Sex fördelar med att betala resan med kreditkort

 | Lästid: 4 minuter | Uppdaterad: 6 februari 2024.

Sex fördelar med att betala resan med kreditkort

Planerar du din drömsemester? Letar du efter ett bekvämt sätt att betala för dina resekostnader? Varför inte använda ditt kreditkort för att betala för din resa! I den här artikeln kommer vi att gå igenom sex anledningar att betala resan med kreditkort. Från ekonomiskt skydd till belöningar och bekvämlighet, upptäck fördelarna med att använda ditt kreditkort när du reser.

Fördelar med att betala resan med kreditkort

Att betala resan med kreditkort kan vara fördelaktigt av flera anledningar. Här nedan går vi igenom de sex främsta skälen:

 • Trygghet och säkerhet

  När du betalar för din resa med kreditkort erbjuder de flesta kreditkort-utfärdare skydd mot bedrägerier och felaktiga transaktioner. Om det skulle uppstå något problem kan du enkelt kontakta kreditkortsföretaget och begära en återbetalning. Detta ger dig en extra trygghet när du reser och minskar risken för att bli lurad.

 • Reseförsäkring

  Många kreditkort erbjuder automatiskt en reseförsäkring när du betalar större delen av din resa med kortet (Remember 2024). Detta innebär att du får skydd mot oväntade händelser som sjukdom, förlorat bagage eller inställda flyg. Innan du använder ditt kreditkort för att betala för resan, se till att du förstår vilken typ av reseförsäkring som ingår och vilka villkor som gäller.

 • Bonuspoäng och förmåner

  Många kreditkort erbjuder belöningsprogram där du kan tjäna poäng för varje krona du spenderar. Dessa poäng kan sedan användas för att få rabatter på hotell, flygresor, hyrbilar och andra reseutgifter. Dessutom kan vissa kreditkort ge dig tillgång till exklusiva förmåner som loungeåtkomst på flygplatser eller förtur vid incheckning. Genom att använda ditt kreditkort för att betala för din resa kan du dra nytta av dessa bonusprogram och förmåner.

 • Valutaväxlingsfördelar

  När du reser utomlands kan användningen av kreditkort vara fördelaktig när det gäller valutaväxling. Istället för att bära med dig stora mängder kontanter kan du använda ditt kreditkort för att göra inköp och betala för tjänster. Kreditkortsföretaget kommer att ta hand om valutaväxlingen åt dig till en förmånlig kurs. Detta kan spara dig pengar och minimera risken för att förlora kontanter. Tänk dock på att betala i lokal valuta när du får den frågan i kortterminalen då det fortfarande är billigare än att låta butiken växla åt dig till SEK (Konsumenternas 2021-09-03).

 • Flexibilitet och räntefrihet

  Att betala för din resa med kreditkort ger dig flexibilitet när det gäller att hantera din ekonomi. Du kan välja att betala hela beloppet direkt eller dela upp betalningen i mindre delar över tid. Om ditt kreditkort erbjuder en räntefri betalningsperiod kan du även undvika att betala några extra kostnader om du betalar tillbaka hela beloppet inom den angivna tidsramen.

 • Bevakning av köp

  När du betalar för din resa med kreditkort erbjuder de flesta kreditkortsföretag skydd för dina köp. Om du skulle köpa något och det visar sig att varan är defekt eller om företaget inte levererar varan eller tjänsten som utlovats, kan du kontakta kreditkortsföretaget och begära en återbetalning. Detta ger dig extra trygghet när du gör inköp under din resa.

Jämför Kreditkort

Hitta rätt kreditkort för dina behov. Jämför kreditkort idag från välkända utgivare.

Summering

Att betala för din resa med ditt kreditkort kan erbjuda dig trygghet, förmåner, och flexibilitet. Med skydd mot bedrägerier, reseförsäkring, och möjligheten att tjäna bonuspoäng, kan du njuta av en smidig och förmånlig resa. Innan du använder ditt kreditkort, se till att läsa villkoren noggrant och välj ett kort som passar för dina rådande behov och resepreferenser. Så varför inte ta vara på fördelarna med att använda ditt kreditkort för att betala för din nästa resa och njuta av förmånerna det ger. Det är dock viktigt att komma ihåg att använda kreditkortet ansvarsfullt och betala tillbaka din utnyttjade kredit i tid för att undvika höga räntekostnader och skuldsättning.

Relaterad information till denna artikel:
Coop Mastercard
American Express
MoreGolf Mastercard
SAS Amex eller SAS Mastercard kreditkort
Vad är skillnaden mellan Visa Mastercard och American Express
Vad är skillnaden mellan betalkort och kreditkort
Vad ska jag tänka på när jag väljer kreditkort
Kreditkort med bonus – Hur fungerar det?Vilket är världens mest exklusiva kreditkort
Bankkort för barn
Betala fakturor med kreditkort

Vanliga frågor om kreditkort och resor

 • Kan jag använda vilket kreditkort som helst för att betala för min resa?

  Ja, i de flesta fall kan du använda vilket kreditkort som helst för att betala för din resa. Se till att kontrollera om det finns några begränsningar eller specifika förmåner som gäller för ditt kreditkort innan du använder det.

 • Finns det några nackdelar med att betala för resan med kreditkort?

  Det finns vissa saker att vara medveten om när du betalar för din resa med kreditkort. Vissa kreditkort kan ha årliga avgifter eller utländska transaktionsavgifter. Dessutom kan du hamna i skuld om du inte kan betala tillbaka beloppet i tid.

 • Vilka andra förmåner kan jag få med mitt kreditkort när jag reser?

  Utöver belöningsprogram och reseförsäkring kan vissa kreditkort erbjuda förmåner som gratis hotelluppgraderingar, bonuspoäng för drivmedel och mycket mer. Kontrollera villkoren för just ditt kreditkort för att se vilka förmåner som är tillgängliga.

 • Kan jag använda mitt kreditkort för att betala för någon annans resa?

  Ja, du kan använda ditt kreditkort för att betala för någon annans resa. Se till att du har tillstånd från den personen och att du är medveten om vilka eventuella begränsningar som kan gälla.

 • Vad ska jag göra om mitt kreditkort blir stulet under min resa?

  Om ditt kreditkort blir stulet under din resa bör du omedelbart kontakta kreditkortsföretaget och låta dem veta om situationen. De kommer att kunna hjälpa dig att blockera kortet och vidta nödvändiga åtgärder för att skydda ditt konto.


Källangivelser

Konsumenternas (2021-09-03), Fortfarande dyrare att välja att betala i svenska kronor utomlands.
https://www.konsumenternas.se/arkiv—nyheter-bloggar-och-poddar/nyheter/2021/september/fortfarande-dyrare-att-valja-att-betala-i-svenska-kronor-utomlands

Remember (2024), Kompletterande reseförsäkring.
https://remember.se/kreditkort/forsakringar/reseforsakring/

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.