Krea – Låneförmedlare av företagslån

 | Lästid: 5 minuter

Krea låneförmedlare av företagslån

Krea är en låneförmedlare av företagslån. Med Krea jämför du lån hos 30 långivare på belopp mellan 20 000 och 30 000 000 kronor. Lånen har en löptid på mellan 1 månad och 5 år. För att få ett företagslån hos Krea så behöver lånet nödvändigtvis inte tas med en säkerhet i företaget och företaget kan ha betalningsanmärkningar. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vilka Krea är och hur deras låneförmedlingstjänst fungerar, vilka dess fördelar är och hur du kan ansöka om företagslån via Krea.

Krea

Att hitta rätt finansiering för ditt företag kan vara en utmaning. Det finns många olika alternativ att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa valet för just din verksamhet. Krea är en låneförmedlare av företagslån som har specialiserat sig på att hjälpa företag att få tillgång till finansiering för sina behov. Med ett stort nätverk av kreditgivare och en enkel ansökningsprocess är Krea ett bra alternativ för företag som vill ha hjälp med att hitta rätt lån för deras verksamhet. Deras tjänst minskar inte bara tiden och ansträngningen som krävs, utan de ger dig också möjligheten att jämföra olika lån och välja det bästa företagslånet för ditt företag.

För att ansöka om ett företagslån genom Krea behöver du bara fylla i ett enkelt ansökningsformulär på deras webbplats. Därefter matchas din ansökan med lämpliga kreditgivare som kan erbjuda dig det bästa lånet utifrån dina förutsättningar. Krea fungerar som en mellanhand mellan dig och kreditgivarna, vilket gör hela processen enkel och smidig.

Krea företagslån – Fakta

2000030000000JaNejJa
20 000 – 30 000 000 kr
1 mån – 5 år
Alla
Ja
 • Låneförmedlare med 30 anslutna långivare
 • Lån utan säkerhet i företaget

Krea

Krea – Jämför företagslån från upp till 30 anslutna långivare. Räntan sätts individuellt och du kan låna från 20 000 till 30 000 000 kr


Ränta: Individuell
Belopp: 20 000 – 30 000 000 kr
Löptid: 1 mån – 5 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Utan säkerhet i företaget: Ja
Kreditupplysning: UC
Utbetalningstid: 1-2 dagar

Till ansökan

En ansökan är inte bindande

Grundkrav för att kunna ansöka om företagslån via Krea

 • Den som ansöker måste vara firmatecknare i bolaget.
 • Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige.
 • Företaget måste ha en verklig huvudman registrerad.
 • Företaget måste ha ett registrerat organisationsnummer hos bolagsverket.
 • Företaget måste vara ett AB, EF eller HB.

Varför ska du använda Krea?

Det finns flera anledningar till varför du bör använda Krea när du söker finansiering för ditt företag:

 • Krea har ett stort nätverk av kreditgivare (30 anslutna långivare), vilket ger dig tillgång till flera olika lånalternativ att välja mellan (Krea 2023).
 • Genom att använda Krea kan du enkelt jämföra olika lån och välja det som passar dig bäst.
 • Krea har en enkel ansökningsprocess, vilket gör hela processen snabb och smidig. Du kan enkelt testa hur mycket du kan få låna utan att en kreditupplysning genomförs.
 • Krea erbjuder personlig service och stöd genom hela processen.
 • Endast en kreditupplysning tas.

Fördelar med att använda Krea låneförmedlare

 • Tidsbesparing
  Istället för att själv kontakta varje bank och finansinstitut kan du med en låneförmedlare få flera erbjudanden med bara en ansökan.
 • Bättre villkor
  Låneförmedlare har ofta förmågan att förhandla fram bättre räntor och villkor tack vare sina relationer med banker och andra långivare.
 • Ökad chans för godkännande
  Med expertis inom området kan en låneförmedlare som Krea öka dina chanser att få ditt lån godkänt.

Nackdelar med att använda Krea låneförmedlare

 • Lång väntetid
  Kan ta upp till 48 timmar innan du får några erbjudanden att ta ställning till.
 • Krav på aktivt bolag
  Företaget måste ha varit aktivt under minst tre månader (Krea 2023).

Krea – typer av lån

När du använder Krea som låneförmedlare kan du få tillgång till flera olika typer av företagslån. Här är några exempel:

 • Företagslån: Detta är det vanligaste lånealternativet för företag. Ett företagslån ger dig en summa pengar som du kan använda för att investera i ditt företag, köpa utrustning eller täcka andra kostnader.
 • Factoring: Factoring innebär att du säljer dina fakturor till en fakturaköpare. På så sätt får du pengar direkt och slipper vänta på betalning från dina kunder.
 • Leasing: Om du behöver utrustning eller fordon till ditt företag kan leasing vara ett bra alternativ. Du betalar en fast månadsavgift för att använda utrustningen eller fordonet.
 • Checkkredit: En checkkredit är en flexibel kredit som du kan använda när du behöver det. Du betalar bara ränta på den summa pengar du faktiskt använder.

Hur man jämför företagslån

När du nu har en inblick i hur Krea låneförmedlare kan assistera ditt företag med att hitta det bästa lånet, är det viktigt att förstå hur man jämför olika lån. Det finns flera nyckelfaktorer att ta hänsyn till.

Ränta och Avgifter

Ett av de mest uppenbara, men ändå avgörande, kriterierna när man jämför företagslån är räntan och eventuella avgifter. Dessa kan variera avsevärt beroende på långivare och lånebelopp.

 • Ränta
  Detta är kostnaden du betalar för att låna pengar. Den kan presenteras som en fast eller rörlig ränta.
 • Avgifter
  Dessa kan inkludera uppläggningsavgifter, serviceavgifter och eventuella straffavgifter för försenad betalning.

Lånets Längd – löptid

Det är viktigt att beakta hur länge du behöver lånet. Vill du ha ett kortsiktigt lån för att täcka kortsiktiga behov, eller behöver du ett långsiktigt lån för större investeringar?

Återbetalningsvillkor

Vissa lån kan ha flexibla återbetalningsvillkor, medan andra kan vara mer strikta. Ta reda på om det finns några avgifter kopplade till att betala tillbaka lånet i förtid.

Kundrecensioner och erfarenheter

Att kolla in recensioner från andra företagare kan ge värdefull insikt i en långivares tillförlitlighet och servicekvalitet.

Jämför Företagslån

Hitta ett företagslån för dina behov. Jämför innehåll & villkor.

Krea – Kontaktuppgifter


Krea
Valhallavägen 60
11427 Stockholm
www.krea.se
Kundservice
Epost: kundservice@krea.se
Telefon: 08-551 082 62.
Öppettider: Mån – Tor 09:00 – 18:00, Fre 09:00 – 17:00.

Recensioner och omdömen om Krea

När vi gått igenom några av de recensioner och omdömen som användare av tjänsten lämnat online, så har Krea genomgående fått bra betyg. Användare uppskattar deras kunniga och trevliga support samt snabba handläggning. Dock har ett fåtal användare upplevt att de fått låneerbjudanden med höga räntor eller få valbara alternativ. Hos Trustpilot har Krea betyget 4,6 av 5 baserat på 268 omdömen (Trustpilot 2023-11-14). Hos Google har Krea fått betyget 4,8 av 5 genom 100 recensioner (Google 2023-11-14).

Sammanfattning

Krea är en erfaren låneförmedlare med bra vitsord och kundomdömen som kan hjälpa dig att hitta rätt finansiering för ditt företag. Genom att använda Krea kan du enkelt ansöka om lån från flera olika kreditgivare samtidigt, och välja det företagslån som passar dig bäst. Med deras personliga service (Krea 2023) och stöd kan du känna dig trygg och säker på att du får den hjälp du behöver för att driva ditt företag framåt.

Relaterad information till Krea företagslån:
Lendo företagslån
Credinord företagslån
Fakturio företagslån
Almi företagslån
Corpia företagslån
Fedelta företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån

Krea företagslån – vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Krea som kan hjälpa dig att förstå hur de fungerar:

 • Vad kostar det att använda Krea?

  Det är helt gratis att använda Krea som din låneförmedlare. Du betalar inga avgifter eller provisioner för att använda deras tjänst.

 • Vem kan använda Krea?

  Krea riktar sig till små och medelstora företag som behöver finansiering för sin verksamhet. Du behöver ha ett registrerat företag för att kunna ansöka om ett företagslån genom Krea.

 • Hur lång tid tar det att få ett lån genom Krea?

  Det beror på vilken typ av lån du ansöker om och vilken kreditgivare du väljer. Normalt sett tar det några dagar att få svar på din ansökan och få pengarna på ditt konto.

 • Kan jag ansöka om ett lån om mitt företag har betalningsanmärkningar?

  Det är möjligt att ansöka om ett lån genom Krea även om ditt företag har betalningsanmärkningar. Det finns dock inga garantier för att du kommer att beviljas ett lån.


Källangivelser

Google (2023), Recension Krea.
https://www.google.com/search?q=recension+krea

Trustpilot (2023), Krea.
https://se.trustpilot.com/review/krea.se

Krea (2023), Företagslån – upp till 30 Mkr.
https://krea.se/foretagslan/

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.