SMS-långivaren med högst betyg i KTI

 | Lästid: 4 minuter | Uppdaterad: 16 april 2024.

SMSlångivaren med högst betyg KTI

Transparens inom lånemarknaden är inte bara önskvärd, den är nödvändig. Att veta att din långivare är öppen och ärlig när det kommer till deras villkor och avgifter kan vara helt avgörande. Här på Konsumentguiden.se tar vi det på största allvar att granska och presentera den mest transparenta informationen som går att frambringa för våra läsare. Idag ska vi titta närmare på varför GoodCash står ut som den mest transparenta sms-långivaren på den svenska marknaden.

Varför transparens är kritiskt

Först och främst, låt oss gå igenom vikten av transparens. Det handlar inte bara om att vara ärlig – det handlar om att skapa ett förtroende mellan långivare och låntagare. Transparens innebär att alla villkor, räntesatser och eventuella avgifter presenteras klart och tydligt innan man påbörjar sin ansökan, detta undanröjer risken för dolda överraskningar senare.

Hur vi mäter KTI

Konsumentguidens Transparency Index (KTI) mäts på 3 huvudpunkter, villkor, SEKKI och ägarstruktur. Var och en av dessa punkter mäts sen i sin tur på ett antal olika parametrar. I grund och botten så handlar det om att presentera sina villkor, SEKKI och ägarstruktur på ett så tydligt sätt som möjligt innan den presumtiva låntagaren påbörjat sin låneansökan. Läs mer om Konsumentguidens Transparency Index här.

Varför har GoodCash högst betyg?

Goodcash.se med ett KTI-betyg på 9 av 10 möjliga poäng, har gjort ett väldigt bra jobb med att överskådligt presentera sina villkor och SEKKI. Deras webbplats är lätt att navigera, och de erbjuder detaljerad information om sin låneprodukt. Genom att gå igenom deras tydliga villkor, enkla tillgång till SEKKI samt en överskådlig ägarstruktur, är det inte svårt att se varför GoodCash är den mest transparanta långivaren inom smslån.

 • Tydlighet framför allt

  När det kommer till att låna pengar vill ingen känna sig osäker eller förvirrad. Tydliga lånevillkor, tydliga krav och en överskådlig ägarstruktur, innebär att en potentiell låntagare snabbt och enkelt kan förstå exakt vilken typ av långivare de har att göra med. GoodCash har gjort ett bra jobb genom att presentera all nödvändig information klart och koncist på deras webbplats.

 • Enkel Tillgång till SEKKI

  SEKKI, eller Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation, är en viktig del av låneprocessen. Detta dokument erbjuder en standardiserad översikt över kreditavtalet, vilket gör det enklare för konsumenter att jämföra olika erbjudanden. GoodCash har förstått detta och har gjort SEKKI-länken framträdande och lättåtkomlig i menyn på deras hemsida.

Tydliga lånevillkor och enkel tillgång till SEKKI

Transparens är avgörande för att bygga förtroende mellan låntagare och långivare. Med ett ökande antal sms-långivare på marknaden så ska det vara enkelt att skilja ut de bästa från mängden? Men hur gör man detta? Svaret är tydliga lånevillkor och enkel tillgång till viktig information som SEKKI.

Goodcash – Fakta

NejAccepterasdirectNej
5 000 – 50 000 kr
1 – 8 år
29,0 %
20 år
 • Lån utan UC
 • Accepterar betalningsanmärkning
Lånexempel: Låna 30 000 kr i 60 månader och återbetala totalt 53 640. Effektiv ränta 29,0%.
GoodCash snabblån – Mer info!
Lån utan UC:
Ja (Bisnode)
Betalningsanmärkning:
Ja, max 9 st.
Utbetalning:
2 dagar
Låneperiod:
1 – 8 år
Uppläggningsavgift:
0 kr
Fakturaavgift:
0 kr
Ansök med BankID:
Ja
Inkomstkrav:
0 kr/månaden
Låneskydd:
Nej

Fler långivare som har höga betyg

Utöver GoodCash så finns det fler långivare som fått högt betyg i vår undersökning. Nedan fyra långivare har fått 8 av 10 poäng.

 • Brixo

  Brixo grundades 2014 och är ett kreditinstitut för konsumenter. Brixo står under Finansinspektionens tillsyn. Hos Brixo kan man genom deras kontokredit låna upp till 50 000 kr utan avgifter. Lånet är ett lån utan säkerhet och Brixo använder sig utav Bisnode för sina kreditupplysningar vilket gör det till ett lån utan UC.

 • Cashbuddy

  Cashbuddy är en långivare som erbjuder konsumentkrediter till svenskar. Företaget fokuserar på enkelhet, flexibilitet och snabb service, vilket gör det möjligt för kunder att få tillgång till medel när de behöver det som mest. Cashbuddy präglas av sin tydliga kommunikation och enkla ansökningsprocess. Som med alla kreditgivare är det viktigt att låntagare noggrant överväger sina lånemöjligheter, läser igenom villkoren och återbetalar lånet enligt avtalet för att undvika onödiga avgifter eller räntekostnader.

 • Smspengar

  Smspengar är en av Sveriges äldre aktörer inom snabblån och SMS-lån. Företaget erbjuder mindre krediter till konsumenter genom en snabb och enkel online-ansökningsprocess. Med fokus på enkelhet och snabbhet, tillåter Smspengar kunder att låna pengar för korta perioder, vilket kan vara användbart för dem som behöver tillgång till pengar snabbt för oförutsedda utgifter.

 • Slantar

  Slantar.nu som drivs av företaget Untie Lending AB erbjuder krediter på upp till 30 000 kr med en löptid på upp till max 5 år. Deras kredit kommer utan uppläggningsavgift och andra avgifter förutom ränta som betalas månadsvis. Precis som ovan långivare så har Slantar gjort ett bra jobb med att synliggöra sina villkor, SEKKI och ägarstruktur på sin hemsida.

Se hela listan med sms-långivare och deras betyg här.

Relaterad information till denna artikel:
Smslånens inverkan på kreditvärdigheten
Jämförelse av traditionella banklån och smslån
Ägarna bakom långivarna av smslån
Reglering och lagstiftning kring snabblån
Sms-långivaren med högst betyg i KTI
Undvik att ta snabblån
Små krediter kan vara en väg in i allvarlig skuldsättning
Kostnader som tillkommer vid försenad-återbetalning av snabblån
Smslån bakom många skulder hos Kronofogden
1 av 6 som tar ett snabblån får inkassokrav
Hushållens konsumtionslån växer för varje år
Snabblånens historia

Vanliga Frågor

 • Varför är SEKKI viktigt?

  SEKKI ger en standardiserad översikt över ett kreditavtal, vilket hjälper konsumenter att förstå och jämföra olika lånemöjligheter.

 • Vad menas med tydliga lånevillkor?

  Det innebär att alla villkor, räntor och avgifter klart och tydligt beskrivs, så att låntagare vet exakt vad de går med på när de skriver under ett låneavtal.

 • Hur skiljer sig Goodcash.se från andra långivare?

  Förutom deras tydliga villkor och tillgång till SEKKI, är de också kända för deras snabba service och kundsupport.

 • Är det svårt att hitta SEKKI på Goodcash.se?

  Nej, Goodcash.se har medvetet placerat SEKKI på en framträdande plats (i menyn) på sin hemsida för enkel åtkomst.

 • Varför bör jag jämföra långivares transparens när jag väljer en långivare?

  Transparens bygger förtroende. Genom att välja en transparent långivare minimerar du risken för dolda avgifter och oväntade överraskningar.


Källangivelser

Goodcash (2024).
https://www.goodcash.se/

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.