Telenor mobilabonnemang

 | Lästid: 3 minuter | Uppdaterad: 31 januari 2024.

Telenor TV-paket och Telenor Stream

Hos Telenor kan du välja mellan fem olika mobilabonnemang. Minsta abonnemanget är 5 GB som kostar 229 kr/månad och det största heter Obegränsat plus och kostar från 549 kr/månad. I samtliga Telenor mobilabonnemang ingår fria samtal, sms och mms. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om Telenor mobilabonnemang.

Telenor mobilabonnemang

Telenor erbjuder fem olika mobilabonnemang som du kan välja mellan beroende på dina behov och önskemål. Telenors mobilabonnemang erbjuder bland annat följande fördelar:

 • Obegränsade samtal och SMS inom Sverige.
 • Möjlighet att dela surf.
 • Rabatt om du har avtal på tv och/eller bredband hos Telenor.
 • Möjlighet att samla familjens abonnemang på en och samma faktura.

”I alla Telenors mobilabonnemang ingår fria samtal, mms och sms inom Sverige, nätskydd som blockerar skadliga sidor och hjälp och stöd vid nätkränkning (Telenor 2024).”

Vad kostar Telenor Mobilabonnemang?

Priserna på Telenor Mobilabonnemang varierar beroende på vilken typ av abonnemang du väljer. Billigaste abonnemanget kostar 229 kronor och det dyraste kostar 549 kronor. Telenor har totalt fem olika mobilabonnemang att välja mellan.

Abonnemang Pris 5G
Telenor 5 GB 229 kr/månad Nej
Telenor 15 GB 299 kr/månad Nej
Telenor 35GB 399 kr/månad Ja
Telenor Obegränsat 449 kr/månad Ja
Telenor Obegränsat plus 549 kr/månad Ja

Generellt sett är Telenor mobilabonnemang likvärdiga prismässigt med operatörer som Telia och Tele2. Du kan enkelt jämföra priser på mobilabonnemang här.

Hur tecknar jag ett mobilabonnemang från Telenor?

Du kan köpa Telenors mobilabonnemang genom att besöka Telenors hemsida eller genom att besöka en av Telenors butiker. Du kan även köpa Telenors mobilabonnemang hos en återförsäljare eller genom att ringa Telenors kundtjänst.

Vilka fördelar har mobilabonnemang från Telenor?

Telenor Mobilabonnemang erbjuder flera fördelar, såsom obegränsade samtal och SMS. Du har också möjlighet att köpa till extra surf om du skulle behöva det under en månad, och du kan samla hela familjens abonnemang på en och samma faktura. Har du TV-abonnemang eller ett abonnemang på bredband så får du rabatt på ditt mobilabonnemang. Ett stort plus är att deras mobilnät har en täckningsgrad som omfattar 99,9% av Sveriges befolkning (Telenor 2024).

Vilka nackdelar har mobilabonnemang från Telenor?

Telenor Mobilabonnemang har även några nackdelar som kan vara bra att veta om. Deras priser ligger i det övre spannet när det kommer till vissa av deras abonnemang. En annan nackdel är att alla Telenors abonnemang inte kommer med 5G.

Jämför Mobilabonnemang

Jämför mobilabonnemang och hitta rätt abonnemang för dina behov.

Summering

Telenor erbjuder stabila och flexibla mobilabonnemang med god täckningsgrad som erbjuder obegränsade samtal och SMS, och möjlighet att köpa till extra surf om du skulle behöva det. Du kan enkelt köpa Telenors mobilabonnemang genom att besöka Telenors hemsida eller en av Telenors butiker. Med ett mobilabonnemang från Telenor kan du vara säker på att du får en bra täckning i hela Sverige, och du kan självklart även använda ditt abonnemang utomlands.

Om du har några frågor eller behöver hjälp kan du alltid kontakta Telenors kundtjänst eller besöka en av Telenors butiker. Oavsett om du är en ung student eller en pensionär som vill ha tillgång till en mobiltelefon, så har Telenor ett mobilabonnemang som passar dina behov.

Relaterad information till denna artikel:
Hallon mobilabonnemang
Halebop mobilabonnemang
Telia mobilabonnemang
Hur byter man mobilabonnemang?
Vilken mobiloperatör har bäst täckning?
Telefonabonnemang – Vad bör ingå?

Vanliga frågor om Telenor och deras mobilabonnemang

 • Vilka mobiltelefoner kan jag använda med ett mobilabonnemang från Telenor?

  Du kan använda de flesta moderna mobiltelefoner med Telenor Mobilabonnemang. Det är dock viktigt att du kontrollerar om din mobiltelefon är olåst, eftersom vissa mobiltelefoner kan vara låsta till en viss operatör.

 • Kan jag behålla mitt nuvarande telefonnummer när jag byter till Telenor mobilabonnemang?

  Ja, du kan behålla ditt nuvarande telefonnummer när du byter till Telenor mobilabonnemang. Detta kallas nummerportering, och det är enkelt att göra.

 • Vilken täckning har Telenors mobilabonnemang?

  Telenor har en bra täckning i hela Sverige, fullt jämförbar med de andra stora aktörerna inom mobilabonnemang.

 • Kan jag använda mitt mobilabonnemang utomlands?

  Ja, du kan använda ditt Telenor Mobilabonnemang utomlands. Du kan välja mellan olika storlekar på din datamängd beroende på vilket land du befinner dig i.

 • Hur kan jag få hjälp om jag har problem med mitt mobilabonnemang?

  Du kan få hjälp genom att besöka en av Telenors butiker, ringa Telenors kundtjänst eller besöka Telenors hemsida.

 • Kan jag ändra mitt mobilabonnemang om jag behöver det?

  Ja, du kan ändra ditt Telenor Mobilabonnemang om du behöver det. Det är enkelt att göra genom att logga in på Telenors hemsida eller genom att besöka en av Telenors butiker.


Källangivelser

Telenor (2024), Jämför mobilabonnemang.
https://www.telenor.se/handla/mobilabonnemang/jamforabonnemang/

Skribent

Redaktionen - Konsumentguiden.se

Innehållet i texten bearbetas av redaktionen, som även tar hand om eventuell bildsättning, innan författare och faktagranskare godkänner den för publicering. Genom att godkänna innehållet intygar författare och faktagranskare att det är uppdaterat enligt bästa kunskapsläge.