Saldo

Saldo

Saldo erbjuder lån utan säkerhet (snabblån och kontokredit) med direktutbetalning på mellan 5 000 och 20 000 kronor. Lånen har en löptid på mellan 2 och 25 månader. För att få låna hos Saldo behöver man vara minst 18 år, svensk medborgare och ha en inkomst på minst 100 000 kronor/år. Den effektiva räntan på snabblån hos Saldo ligger på mellan 26,5 och 74,4 procent.

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på Saldo och allt du behöver veta för att ansöka om deras lån. Vi går igenom räntor, villkor och krav för att se till att du kan fatta ett välgrundat beslut om du måste ta ett lån.

Saldo snabblån och kontokredit

Saldo erbjuder dig att låna pengar snabbt och enkelt utan att behöva lämna någon säkerhet. Saldo snabblån och kontokredit är tillgängligt för personer över 18 år som har en fast inkomst. Lånen sträcker sig mellan 5 000 och 20 000 kronor och har en återbetalningstid mellan 2 och 25 månader.

Saldo har en enkel ansökningsprocess online där du kan ansöka om ett lån direkt från din dator eller mobil. När du har ansökt om ett lån och fått det godkänt, sätts pengarna in på ditt bankkonto inom 5 minuter.

Saldo snabblån använder sig av Bisnode vid kreditupplysningar, detta innebär att lånet är ett så kallat lån utan UC. Löptiden på lån är på mellan 2 och 25 månader och den effektiva räntan börjar från 26,50% (Saldo 2023)

JaAccepterasdirectNej
1 000 – 20 000 kr
2 – 25 mån
26.5 – 74.4%
18 år
 • Lån utan UC
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Ingen administrationsavgift
 • Utbetalning: Direkt
 • Utbetalning dygnet runt via Trustly till dom större bankerna vid godkänd låneansökan.
Lånexempel: Låna 5 000 kr i 12 månader och återbetala totalt 6 672,89 kr. Effektiv ränta 74.4%.
Saldo snabblån – Mer info!
Lån utan UC:
Ja (Bisnode)
Betalningsanmärkning:
Ja
Utbetalning:
Direkt
Låneperiod:
2 – 25 mån
Uppläggningsavgift:
395 kr
Fakturaavgift:
0 kr
Ansök med BankID:
Ja
Inkomstkrav:
100 000 kr/år
Låneskydd:
Nej

Saldo omdöme

Vi jämför långivarna mot varandra och lägger inga personliga värderingar i omdömet. Läs mer om hur vi kommer fram till respektive långivares omdöme här.

Omdömen

Ränta:
7/10
Adm. avgifter:
4/10
Utbetalningstid:
10/10
Kundomdöme:
8/10

Summerat omdöme

29/40
Saldo med omdömet 29 placerar sig i det övre mellanskiktet av långivarna.
Se alla långivares omdömen här

Lågt Medel Högt
0 – 15 16 – 30 31 -40
 • Ränta

  Saldo har en utgångsränta som ligger under snittet av långivarna i denna kategorin. Omdöme 7.

 • Administrationsavgifter

  Saldo har en hög samlad administrationsavgift som ligger över snittet. Omdöme 4.

 • Utbetalningstid

  Saldo erbjuder direktutbetalning med Trustly till storbankerna. Omdöme: 10.

 • Kundnöjdhet

  Saldo har en Trustscore på 4,0/5 vilket ligger i undre toppskiktet. Omdöme 8.

Räntor och avgifter på Saldo kontokredit och Snabblån

När du ansöker om Saldo Snabblån kan du förvänta dig en årlig ränta på mellan 19,50% och 39,50% (effektiv ränta mellan 26,5 och 74,4%). Räntan bestäms av din kreditvärdighet, dina inkomster och din återbetalningsförmåga. Räntan kan variera beroende på vilket lånebelopp samt hur lång återbetalningstid du väljer.

Utöver räntan tillkommer det en startavgift på 395 kronor beroende på lånebeloppet och en uttagsavgift på 45 kronor. Det är viktigt att du läser igenom villkoren noga innan du ansöker om ett lån för att undvika överraskningar senare.

Krav för att ansöka om lån hos Saldo

För att ansöka om Saldo Snabblån måste du vara över 18 år och ha en fast inkomst. Du behöver även vara svensk medborgare eller ha giltigt uppehållstillstånd i Sverige. Din kreditvärdighet kommer att kontrolleras innan du blir godkänd för ett lån, vilket innebär att om du har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få ett lån beviljat.

Det är också viktigt att du har en stabil ekonomisk situation och har möjlighet att betala tillbaka lånet inom avtalad tid. Detta för att undvika onödiga påminnelseavgifter eller extra ränta.

Fördelar med Saldo kontokredit och snabblån

Saldo Snabblån erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella lån. Några av dessa fördelar inkluderar:

 • Snabbt och enkelt att ansöka:
  Med Saldo Snabblån kan du ansöka om ett lån online från din dator eller mobil och få besked inom några minuter.
 • Flexibel återbetalning:
  Du kan välja återbetalningstiden mellan 2 och 25 månader, vilket ger dig möjlighet att anpassa lånet efter din ekonomiska situation.
 • Inga säkerheter behövs:
  Saldo Snabblån är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver lämna några tillgångar som säkerhet för att få lånet beviljat.
 • Tillgängligt för personer med betalningsanmärkningar:
  Även om det kan vara svårt att få lån beviljat med betalningsanmärkningar, kan det fortfarande vara möjligt att få ett snabblån beviljat hos Saldo.

Jämför Snabblån & SMS lån

Jämför snabblån och räntor. Hitta lånet med bäst villkor.

Saldo – Kontaktuppgifter


Saldo
Tact Finance AB
Vasagatan 16
111 20 Stockholm
www.saldo.com
Kundservice
Epost: kundtjanst@saldo.com
Telefon: 08-465 019 31
Öppettider: Måndag till Fredag 08:00-17.

Sammanfattning

Om du behöver pengar snabbt och enkelt kan Saldo Snabblån vara ett bra alternativ för dig. Du kan låna mellan 5 000 kr och 20 000 kr utan att behöva lämna någon säkerhet. Ansökningsprocessen är snabb och enkel, och du kan få pengarna inom 5 minuter efter att du har fått ditt lån godkänt. Tänk på att läsa igenom villkoren noga innan du ansöker om ett lån för att undvika otrevliga överraskningar. Kom ihåg att Saldo Snabblån har en årlig ränta på mellan 19,50% och 39,50% och att det tillkommer en startavgift på 395 kr samt en uttagsavgift på 45 kronor.

Om du har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få ett lån beviljat. Men om du uppfyller kraven och har en god kreditvärdighet kan Saldo Snabblån vara ett bra alternativ för dig.

Vanliga frågor om Saldo Snabblån

 • Hur mycket kan jag låna med Saldo Snabblån?

  Du kan låna mellan 5 000 och 20 000 kronor med Saldo Snabblån.

 • Vilka krav måste jag uppfylla för att ansöka om Saldo Snabblån?

  Du måste vara över 18 år och ha en fast inkomst. Du behöver även vara svensk medborgare eller ha ett giltigt uppehållstillstånd i Sverige.

 • Hur lång tid tar det att få pengarna insatta på mitt konto?

  När du har fått ditt lån godkänt, sätts pengarna in på ditt bankkonto inom 5 minuter.


Källangivelser

Saldo (25 april 2023), Saldo snabblån
https://www.saldo.com

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.