Moank privatlån

Moank

Moank erbjuder utöver sparkonto även privatlån och samlingslån på mellan 25 000 och 600 000 kronor. Lånen har en löptid på mellan 1 och 15 år. För att få ett lån hos Moank behöver man vara 20 år fyllda, vara svensk medborgare och ha en inkomst på minst 150 000 kronor/år. Den nominella räntan på privatlån hos Moank börjar på 4,90 procent. Läs vidare nedan för att lära dig mer om Moank och deras privatlån.

Moank fakta

Moank AB grundades 2015 och är ett kreditmarknadsbolag som har tillstånd av Finansinspektionen (Moank 2023). Moank erbjuder bland annat privatlån vilket är ett lån som inte är säkrade genom någon form av tillgång som t.ex. en bostad eller en bil. Med Moank kan du låna mellan 25 000 och 600 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år (Moank 2023).

25000600000JaJaNej
25 000 – 600 000 kr
4,90 – 14,95%
1 – 15 år
395 kr
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Samla lån
 • Erbjuder låneskydd
Lånexempel: Låna 100 000 kr i 10 år och återbetala totalt 145 529 kr. Effektiv ränta 8,29%.
Moank – Mer info!
Låna utan UC:
Nej
Betalningsanmärkning:
Accepteras
Direktutbetalning:
Nej
Uppläggningsavgift:
395 kr
Fakturaavgift:
39 kr
Ansök med BankID:
Ja

För- och nackdelar med Moank privatlån

Låt oss först titta på några av för- och nackdelarna med ett privatlån från Moank.

Fördelar

 • Låg ränta: Utgångsräntan är relativt låg om man jämför med konkurrenterna.
 • Snabb och enkel ansökningsprocess: Allt sker online och du kan få ditt lån godkänt inom en 1-3 dagar (Moank 2023).
 • Flexibilitet: Du kan använda lånet för en mängd olika ändamål, från renoveringar till bilköp.
 • Ingen säkerhet krävs: Till skillnad från bostadslån eller billån, behöver du inte ha någon säkerhet för lånet.

Nackdelar

 • Räntan kan vara högre: Beroende på din kreditvärdighet kan räntan vara högre jämfört med säkrade lån.
 • Administrativa avgifter: Moank har en uppläggningsavgift på 395 kr för lånet och väljer man pappersfaktura så tillkommer 39 kr/faktura (Moank 2023).

”Ett privatlån kan hjälpa dig att konsolidera skulder, finansiera en renovering eller till och med ta en drömsemester. Men som med alla finansiella beslut, bör ett privatlån övervägas noggrant.”

Krav för att bli beviljad ett Moank privatlån

 • Minst 20 år fyllda.
 • Årsinkomst om minst 150 000 kr/år.
 • Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer.
 • Får ej ha fler än två betalningsanmärkningar.
 • Ej skuld hos Kronofogden.
 • Ej skuldsanering eller vara satt i konkurs.
 • Kunna identifiera sig med Mobilt BankID.

Ansökningsprocessen: steg-för-steg

Att ansöka om ett Moank privatlån är en relativt enkel process, men det finns ändå några steg du bör vara medveten om för att din ansökan ska gå så smidigt som möjligt.

 • Fyll i ansökningsformuläret online
  Ansökningsprocessen hos Moank är helt digital, vilket gör den smidig och snabb. Följ instruktionerna på deras webbsida för att fylla i all nödvändig information. Signera din ansökan med BankID.
 • Invänta besked
  Efter att du har skickat in din ansökan kommer Moank att göra en kreditupplysning via UC och därefter meddela om ditt lån har blivit godkänt eller inte.
 • Signera låneavtalet
  Om du blir godkänd måste du signera ett låneavtal. Läs igenom det noggrant och se till att du förstår alla villkor och avgifter kopplade till lånet.
 • Utbetalning
  När allt är klart kommer pengarna att sättas in på ditt angivna bankkonto, oftast inom 1-3 arbetsdagar.

Förbättra dina chanser för en beviljad låneansökan

Om du har bestämt dig för att gå vidare med en ansökan om Moank Privatlån, finns det några ytterligare aspekter att tänka på för att öka chanserna för en lyckad ansökan.

 • Kreditvärdighet
  En av de mest avgörande faktorerna i din ansökan är din kreditvärdighet. Det finns flera sätt att förbättra din kreditvärdighet, som till exempel att betala dina räkningar i tid och minimera befintliga skulder.
 • Korrekta uppgifter
  Var noggrann när du fyller i låneformuläret och undvik att lämna ut ofullständig eller inkorrekt information. Detta kan inte bara leda till att din ansökan avslås, utan också bidra till en utdragen låneprocess.
 • Lånebelopp
  Var realistisk när det gäller hur mycket du behöver låna. Ett alltför högt belopp kan göra det svårt att klara av låneavbetalningar och kan även påverka din kreditvärdighet negativt i framtiden.

Hur står sig Moank privatlån i jämförelse med andra alternativ?

Det finns många olika sätt att finansiera dina projekt eller finansiella behov, från sparande till olika typer av lån och kreditkort. När det kommer till privatlån, konkurrerar Moank med andra långivare som Lendo och Zmarta. Skillnaderna mellan dessa tjänster kan vara små men ändå betydande beroende på din situation.

Är Moank privatlån rätt för dig?

Om du letar efter en snabb och enkel finansieringslösning och inte vill eller kan sätta upp någon form av säkerhet, kan ett privatlån från Moank vara ett alternativ för dig. Det är dock viktigt att du har en budget och en betalningsplan på plats för att undvika eventuella ekonomiska trångmål längre fram.

Jämför Privatlån

Hitta rätt privatlån för dina behov. Jämför privatlån och få en lägre ränta.

Sammanfattning

Att ta ett privatlån är ett stort beslut som bör göras med stor omsorg och eftertanke. Moank Privatlån utgör ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden, speciellt för de som söker en snabb och flexibel finansieringslösning. Med dess enkla ansökningsprocess och möjligheten att låna utan säkerhet, är det ett bekvämt val för många. Dock, som med alla finansiella beslut, är det avgörande att göra din egen efterforskning och jämföra det med andra kreditgivare innan du fattar ett beslut.

Vanliga Frågor om Moank privatlån

 • Hur snabbt kan jag få mitt lån?

  Vanligtvis tar det 1-3 arbetsdagar från att du är godkänd till att pengarna finns på ditt konto.

 • Vad händer om jag inte kan betala tillbaka lånet i tid?

  Det är viktigt att kontakta Moank så snart som möjligt för att diskutera dina alternativ. Försummelse att göra det kan leda till extra avgifter och påverka din kreditvärdighet negativt.

 • Kan jag betala tillbaka lånet tidigare än avtalat?

  Ja, hos Moank har du möjlighet att göra extra inbetalningar och därmed korta ner lånetiden (Moank 2023).

 • Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

  Det är generellt svårt att få ett lån med betalningsanmärkningar, men det är inte omöjligt hos Moank. Moank kommer att göra en individuell bedömning av din ekonomiska situation.

 • Ebjuder Moank låneskydd?

  Ja, Moank erbjuder ett låneskydd och kostnaden är 6,5 procent på lånets månadskostnad (Moank 2023).


Källangivelser

Moank (2023), Låna pengar.
https://www.moank.se/lana-pengar

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.