Klarna sparkonto – Öppna sparkonto med Klarna

 | Lästid: 4 minuter | Uppdaterad: 1 februari 2024.

Klarna sparkonto

Om du ska spara pengar kortsiktigt så kan det vara klokt att se närmre på ett Klarna sparkonto. Banken Klarna kan ge god ränta för kortare spar-perioder som till exempel för ett år. För denna kategori kan det faktiskt vara svårt att hitta en annan bank som ger bättre ränta för sparkonto. Vi ska ta en titt på hur du kan öppna sparkonto med Klarna och vad som är bra att känna till innan du gör det.

Så får du ett Klarna sparkonto

Du kan öppna ett Klarna sparkonto direkt på deras hemsida. Detta gör du genom att logga in med bankID för att identifiera dig. Du ska ha fyllt 18 år och ha ett svenskt personnummer samt vara folkbokförd i Sverige för att få ett sparkonto.

Du måste också ha ett uttagskonto för att kunna föra över sparade pengar från ditt sparkonto med Klarna. Det bankkonto som ska kopplas till ditt sparkonto måste finnas på en svensk bank och tillhöra dig.

Två typer av sparkonto

Det finns två typer av sparkonto med Klarna:

 • Klarna Flex

  Det här är ett sparkonto utan bindningstid med rörlig ränta. Här kan räntan stiga eller falla. Du kan göra insättningar eller uttag när du vill. Du får veta när räntan förändras 14 dagar i förväg så att du kan vidta åtgärder om du känner att det är nödvändigt.

 • Klarna Fast

  Det här är ett sparkonto med bindningstid och fast ränta. Det här är ett sparkonto för dig som vill binda dina sparade pengar under en särskild tidsperiod då du också kan få högre ränta. Det går bra att ha flera Klarna Fast sparkonton.

  Välj det belopp du vill låsa och för över pengarna inom 10 dagars tid. Detta kan göras med flera överföringar. Om du inte sätter in summan du satte från start inom 10 dagar så kommer pengarna automatiskt att sättas in på ditt Klarna Flex konto och hanteras enligt reglerna för denna typ av Klarna sparkonto.

Jämför Sparkonton med Ränta

Jämför sparkonton med bästa sparräntan. Hitta ett sparande med bra villkor.

Ta ut pengar från sparkonto med Klarna

När du kan ta ut pengar från ett Klarna sparkonto beror på vilken typ du har valt. Om du har Klarna Flex så kan du göra uttag när du vill. Då får du räkna med cirka 1-2 bankdagar innan du har pengarna på det uttagskonto som du har kopplat till ditt sparkonto.

Med Klarna Fast så kan du ta ut sparade pengar när bindningstiden har löpt ut. När detta sker så kommer pengarna samt den ränta du har fått att flyttas till ditt Klarna Flex konto. Från detta konto kan du sedan ta ut pengarna till ditt uttagskonto.

Viktig regel för sparkonto Klarna

Det finns flera viktiga regler för att spara pengar med Klarna. Något som du måste tänka på är att du enbart kan föra över pengar till Klarnas sparkonton från svenska banker. Överföringar ska också vara i SEK och inte i andra valutor.

Du kan inte ha mer än 5 miljoner kronor på ditt sparkonto. Om du skulle sätta in mer än så kommer du inte att få ränta för pengarna som överstiger 5 miljoner kronor. Dessutom kan beloppet som överstiger gränsen skickas tillbaka till det bankkonto som de kom från utan att du får veta något om detta.

Fördelar med Klarnas sparkonton

Det finns fördelar med sparande hos Klarna för dig som vill spara under specifika tidsperioder och inte summor som överstiger 5 miljoner kronor. Du får bland annat ångerrätt i 14 dagars tid. Det går alltså bra att avbryta ett Klarna Fast konto inom 14 dagar från det att du skapar sparkontot.

För buffertsparande är Klarna sparkonto ett av de bästa alternativen som finns på den svenska marknaden. Klarnas sparkonton är tjänster som kan förenkla vardagen för dig som vill spara pengar. Var dock medveten om reglerna och det särskilt för det fasta alternativet som inte går att rubba ens om du är i en krissituation och behöver dina sparade pengar omedelbart.

Relaterad information till denna artikel:
Hur kan jag investera mina pengar på ett säkert sätt
Hur kan jag spara pengar på bästa sätt
Vanliga begrepp inom sparande
Amortera eller spara
Hur mycket ska man ha sparat i en buffert
Hur kan jag skydda mina investeringar under en lågkonjunktur

Klarna sparkonto – Vanliga frågor

 • Hur öppnar jag ett Klarna sparkonto?

  Du kan öppna ett Klarna sparkonto genom att logga in på deras hemsida med bankID, förutsatt att du är över 18 år, har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige.

 • Vilka typer av sparkonton erbjuder Klarna?

  Klarna erbjuder två typer av sparkonton: Klarna Flex, som är ett sparkonto utan bindningstid och med rörlig ränta, och Klarna Fast, som är ett sparkonto med bindningstid och fast ränta.

 • Hur tar jag ut pengar från mitt Klarna sparkonto?

  Beroende på vilken typ av sparkonto du har valt kan du ta ut pengar när som helst med Klarna Flex. Med Klarna Fast kan du ta ut pengarna när bindningstiden har löpt ut och de flyttas då till ditt Klarna Flex konto, där du kan göra uttag till ditt uttagskonto.

 • Finns det några begränsningar för sparande hos Klarna?

  Ja, du kan inte föra över pengar till Klarnas sparkonton från utländska banker, beloppet på ditt sparkonto får inte överstiga 5 miljoner kronor, och överföringar måste göras i SEK.

 • Vilka fördelar finns det med Klarnas sparkonton?

  Fördelarna med Klarnas sparkonton inkluderar ångerrätt inom 14 dagar, möjligheten att spara under specifika tidsperioder och att det är ett bra alternativ för buffertsparande. Det är dock viktigt att vara medveten om reglerna, särskilt för det fasta alternativet, då det inte går att få tillgång till sparade pengar omedelbart i en krissituation.


Källangivelser

Klarna (2024), Vilken typ av sparkonton erbjuder Klarna?
https://www.klarna.com/se/kundservice/vilken-typ-av-sparkonton-erbjuder-klarna/

Trustpilot (2024), Klarna.
https://se.trustpilot.com/review/klarna.com

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.