hos Ferratum måste du vara minst 21 år gammal, ha en inkomst på minst 2 000 kronor i månaden, vara folkbokförd i Sverige, ha max sex betalningsanmärkningar och inte ha skulder hos Kronofogden.

 • Hur ansöker man om ett snabblån hos Ferratum?

  Du kan ansöka om ett snabblån hos Ferratum genom att fylla i en ansökan på deras webbplats och ange dina personuppgifter och den summa du vill låna. Ferratum kommer att göra en kreditkontroll för att bedöma din kreditvärdighet och verifiera att du har tillräcklig ekonomisk stabilitet för att betala tillbaka lånet. Din ansökan behandlas sedan så snabbt som möjligt och om din ansökan godkänns får du pengarna på ditt konto direkt.

 • Hur kontaktar jag Ferratum?

  Du kan kontakta Ferratum genom att besöka deras webbplats www.ferratum.se, skicka ett e-postmeddelande till kundtjanst@ferratumbank.se eller ringa deras kundtjänst på 020-12 30 30. Kundtjänsten är öppen från måndag till fredag kl. 09-17 och på lördagar kl. 10-17.


Källangivelser

Ferratum (2023), Ferratum snabblån
https://www.ferratum.se

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.